Cine mai vrea medalii?

Timp de cateva luni bune, Bernie Ecclestone si-a justificat propunerea de a introduce sistemul medaliilor prin faptul ca titlul mondial s-ar decide in ultima etapa, moment in care pilotii cu sanse la trofeu ar da totul pentru victorie.

Sezonul 2009 vine insa sa infirme aceasta ipoteza, intrucat cu trei curse inainte de finalul sezonului Button ar fi fost deja campion mondial. Intr-un astfel de context, interesul pentru aceste trei curse ar fi fost aproape egal cu zero pentru fanii obisnuiti ai Formulei 1, iar competitia ar fi ramas atractiva doar pentru “fanatici”.

Este cea mai buna dovada ca sistemul punctelor este cel mai bun pentru determinarea campionului mondial. Chiar daca Button este virtual campion cu 15 puncte avans, Barrichello si Vettel ofera in continuare un dram de speranta pentru multi fani, ceea ce sporeste fara indoiala atractivitatea acestui final de sezon.

4 comentarii la “Cine mai vrea medalii?”

  1. hoyad spune

    Medaliile date pentru locul 1 in cadrul Formulei 1 ar fi reprezentat un esec rasunator din toate privintele…, insa daca s-ar oferi medalii penbtru cei care castiga etapa de F1CHAMP in campionatul viitor, ar fi o adevarata lovitura de imagine pentru cei ce gazduiesc acest concurs…!
    Am mai propus aceasta premiera la inceputul anului, dar inteleg ca din cauza crizei, au fost restranse fondurile… Sper ca o data cu iesirea din aceasta criza (deci cu alte cuvinte, din urmatorul an competitional F1CHAMP), poate se va intampla noua – userilor – acesta premiere in medalii… Sunt convins ca nu se supara Daniel pentru aceasta interventie “aproape” offtopic la post, dar mi s-a parut o ocazie binevenita… La final, cu referire la Button, doresc ca la sfarsitul anului sa poata sarbatorii in cel mai bun stil englezesc, castigarea titlului la piloti 2009, udat cu mult gin !

  2. Dpp spune

    genial ar fi si daca s-ar puncta numai calificarile si cursa , si nu zvonurile sau declaratiile ! Abia apoi calificarile pentru departajare si asa mai departe , in cazul in care este nevoie sa fie facute.
    Nu de multe ori s-a intamplat sa am cu 100 pct mai putin decat primii 10 (sa zicem) , desi am obtinut maximum de puncte din cursa si calificari , iar echipa castigatorului sa valoreze mai putin.

    Scuze de offtopic , dar daca tot a vb hoyad de asta , nu m-am putut abtine.

    OnTopic: Bernie si Max bat campii. Doar in imaginatia lor bolnava sistemul medaliilor ar putea avea succes.

  3. Daniel Popescu spune

    Vom discuta impreuna despre F1 CHAMP 2010 la momentul oportun, dupa incheierea sezonului.

  4. hoyad spune

    O.K. Daniel. Ne vom “intalni” si vom “discuta” pentru F1 CHAMP 2010 la momentul potrivit. Sa fie un sfarsit de sezon fulminant !