Medalii de… tinichea

Bernie e pus pe fapte mari: vrea sa acorde medalii pentru castigatorii curselor in loc de puncte.

In felul asta, fiecare pilot va dori sa castige cursa, pentru ca acesta va fi singurul lucru care va conta. Practic, obiectivul declarat este cresterea numarului de depasiri.

Buuun… dar pilotii care nu au posibilitatea sa lupte pentru victorie ce vor face? Adica, ce motivatie va avea Adrian Sutil sa mai concureze daca nu obtine nimic indiferent ca termina pe 20 sau pe 8? F1 s-ar transforma intr-o competitie in care vor conta maxim doua echipe si doi sau trei piloti.

Cu totii stim ca, in anii de dominatie marca Michael Schumacher, interesul pentru Formula 1 era pastrat in viata de “lupta” pentru titlul de vicecampion mondial. In plus, ganditi-va ce pasiuni a nascut lupta Renault – Toyota pentru locul 4 in clasamentul constructorilor sau dorinta celor de la Toro Rosso de a-si surclasa echipa-mama Red Bull.

Toate aceste lucruri, care in prezent fac Formula 1 mai frumoasa, ar disparea iremediabil intr-o competitie bazata pe medalii si atat. Din punctul meu de vedere, ideea lui Bernie se va dovedi dezastruoasa daca va fi pusa in aplicare.

Exista alte metode prin care se poate revitaliza acest sport. Un sistem de punctare asemanator cu cel existent in MotoGP, in care 15 piloti din 25 castiga puncte; puncte suplimentare pentru pole position si, de ce nu, si pentru urmatorii 5-9 clasati pe grila de start sunt tot atatea exemple.

Sau ce ati spune ca pilotul care realizeaza CMRT sa primeasca cate 2 puncte? Pai, Kimi ar avea cu 20 de puncte mai mult in acest moment si ar fi in lupta pentru titlu… Oricum as luao, trecerea la sistemul de medalii va avea mai multe dezavantaje decat avantaje…

9 comentarii la “Medalii de… tinichea”

  1. ally_great spune

    O medalie din oficiu pentru nenea Bernie! si 1000 puncte pt Kimi :)

  2. NeoGalaxy spune

    Punctajul asemanator cu cel din MotoGP cu siguranta este mai fair play. Oricum este posibil ca pe viitor sa avem inca 1-2 echipe. Deci din 24 de posibil piloti.. au o sansa la castig (acea medalie) sa vedem… maxim 6 pilotir? Sa fim seriosi.O punctare a primilor 10 + CMRT + Pole Position cred ca ar fi mult mult mai fair play decat ideea cu medalia.

    Dar… fiecare cu parerea lui.

  3. silviukimi spune

    Toată lumea ar trebuii să primească puncte. Actualul sistem consideră că dacă ai terminat pe 9 sau pe 15 e acelaşi lucru.

  4. kimifinish spune

    sper ca iedia lui bernie sa nu fie pusa in aplicare….mai bine sa se modifice punctajul..asemanator cu cel din MotoGp ….forza KIMI…FORZA FERRARi

  5. alexandra spune

    @ ally great & kimifinish…de ce nu veniti pe kimi’s oficial forum ? :) e acolo la non-english o sectiune si pt limba romana.va asteptam acolo:) – > http://87.117.195.32/kimi/forum/viewtopic.php?t=2325 ;)

  6. KalEl spune

    in motogp nu se acorda puncte suplimentare pentru pole … poate n`am citit eu bine fraza si nu are legatura cu motogp`ul :) )

  7. Daniel Popescu spune

    Punctarea ca in motoGP si punctarea pentru pole position sunt doua idei separate, fara legatura una cu celalta.

  8. TeamClown spune

    Cred ca mai bine schimba modul in care se desfasoara cursele. Sa avem curse de anduranta (100 ture), curse rapide (20 ture). Cred ca ar aduce mai mult spectacol.

  9. Andrei spune

    Nu cred ca exista un pilot de F1 care sa reziste la 100 de ture, fara sa faca o pauza. Adica… ma refer sa reziste fizic ca psihic poate se invata :) Dar pilotii pierd foarte multa apa… si din pacate… aia nu merge sa o comande de pe circuit :) Si nici de la boxe pentru ca ar sta la boxe 5-10 minute :)