Debutul meu în Formula 1

Sebastian Vettel a fost, inevitabil, principalul subiect de discuţie în redacţia Automarket în ultimele două zile. Plecând de la performanţa realizată în acest sezon, am ajuns să ne amintim de perioada Toro Rosso şi de debutul său în Formula 1: Marele Premiu al Statelor Unite din 2007, la volanul unui monopost BMW-Sauber, ca înlocuitor pentru Robert Kubica după accidentul suferit de polonez în Canada.

Nu ştiu cât de multe lucruri vă amintiţi voi despre perioada respectivă, însă eu o ţin foarte bine minte, dintr-un motiv cât se poate de întemeiat.

La numai două zile după cursa de la Indianapolis, am venit să dau un interviu pentru un job de redactor de Formula 1 la Automarket, interviu care a inclus şi redactarea unei ştiri de pe un site extern. Ei bine, în ştirea respectivă Sebastian Vettel vorbea despre evoluţia sa din cursa de la Indianapolis, unde terminase pe locul 8 şi devenise cel mai tânăr pilot din istorie care a câştigat puncte într-o cursă de Formula 1.

În numai trei ani, Vettel a devenit cel mai tânăr pilot care pleacă din pole position, cel mai tânăr câştigător de cursă, cel mai tânăr pilot care termină pe podium, cel mai tânăr pilot care termina în puncte şi, evident, cel mai tânăr campion mondial din istoria Formula 1. Visul său a devenit, la numai 23 de ani, realitate.

Întrebat la conferinţa de presă de la finalul cursei din Abu Dhabi ce mesaj are pentru tinerii care doresc să-şi îndeplinească dorinţele, Vettel a răspuns: “Trebuie să găseşti ceva de care să te bucuri. [...] Cheia este să găseşti ceva care te ajută să te deconectezi şi să te bucuri de ceea ce faci. [...] Totul pleacă de la inimă, pasiune şi distracţie, aşa că trebuie să te bucuri”.

Au trecut trei ani de la testul care m-a adus la Automarket şi încă nu am doborât niciun record. Dar pot să spun cu mâna pe inimă că îmi place ceea ce fac, pentru ca o fac cu pasiune şi mă deconectează de la orice altceva. Măcar la capitolul ăsta l-am ascultat pe Vettel cu trei ani înainte ca el să o spună.

Iar dacă uneori veţi simţi o uşoară afecţiune pentru Vettel în comentariile mele de pe acest blog, reveniţi la acest post pentru a înţelege de ce.

În fond, eu şi Vettel avem un lucru în comun: amândoi ne-am început cariera în Formula 1 la Marele Premiu al Statelor Unite din 2007 :)

Etichete:

10 comentarii la “Debutul meu în Formula 1”

  1. Mircea Meşter spune

    Nu pot decât să confirm ce zice Daniel mai sus. Şi să mă felicit pentru inspiraţia de a alege o ştire legată de un puşti care promitea enorm la acea oră :)

  2. Alexandra1710 spune

    Mult succes in continuare atat lui Vettel cat si tie,Daniel ! :) Vettel a devenit cel mai tanar campion mondial din istoria Formulei 1,iar Automarket este site-ul unde Formula 1este tratata asa cum se cuvine .

  3. RCZ spune

    Succes Daniel. Poate devi si tu intr-o zi campionul jurnalistilor de F1 din Romania.
    Si un sfat prietenesc: te rog fi cat mai impartial posibil, cu toate ca uneori e greu, dar face parte din “fisa” campionului in jurnalism….
    O seara placuta.

  4. Liviu spune

    La multi ani Daniel. Si fa treaba buna in continuare! Cand m-am apucat si eu de treaba asta, te-am avut dept etalon :)

    Si pentru toti cei ce posteaza, va rog: e FII nu FI !!! E DEVII nu DEVI !!! Nu inteleg, acum cativa ani lumea vorbea normal romaneste, dar deodata toti scriu aiurea cad e vorba de „i” la final. Fara suparare! ;)

  5. Radu spune

    Mult succes pe mai departe!!! Si la cat mai multe titluri ;)

  6. razvanis spune

    Acum inteleg de ce il tratezi pe Vettle in toate articolele tale ca pe fratele tau .

    Dar ca sa devii un jurnalist F1 exceptional trebuie sa gasesti modaltiatile prin care sa maschezi aceasta slabiciune , altfel iti alungi din audienta .

  7. toreador023 spune

    ma Daniele, daca tot ai debutat in F1…ca redactor, de ce nu debutezi si ca pilot de F1, pe o masina Dacia, io zic ca mai ai timp ….astfel ai si tu o sansa exceptionala sa “intreci” cu idolul tau:)

  8. marianescu spune

    Felicitari si SUCCES Daniel!

  9. Liviu spune

    Hai ma, nu va plangeti atat. Aproape ca nici nu se simte ca il critica uneori pe Alonso (si o face pe drept, de altfel)! Dar sa spuneti ca il trateaza pe Vettel ca pe fratele lui… Voi, fanii Ferrari vedeti lumea prin alti ochi decat restul. Omu aniverseaza aici si voi va apucati sa ii dati lectii de cum sa fie jurnalist. Cu ce drept? Din ce calitate?

    Daniel, tine-o tot asa!

  10. Daniel Popescu spune

    Multumesc tuturor pentru rarile de bine :)