Cum sa nu scrii despre F1

Lansarea Ferrari F60 mi-a oferit prilejul de a afla cata cultura au jurnalistii romani cand vine vorba despre Formula 1.

Incepem cu Gazeta Sporturilor, care se lauda ca este cel mai citit cotidian sportiv din Romania si unul dintre cele mai accesate site-uri de internet din tara noastra.

Cum a tratat marele GSP lansarea F60 pentru numerosii sai cititori? Ei bine, au trantit stirea scrisa de baietii de la agentia Mediafax si au publicat o fotografie (in caz ca nu ati inteles, o singura fotografie). Dar nu orice fel de fotografie, ci… un F2007!

Greu de crezut, dar GSP-istii au confundat monopostul de acum doi ani cu cel proaspat lansat, radical diferit. Ori nu stiu Formula 1, ori pur si simplu nu le pasa. Cel mai probabil, ambele variante sunt corecte.

Crezand ca le-am vazut pe toate, am comutat pe Sport.ro. Aici, stilul de a scrie stiri “la caterinca” nu ma mai surprinde demult, insa m-am lovit din nou de o expresie arhi-cunoscuta in presa romaneasca:

Pe langa caracterizarea tipic romaneasca de super-masina, ne lovim de expresia “primul circuit al anului, cel de la Mugello”.

Aproape toata presa scrisa sportiva din Romania trateaza cursele de Formula 1 ca pe niste circuite: circuitul mondial de Formula 1. Oameni buni, poate acum veti afla si voi: se spune cursa, Mare Premiu sau Grand Prix. Nu circuit. Circuitul este locatia unde are loc o cursa de F1, nu este o cursa in sine.

Tot cu aceasta ocazie am aflat ca noul sezon de Formula 1 incepe pe 12 ianuarie pe circuitul de la Mugello. Ar fi fost tare bine, imi este dor de un duel intre Hamilton, Raikkonen si Massa. Din pacate, trebuie sa-i informez pe baietii de la Sport.ro ca noul sezon incepe abia pe 29 martie la Melbourne.

Si ca sa incheiem totusi intr-o nota optimista, undeva spre ora 17:00 homepage-ul sectiunii de Formula 1 de pe Automarket.ro cuprindea numai stiri despre lansarea monopostului Ferrari. 10 stiri consecutive despre Scuderia Ferrari si noul F60.

Pentru ca asa intelege Automarket.ro sa trateze lansarea noului monopost al campioanei mondiale en-titre a constructorilor!

Etichete:

9 comentarii la “Cum sa nu scrii despre F1”

  1. alecstm spune

    gsp si sport.ro la ei sportul inseamna un joc strident intre 2 echipe a 11 jucatori, si 3 arbitrii si se joaca cu o chestie rotunda “balon”, facut dintr-un material mai rezistent(deobicei piele), nu din latex. I se mai zice si fotbal. Inafara de asta, cei din redactiile anterioare nu prea cunosc alt sport, sa nu mai vorbim de cele cu motor. (Cum vine aia, sport cu motor???).

  2. TeamClown spune

    Eu zic sa te duci acum GSP si sa citesti despre Formula 1. Sa vezi articol.

  3. spawn spune

    Salut,ce pot sa spun ca cei de la Gazeta Sporturilor sunt niste tampiti care nu stiu sa publice o stire live, si nu au nici-o legatura cu viata formulei one.

  4. Daniel Popescu spune

    @TeamClown: Probabil te referi la articolul despre Schumacher si Doru Sechelariu. Frumos din partea lor, dar tot n-ua schimbat poza de la stirea despre F60.

  5. scuderia spune

    salut
    si eu am citit aseara stirea de pe gsp…nici nu imi dadeam seama ce cautam pe acol…dar cand am vazut ce monopost a pus akol m-a bufnit rasu:))….le-am si lasat un coment spunandu-le ca acea era masina cu care massa a concurat in sezonul 2007…tot vroiam sa spun…tot prostul stie despre fotbal…asa e…dar unde nu stie sa nu se bage…de exemplu formula1….gsp si sport.ro cele mai penibile site-uri..sincer

  6. TeamClown spune

    N-ai inteles (cei drept l-am scris cu picioarele). Ma refeream la modul in care era scris articolul. Zici ca era din perioada comunista. Omul merita tot respectul, dar nu se scrie in halul ala un articol.

  7. Daniel Popescu spune

    Articolul nu a fost scris de cei de la GSP, ci de agentia Mediafax.

  8. ctlnmihai spune

    La prosport numai Lucian Lipovan e un bun cunoscator al F 1

  9. Daniel Popescu spune

    Ca tot veni vorba de ProSport, baietii au publicat stirea despre F60 marti la ora 16:58 :) Adica la o zi si jumatate fata de consumarea evenimentului.