Politizarea Formulei 1

Evenimentele controversate au fost intotdeauna rezolvate in sala de sedinte a comisarilor de cursa sau in cadrul intrunirilor Consiliului Mondial al FIA.

Insa ce se intampla in acest debut de sezon intrece orice imaginatie. Grila de start a Marelui Premiu al Australiei a fost bulversata complet de deciziile luate dupa calificari in spatele usilor inchise, ca sa nu mai vorbim de ceea ce s-a intamplat dupa cursa.

In prezent, trebuie sa astepti cateva zile pentru a afla rezultatele finale ale unei curse, ceea ce e aberant si inadmisibil. Daca acesta este modul in care FIA vrea sa atraga mai multi (tele)spectatori ma indoiesc ca va avea vreun succes.

Realitatea este ca Trulli merita din plin locul 3 la Melbourne, insa este revoltator faptul ca FIA a avut nevoie de 4 zile pentru a da un verdict final in acest caz. Hamilton si McLaren au mintit si au platit cu varf de indesat. Excelent, poate asa se invata minte!

Insa de ce asteptat FIA 4 zile pentru a asculta convorbirile radio dintre Hamilton si McLaren? De ce nu a facut asta imediat dupa cursa? Chiar atat de multa incredere au avut in inocenta lui Hamilton?

E ca si cum arbitrul unui meci de fotbal ar dicta penalty pentru una dintre echipe la 4 zile dupa terminarea meciului…

Etichete: / /

4 comentarii la “Politizarea Formulei 1”

  1. Dpp spune

    Nu cred ca ar trebui sa compari F1 cu fotbalul ,nu de alta , dar fotbalul mai are multe de invatat despre fair-play pana sa ajunga la nivelul F1(cu mici exceptii , vezi Lewis Hamilton) . O comparatie cu rugby sau NBA ar fi fost mai adecvata.
    Revenind la subiect : Din pacate ai dreptate , F1 incepe sa fie dominata de scandaluri (vezi Ferrari vs McLaren , Alonso vs Hamilton) , iar fanii incep sa nu se mai uite tocmai din acest motiv . Frumusetea sportului dispare , tocmai datorita faptului ca se castiga curse la la 3-4 zile dupa terminarea cursei propriuzise . E trist , dar se intampla . Si problema cred ca este in curtea FIA . Poate daca s-ar misca mai repede ;)

  2. ctlnmihai spune

    Fia ,n-are niciun interes cred eu k lucrurile sa fie clare.Asa poate sa controleze echipele mai bine.Fac pariu k Mclaren pe langa faptul k a fost descalificata o sa plateasca si o amenda destul de consistenta ceea ce mie mi s-ar parea aiurea

  3. scuderia spune

    mda….FIA se amesteca prea mult in f1…sunt simple incidente care sunt penalizate drastic

  4. wolful spune

    Sa mai asteptam cateva zile si dupa aia sa vedeti scandal. Daca se bda liber la difuzoare etajate, cei care nu au vor urla ca unde este limitarea de buget si securitatea pilotilor, iar daca se vor interzice se vor vaita ceilalti ca sunt victime ale colosilor din F 1 care nu vor sa renunte la privilegii.
    Anul acesta va fi extrem de agitat si nu stiu zau daca nu cumva FIA este singura care poarta vina.?!
    Toata chestia cu Hamilton de catva ani este in spiritul american al protejarii minoritarilor. Promovarea lui este clar de vitrina si acum este greu sa se recunoasca faptul ca a fost impins in fata. Interesant este ca in toate scandalurile exista o constanta McLaren?!?!