Realitate sau fictiune?

Videoclipul cu Lewis Hamilton pilotand un monopost McLaren de jucarie la scara reala prin intermediul unui smartphone Blackberry Storm a facut deja furori pe internet. Este insa posibil asa ceva sau totul este doar o campanie de marketing bine gandita?

Povestea este cat se poate de interesanta: Doi fani ai campionului mondial au construit un monopost McLaren de jucarie la scara reala. Apoi, au realizat un circuit de dimensiuni impresionante pentru masina. Monopostul a fost dotatcu un port Bluetooth, astfel incat sa poate fi controlat prin intermediul unui smartphone Blackberry Storm.

Hamilton a fost ulterior invitat sa piloteze el insusi monopostul cu ajutorul acestui telefon, declarand la final doar ca “este incredibil ce poti face cu un Blackberry Storm si asta este tot ce pot spune in acest moment”.

Pentru cei care se intreaba ce legatura exista intre Hamilton si Blackberry, raspunsul este foarte simplu: Vodafone. Compania britanica de telefonie mobila este sponsorul principal al celor de la McLaren, iar Blackberry Storm este unul dintre cele mai importante terminale mobile pe care il au in oferta.

Intrebarea care sta pe buzele tuturor este daca masina teleghidata poate fi intr-adevar controlata prin intermediul unui smartphone, fie el si Blackberry Storm. Eu inclin sa cred ca nu, dar pentru ca nu sunt sigur as vrea sa aflu si opiniile voastre, dupa ce urmariti demonstratia de mai jos.

Etichete: /

14 comentarii la “Realitate sau fictiune?”

  1. scuderia spune

    ce tare….mi-ar place sa am si io o masinuta deaia:)))>…in culorile scuderiei…sper k nu i-a dat cumva idei la bernie…in cativa ani f1 de pe tel:)):))

  2. Radu Catalin spune

    Am vazut aseara clipul e posibil daca e doar o macheta la scara 1;1.Reclama sufletul comertzului .NU INCERCATI ACASA !!!!Cu masina lui tata:)).

  3. Dpp spune

    Oare McLaren risca distrugerea monopostului (chiar si cel de anul trecut) , permitandu-i lui Hamilton sa-l conduca de pe unde telefon ? Slabe sanse . Sigur au alte planuri cu el (monopostul) :)
    Pe de alta parte , nu stiu daca bluetooth-ul are viteza de raspuns destul de mare.

  4. Andrei spune

    Parerea mea este ca nu se poate. Si nu pentru ca nu cred ca se poate, ci pentru ca trebuie multa putere de calcul. Cineva (CPU-ul, GPU-ul sau ambele) trebuie sa faca niste corectii ale traiectoriei, ale pneurilor si evident ale transmisiei. Si nu cred ca un Black Berry are o asemenea putere de calcul. Iar… volanul unei masini nu se misca decat daca are activata… o servodirectie care chiar misco rotiele. Ceea ce evident nu se poate. Momentan nu se poate. Sunt multe calcule si trebuie un sistem puternic.

    Deci… publicitatea este sufletul comertului dar si un pic SF :)

  5. mad79 spune

    nu cred ca ar fi reala sau mai bine spus,e la fel de reala ca si scamatoria lui ronaldinho cand a trimis de 4 ori mingea in bara fara ca ea sa atinga pamantul!la fel de credibil poate fi si afirmatia cum ca porcul zboara:)

  6. alecstm spune

    parerea mea, e ca e din ambele cate un pic. Si reclama si realitate. Acum cateva zile am jucat un joc cu masinute pe un Nokia (nu mai stiu de care), acolo tot asa era, nu apasai pe taste si invarte-ai telefonu, daca il intorceai spre dreapta, masina din imagine o lua in dreapta, si tot asa si in stanga. Poate ca si BlackBerry are un asemenea joc pe el si baietii s-au gandit sa exagereze cu o masina reala.

  7. alecstm spune

    OFF TOPIC (Daca nu avem forum ce sa-i faci). Mai sunt 4 zile si inca nu avem forum si nici grila de punctare F1Champ. De chat nu mai zic nimic, ca nu s-a precizat asta de voi daca va fi sau nu.

  8. Sik spune

    e doar o reclama pt vodafone …… dar orikum e prea tare ce au reusit sa faca

  9. Daniel Popescu spune

    Grila de punctare apare in curand pe Automarket.ro.
    Fiti pe faza, luni, in prima zi de F1 CHAMP 2009, veti avea parte de o noua surpriza (alta decat grila de punctare, forumul sau chat-ul).

  10. ctlnmihai spune

    bine k se deschide forumul

  11. Bruno_Senna spune

    Am primit premiul consola WII ,multumesc AUTOMARKET,aqm caut Fomula 1.asteptam grila de punctare !!!

  12. ally_great spune

    @Dani ce surpriza?? :-O Ca abia mai am rabdare 2 saptamani!!

  13. Daniel Popescu spune

    @ally_great: Daca as spune, n-ar mai fi o surpriza. A mai dat si Mircea un semi-indiciu pe blog :)

  14. ally_great spune

    Hehe! Si eu am o surpriza pt voi, dar nu o pot transmite pe mail pentru ca e prea mare. Poate reusim pe YMess :D