Încă un pas înainte pentru F1 Rocks

Bernie Ecclestone continuă să ridice comercializarea Formulei 1 la rang la artă.

Cu ceva mai bine de un an în urmă, evidenţiam aici apariţia conceptului F1 Rocks, un program de concerte menit să atragă mai mulţi spectatori la curse. Lucrurile merg atât de bine, încât programul s-a dezvoltat constant, iar la Marele Premiu al Braziliei de la începutul lunii noiembrie cel care va urca pe scena va fi nimeni altul decât starul Eminem.

Deşi conceptul F1 Rocks este menit să aducă un plus de valoare pentru fanii care merg în tribune la curse (şi un plus de “caşcaval” în conturile lui Ecclestone), cred că aceştia ar aprecia rezolvarea unor probleme mult mai importante, printre care şi costul ridicat al biletelor de acces (nu daţi vina pe organizatori, ei trebuie să aplice tariful minim impus de Ecclestone, plus ca aceasta este singura lor sursă de venit într-un Mare Premiu).

Întrucât nu am avut încă plăcerea de a vedea o cursă de Formula 1 din tribune, îi invit pe cei care au mers ocazional la un Mare Premiu să ne povestească dacă cred că F1 Rocks este un eveniment util şi, mai ales, ce ar trebui să facă Bernie pentru a îmbunătăţi viaţa fanilor într-un weekend de cursă.

Etichete:

26 comentarii la “Încă un pas înainte pentru F1 Rocks”

  1. KaNe spune

    Din pacate pana acum, nici eu n-am avut sansa de a urmari o cursa de F1 din tribune…:( Sper ca in viitorul apropiat(anul viitor), sa ajung intr-un final la Hungaroring, acesta fiind chiar aproape de zona de vest in care locuiesc(TM). Ideea este ca pana acum, m-am interesat oarecum de pretul unui astfel de bilet(cel putin la Hungaroring), iar preturile sunt intr-adevar “nesimtite”. Zic asta, cel putin pentru buzunarul unui fan de F1 din Ro. Eu cred ca mai degraba fanii vin in tribune, la un MP sa vada circul de pe circuit si mai putin nus ce concert(chiar daca este un interpret consacrat). Oricum, la muzica sunt multe gusturi, fanii F1 preferand diverse genuri de muzica(unii house, club, rock, heavy-metal, etc), asa ca mai greu sa poti lua ochii majoritatea fanilor cu un concert in plus, al unui interpret, care poate nu este asa simpatizat de majoritatea. Sa nu mai pun in discutie faptul ca, cel mai probabil vor pune extra-costuri pentru asa zisele F1-Rocks. Asta este parerea mea. In concluzie, pe mine nu ma incalzeste sau nu m-ar incalzi cu nimic un astfel de concert….

  2. NeoGalaxy spune

    Singurul lucru pe care Bernie trebuie sa-l faca este sa reduca pretul biletelor, pentru ca sunt cam mari. Nu neaparat pentru fanii din Ro, pentru ca ei oricum nu conteaza nicaieri dar faza cu pretul minim nu-i ajuta nici pe organizatori. Aia este problema, concertul… nu ma intereseaza si nici nu m-ar interesa oricine ar canta. Biletul la Shakira, Beyonce si sau Depeche Mode sunt cam tot 60 euro (aproximativ), preturile la Hunga erau intre 90 euro si ceva mai mult de 200 (bronze —-> silver). Sunt cam scumpe, dar… pentru 3 zile se merita daca esti fani si iti permiti. Iar romanii care vin la curse ii vezi oricum din prima pentru ca ori parcheaza gresit, ori fac multa murdarie ori pur si simplu sunt diferiti de restul fanilor. Cursa de Formula 1 vazuta din tribune, sau din iarba este la fel. Vazuta de la televizor in schimb pare ceva fals, mai ales vand vezi ce incet se misca masinile la TV :)
    In rest sunt multe de spus, dar scaderea pretului biletelor ar ajuta cel mai mult (de fapt cred ca este si singura problema reala).

  3. dmd spune

    Da intradevar cam scumpe biletele la curse dar merita pt cine e fan adevarat. Nimic nu se compara cu sunetul motoarelor si mirosul de cauciuc incins pe care-l poti simti in Ungaria. Eu am stat la un hotel cu 15 euro pe noapte dar am facut rezervare cu 2 luni inainte pe 3 nopti. In afara de bilet care m-a costat 99 euro am mai platit 45 euro cazare pe 3 nopti, si motorina cam 60 de euro (am mai fost cu un prieten deci s-a impartit la 2 T =120 euro) in rest toate bune in afara de organizarea la circuit care e dezastruoasa. Parcarea e pe camp (daca se uda iarba nu mai poti iesi de acolo fiind panta) iar iesirea de la circuit se face pe un drum cu o singura banda tot prin camp (zici ca e o proba de rally). Daca nu ai GPS ESTI MORT! In rest e frumos si merita! Poate organizam ceva la anul(aviz doritorilor)!

