Tentativă de omor

Primele zile ale săptămânii au fost destul de liniştite în lumea Formulei 1, în primul rând pentru că cei mai mulţi jurnalişti sunt în drum spre Japonia şi nu au timp să aducă informaţii de ultimă oră.

Salvarea a venit în mod surprinzător de la site-ul oficial al Formulei 1, care a generat controverse majore după ce a publicat un mesaj în care Felipe Massa este impulsionat “să-i distrugă cursa” lui Lewis Hamilton.

Evident, comentariile lui Rob Smedley, inginerul de cursă al pilotului brazilian, nu trebuie interpretate ca atare. De multe ori, inginerii de cursă îşi impulsionează piloţii cu astfel de îndemnuri, singura problemă fiind că de data aceasta s-a nimerit într-un context nefericit, întrucât după numai câteva minute Massa şi Hamilton s-au acroşat.

Poate pare greu de crezut, însă cei de la YallaF1 au “săpat” în arhivele Formulei 1 şi au descoperit un clip video din Marele Premiu al Chinei din 2006 în care inginerul de cursă îi transmite lui Rubens Barrichello “să-l omoare” pe Nick Heidfeld. “Ai recuperat o jumătate de secundă, o jumătate de secundă în primul sector în faţa lui Heidfeld. Acum apropie-te de el şi ucide-l înainte să ajungă (n.r – cu pneurile) la temperatura optimă”.

Nu ştiu cât de mult l-a ascultat Barrichello pe inginerul său de cursă, însă brazilianul a frânat prea târziu într-un viraj şi a intrat în spatele lui Heidfeld. Ambii piloţi au fost depăşiţi de Pedro de la Rosa, dar Barrichello a terminat în faţa lui Heidfeld. Cu alte cuvinte, “l-a ucis”…

7 comentarii la “Tentativă de omor”

  1. gabi spune

    kill him versus destroy his race ii diferit.

    Daca prin kill him lui barichello i s-a zis sa se apropie de el si sa il depaseasca.

    A depasi e un eveniment singular.

    In a distruge cursa lui Hamilton inseamna a incerca sa il tii in spate. Masa s-a concentrat asupra asta si a riscat prea mult iar Ham a intrat in el.

    Mai mult e premeditat de Massa decat de Ham ca probleme sa existe in lupta celor doi.

    ps: mass ii un pampas

  2. Cyrus spune

    Mda, gabi, se vede din PS cat de obiectiv este comentariul tau

  3. gabi spune

    ps-ul meu nu ii obiectiv,

    obiectiv este ca Massa este un plangaret si ca este disperat sa pastreze slujba la Ferrari.

    In sfarfit Massa nu a iesit singur de cateva ori de pe pista din cauza lui insusi si acum face mare garagatie.

    E obiectiv faptul ca go and kill him sau go and get him sunt expresii peste tot. Dar cand planul cuiva pe timpul unei curse este “destroy his race”…. este premedidat si presupune concentrarea lui Massa asupra a il face pe Hamilton nefericit.

  4. @ Gabi spune

    Baiete, mai invata “a scrie” si dupa aia poate iti vom lua in seama si comentariile. Pana una alta, “garagatie” faci tu pe aici.

  5. Andrei spune

    @gabi: poate ai uitat ca Massa era sa moara in Ungaria parca acum cativa ani. Nu stiu cati dintre noi ar mai avea curajul sa alerge intr-o cursa de F1 dupa un astfel de incident!

    Asa sunt oamenii, sa nu zic romanii. De pe margine totul pare simplu. Nu vreau sa ma complic in alte detalii :)

  6. hakkinen spune

    Nuuuu, voi nu sunteti subiectivisti, doar Gabi este… abia asteptati un artcol cu titlul “Hamilton…” ca sa-l faceti cu ou si cu otet.Daca intr-o zi va ajunge la Ferrari?
    Nu vreau sa-mi imaginez cum ati fi interpretat daca primea Lewis mesajul pe care l-a primit massa…..

  7. Sepu spune

    Nu am mai postat pe aici de multa vreme … dar cand vad ca cel care nu a facut nimik rau (Massa) nu a schimbat trasa ideala , nu l-a blocat extremis, nu a facut nimik inafara regulametului este criticat de catre cineva care am impresia ca nici macar nu a vazut cursa ….. nu m-am putut abtine sa nu scriu un mic comment … Hamilton nu mai poate face nimik in afara de a distruge cursele altora … daca ar fi cu capul pe umeri si ar fi bun atunci i-ar fura in fiecare cursa lui Button ceva puncte nu s-ar duela cu Massa sau Schumacher care nu sunt piloti sau nu au masini de top 3 … pana cand Hammilton se va bate cu Button sau Vettel ramane pt mine un AMATOR fata de ceilalti piloti din top 6.