Barrichello la borna 300

Dacă aruncaţi o privire asupra celor mai importante recorduri din Formula 1, Michael Schumacher domină clasamentul în cele mai multe categorii. Totuşi, există un anumit record care nu aparţine septuplului campion mondial, ci chiar fostului său coechipier de la Ferrari, Rubens Barrichello.

Ştim cu toţii ca brazilianul a participat duminică în cel de-al 300-lea Mare Premiu al carierei, motiv pentru care am aruncat o scurtă privire asupra statisticilor sale.

Cel mai interesant aspect pe care l-am găsit a fost acela că Barrichello a participat în 36% din numărul total de 833 de curse din istoria Formulei 1. Chiar dacă pare incredibil, este cât se poate de adevărat, din două mari motive: în primul rând, brazilianul este în prezent la sezonul cu numărul 18 în Formula 1, iar competiţia are o vechime de 60 de ani; în al doilea rând, sezoanele din anii 1950-1960 au avut în general intre sapte-nouă curse, comparativ cu cele 17-19 din ultimul deceniu.

Referitor la confuziile legate de numărul real de curse în care a participat Barrichello în Formula 1, merită să fac precizarea că, din diverse motive, Barrichello nu a luat startul în Belgia 1998, Spania 2002 şi Franta 2002. Că sunt 297, 298 sau 300 de curse contează prea puţin. Oricum, brazilianul va avea cel puţin 300 de curse în Formula 1 până la finalul anului şi este greu de crezut că acest record va fi doborât prea curând.

Etichete:

3 comentarii la “Barrichello la borna 300”

  1. Flavius spune

    Este o performanta demna de ilustrat. Sa treci prin atatea generatii si tehnologia Formulei 1 se schimba intr-un ritm grozav, deci va dati seama ce experienta are omul acesta in domeniu.
    Nu as fi surprins sa aibe prorpia sa echipa intr-o zi, sau cel putin sa fie un “team boss”. la o echipa cu nume gen Williams sau alta.

  2. scuderia spune

    recordul poate fii batut. daca barrichello se retrage anu asta. si schumi continua inca 2-3 ani.

  3. moa spune

    si nici dupa 300 km nu sa prins ca nu e de el…