  4. Alexandra1710 spune

    Si in 2007 a fost concert sambata seara pe Hungaroring,nu stiu daca era vorba deja despre concertul F1 Rocks,dar imi amintesc ca era vorba de o trupa rock din Ungaria.Nimic de notorietate,dar spectatorii s-au simtit bine,atmosfera a fost incendiara,iar muzica a rasunat pana tarziu in noapte. Biletele nu sunt ieftine,dar cred ca un astfel de eveniment,merita..cel putin pentru fani :)

    ps: Am ajuns la Hungaroring fara GPS ,iar Budapesta am traversat-o doar in 2007 pentru ca in urmatorii 2 ani,am mers spre Hungaroring,pe M3…autostrada catre Miskolt :)

  5. Alexandra1710 spune

    eroare. conceptul* F1 Rocks…

  6. nemetciprian spune

    Eu urmaresc formula unu din 1993 si abia in 2009 mi-am permis sa vad un mare premiu cel al Italiei la MONZA unde am stat in curba parabolica cu 150 € biletu.
    Normal hotel la milano si dus intors cu masina.
    anu aceste am fost la hockhenheimring unde pe un bilet in fata liniei de start:finish a costat 290 € dar a meritat masina si michael schumacher erau chiar in fata mea .
    Este scump dar pentru mine este usor pentru ca locuiesc acum in estul frantei asa ca la anu sper sa vad in direct 2 sau 3 curse.Spectacolul de la fata locului nu se compara cu ce vezi in fata televizoarelor iar mirosul si zgomotul este unic.
    Din Romania este intradevar greu sa ajungi si sa vezi un grandprix si sper ca mikki nu mai comenteaza la TVR 1.

  7. ally_great spune

    Am spus-o si atunci si imi sustin parerea : merg la un mare premiu pentru competitia in sine si nu pentru un artist anume. Deci nu sunt deloc de acord cu F1 Rocks a lui Bernie.
    Am fost la Hungaroring in 97 si 98 si a fost fantastic! Am plecat cu un grup organizat de aici din Arad. asa ca am fost 40 de persoane, pasionati ai unor piloti sau echipe anume. Pretul biletelor pe vremea respectiva au fost 7000 forinti in tribuna bronz, adica pe camp, cu vizibilitate maxim 3-4 viraje. Zgomotul motoarelor e infernal si euforia fanilor e de nedescris. Merita traita experienta macar o data in viata :) @dmd -add jurca_alina si putem discuta

  8. dumi_p spune

    In situatia in care stai trei zile si urmaresti toate competitiile care se desfasoara o data cu un mare GP, e greu sa mai ai dispozitia si pt un concert pe timp de seara.

    Nu uitati ca, pe langa F1, de obicei mai sunt inca doua competitii – antrenamente, calificari, curse – care te tin atent de dimineata de la 10 pana aproape de seara. Mi se pare mult prea obositor.

    Prefer ca seara sa ma plimb prin oras decat sa mai stau si la un concert. Parerea mea…

  9. marianescu spune

    mmmda, e clar ca batranul incearca sa mai puna ceva sare si piper in ciorba lui scumpa ca sa-si mai creasca veniturile. Personal (inca) n-am ajuns sa urmaresc live nici o cursa (desi din Timisoara e f aproape Hungaroring-ul), dar cred ca decat un concert cu vreun artist care sa nu fie pe gustul meu, oricat de consacrat o fi el, mai bine sa dea mai mult posibilitatea spectatorilor sa se apropie de consacratii Formulei 1. Ceva mai multe sesiuni de autografe, eventual cativa norocosi sa castige 30 de minute – o ora in antrenamente langa vreo echipa in paddock (cumintel intr-un colt, doar sa observe)… nu stiu, chestii de genul asta cred ca ar fi o motivatie mai mare ptr fanii F1.
    @ally_great: total de acord, cum spuneam – who gives a shit pt ce muzica aude seara, cand adrenalina il invadeaza doar la vuietul motoarelor?!

  10. Ghiri spune

    Concertele sunt o idee bun dar! sa nu fie invitati mari artisti pentru a nu creste pretul. Niste formatii,dj locali ar fi de ajuns. Am fost in 2008 la Hungaroring si seara pe langa circuit erau numai terase cu streaptease…bineinteles pline cu barbati care isi incatau privirea cu niste fete frumoase. Pretul a fost 110EURO la general admission. Anul acesta am fost la Spa-Franchorschamps (pret 100 EURO la steel zone). Nu am auzit sa fie ceva concerte dar asta probabil pentru ca eram intr-o zona destul de retrasa ….eram departe de gold – silver. Ce m-a impresionat cel mai mult la Spa a fost organizarea…totul era aranjat,calculat,traficul si parcarile bine gestionate…sunt la cativa ani-lumina de unguri.
    Pretul biletelor la general admission mi se par mari dar nu exagerate. Cele de la silver in sus sunt astronomice…mult peste veniturile mele. Eu prefer sa renunt la un sejur de 7 si sa ma duc un weekend la F1. Cele doua weekenduri au fost cele mai frumoase din ultimii ani. La anul imi propun sa ma duc la Nurburgring biletul e 110 EURO la bronze pana in 31/12 ceea ce e f oke pt bronze.

