Cum va arata F1 in 2030

Cand ne gandim la viitorul Formulei 1 ne referim instantaneu la costuri, tipuri de motoare, tehnologii verzi care protejeaza mediul si lista poate continua.

Aproape niciun oficial nu indrazneste insa sa viseze cum vor arata monoposturile de F1 peste 10 sau 20 de ani.

Problema a primit o rezolvare din partea unui fan infocat al competitiei, care si-a imaginat infatisarea unui monopost care va concura pe pista in 2030.

Pe numele sau Tan Sohanpall, fanul a trecut la masuri radicale pentru imbunatatirea spectacolului. El a considerat ca pana in acel an oamenii se vor fi plictisit deja de monoposturile pe patru roti, motiv pentru care a trecut la fapte si a amputat una dintre roti! Astfel a luat nastere Conceptul Enigma, un monopost straniu cu numai trei roti, una dintre ele fiind amplasata in mijloc.

Nu este vorba doar de design, ci si de functionalitate: monopostul are abilitatea de a se inclina in viraje, iar cockpitul este flexibil. La viteze mari, acesta din urmase muta spre spatele masinii pentru ca pilotul sa experiemnteze noi senzatii dintr-un alt punct de vedere.

Roata din mijloc este mai lata decat celelalte doua pentru a oferi o tractiune mai buna, iar cele trei roti sunt independente una de cealalta. Astfel, una dintre roti poate frana sau accelera mai puternic decat celelalte pentru a obtine o viteza maxima si mai mult control.

Greu de spus din imagini al carei echipe este fan Tan Sohanpall, dar exercitiul sau de design merita cu siguranta admiratia noastra.

16 comentarii la “Cum va arata F1 in 2030”

  1. scuderia spune

    o tampenie…sincer=)))…ce cretini:)))))

  2. Cyrus spune

    In acest caz echipele vor trebui sa aiba 2 seturi de masini, sau cel putin configuratii – pt circuite de dreapta si pt cirrcuite de stanga :D

    Putin probabil asa ceva

  3. michelle_b spune

    nu e timpenie, e chiar interesanta idea si de o imaginatie bogata, dar pina la anul 2030, sa vedem imaginatia anului 2009: http://img104.imageshack.us/img104/9075/11867071200pxcopyss7.jpg . Daca tot s-a vehiculat ca Renault-urile au “shark-fin engine cover” de ce sa nu aibe si “vint la pupa” :P In plus, ce de economie poate face Briatore cu creatia de mai sus! Se reduc costurile daca bate vantul =))

  4. scuderia spune

    michelle b
    ce tare ii pozaa:)):))))):)))

  5. scuderia spune

    mai bine sa nu ii dam idei l;a bernie

  6. michelle_b spune

    scuderia ms, este, de aceea am si postat-o! si lolicei, daca Bernie o preia, atunci o sa il rog pe escu sa ii deseneze si niste pedale si visle doar pentru cazul in care nu bate vantul :P

  7. spawn spune

    Sal,nu vreau sa fiu nesimtit dar cel care care a configurat aceasta masina nu are nici-o legatura cu viitorul formulei 1,si nici nu arata ca un bolid de f1 asa cum cred ei prin acest model…bye

  8. michelle_b spune

    spawn: pentru ca este evident ca nu te-ai prins, este o gluma, era vorba de jocul imaginatiei ! Sau poti crede ca poate functiona un monopost de f1 care sa foloseasca vantul si pedale ???

  9. michelle_b spune

    spawn: sorry, e vina mea si este evident ca eu m-am prins mai tirziu ce ai vrut sa zici :D

  10. radcargt08 spune

    Foarte tare!!!!!! poza M:)) in ce priveste…2030 F1 par veridice ideile numa sa apucam anii30′

  11. Daniel Popescu spune

    Michelle, cand ploua aripa aia se poate transforma in placa de surf? Asa s-ar explica de ce e Alonso atat de rapid pe ploaie :) )

  12. michelle_b spune

    Yep, cred ca ajuta la ploaie :D . Ea culiseaza sub masina in cazuri de intemperii dar nu pot divulga exact secretul pentru ca altfel ne da in judecata Briatore :P .
    P.S. Astept cu nerabdare un nou scandal in legatura cu “aripioara” Renault, care am vaga impresie ca nu e chiar in concordanta cu regulamentul =)) =)) =))

  13. PREOTU spune

    DACA AJUTA LA PLOAIE MA INTREB CUM RAMANE CU ALIMENTAREA SI CUM VOR SCHIMBA MECANICII ROTILE IN TIMPUL CURSEI CARE SE VA DISPUTA IN 2030?

  14. PREOTU spune

    MA MAI INTREB DACA SI CELELATE ECHPE VOR AVEA ACELASI DESIGN?

  15. Pezz spune

    moarte sigura parerea mea dar asa ceva nu se va face niciodata !!!

  16. xfile spune

    3 rotzi ? no way