  11. ctlnmihai spune

    wb neogalaxy :)

  12. Razvan spune

    Nu am fost pana acum in tribune la un Mare premiu dar din cate vad aici preturile sunt cam mari.Nu stiu cum se desfasoara un weekend de cursa la F1 dar nu stiu daca se compara cu ce este la Le Mans.Eu cred ca ar trebui sa se inspire de acolo cei din F1.E mult mai permisiv acolo,parca nu e totul asa de inchis,nu ti da o senzatie de o lume aparte a celor bogati ca in F1.
    Sa lase biletele mai ieftine,sa faca si concerte dar cum a mai zis cineva aici,cu trupe locale pentru a diminua costul.Ca daca aduc trupe celebre,si preturile vor fi pe masura…si ne intoarcem de unde am plecat.

  13. ally_great spune

    @marianescu Eu sunt emo si muzica pe care o ascult nu se muleaza deloc pe ce ar putea insemna F1 Rocks. Poate ca singura exceptie care ar intari ideea pe care o sustin, ar fi Nightwish. Doar ca, din fericire, ei nu sunt comerciali :)

  14. Diesel spune

    Ar fi fantastic, pe langa F1 unii mai au ca pasiune si muzica:), spre exemplu acesti doi domni;)
    http://www.youtube.com/watch?v=dlPjxz4LGak

  15. ally_great spune

    @Diesel unii s-au nascut in alte vremuri :) How about that? http://www.youtube.com/watch?v=zJ9SrLkYzRY

  16. Diesel spune

    @ally_great-imi place mult, pacat ca s-au despartit:)..

    http://www.youtube.com/watch?v=2PmPlSC-3o8&feature=related

    este fantastica piesa-vocea Tarjei..am insistat pt ca muzica motoarelor si rockul, chiar simfonic, strabat uneori aceeasi zona..:)

  17. ally_great spune

    @Diesel – daaaaaaa…trupa nu mai e aceeasi fara vocea Tarjei. Piesa pe care am postat-o e printre preferatele mele si suna chiar mai bine live decat inregistrata. Culmea, piesa ta am ascultat-o aseara :)

  18. Diesel spune

    :) sleeping sun da, este foarte tare, favorita mea-am un drum de facut dar acum ca m-ai pornit musai sa-i ascult in masina. Cine stie, poate candva, la un Hungaroring ii intalnim:)

  19. Tataia Sorin spune

    Am fost la Hungaroring si Silverstone. Preturile la bilete sunt prohibitive pentru multi dintre fani, e adevarat. Dar, odata ajuns pe circuit nu iti mai aduci aminte de banii dati, de toate sacrificiile facute pentru a fi acolo. Concertele rock (si sunt un tomnatec rocker) isi au rostul lor (financiar) dar nu cred ca sunt menite pistelor de F1. Desigur ca sunt destui fani care merg sa vada trupa preferata si de aici si un plus de bani pentru proprietarii de circuit, dar totusi…..

    Sper ca la anul sa prind din nou Hungaro si Silverstone, si poate in plus ceva pe la Monte Carlo.

  20. ctlnmihai spune

    http://www.youtube.com/watch?v=5UWRypqz5-o dacă suntem la ora de muzică..asta cred că s-ar potrivi mai bine ptr. sporturile cu motor fie ele pe 2 sau 4 roţi

  21. Diesel spune

    bravo mihai, nu-i rau, dar daca mergem pe potriveli as propune-o pe asta;)-cu scuzele datorate lui Daniel pt abuzul de offtopic

    http://www.youtube.com/watch?v=KH_2o8O7AGk&feature=related

  22. ctlnmihai spune

    @Diesel: bună piesa dar asta cred că se potriveşte foarte bine Nascar-ului :) că acolo sunt ciocnirile mai dese :D

  23. Diesel spune

    Mihai, in F1 avem altfel de ciocniri:), la fel de dese..

  24. schumy1969 spune

    si asta
    http://www.youtube.com/watch?v=l1c8XGQQ1uc&p=A215F23FCF191987&playnext=1&index=28

  25. Diesel spune

    @schumy1969-ei au cateva chiar f bune:)

  26. dmd spune

    @ally-great- Ar fi frumos sa mergem mai multi fani F1 la Hungaroring ; daca mai sunt doritori ar fi perfect. Nimic nu se compara cu atmosfera de pe circuit.