F1 Rocks

Credeati ca Bernie Ecclestone a fost atat de ocupat sa salveze Formula 1 de la autodistrugere incat nu a mai avut timp de nimic altceva?

Ei bine, v-ati inselat. Bernie a anuntat ieri lansarea unui nou program legat de Formula 1, numit foarte simplu si deloc sugestiv F1 Rocks. Nu va asteptati la ceva senzational, este vorba despre un program de concerte care vor avea loc la unele dintre cursele de Formula 1 din 2009 si 2010.

Cu alte cuvinte, Bernie a gasit o noua modalitate de a stoarce bani din sportul pe care il gestioneaza de mult prea mult timp, aducand pe scena invitati de renume precum Beyonce, Black Eyed Peas, ZZ Top sau Simple Minds.

In loc sa gaseasca metode pentru ca biletele la cursele de F1 sa fie accesibile pentru marea masa a fanilor, in loc sa gaseasca solutii pentru ca circuitele traditionale sa ramana in calendar, in loc sa se intrebe cate depasiri au avut loc in 2009 si daca schimbarea radicala a regulamentului a avut efectul scontat, Bernie nu se gandeste decat cum sa mai stoarca niste bani.

Asa ca, dupa ce platiti cateva mii de euro pentru a vedea cursa din Singapore, dati si cateva sute de euro pentru concert. Trebuie sa-si asigure si Bernie o pensie, nu?

Etichete: /

5 comentarii la “F1 Rocks”

 1. michelle_b spune

  Well Dani, de data asta nu sunt de acord cu tine :P Titlul chiar este sugestiv :) Si asta pentru ca F1 chiar “rocks” in acceptul slang al cuvintului si pentru ca unii invitati sunt renumiti pentru muzica rock pe care o cinta … si apoi cum suna F1 r&bs ? sau F1 hip-hops :) ? Apoi da, ai dreptate: vorba lui Cosbuc “Ce-i pasã unei lumi întregi / De moartea mea !” Ca formula 1 se chinuie sa moara incet cui ii pasa, atita timp cit numele de “formula 1″ implicat in ceva, orice, poate aduce bani. E evident ca “money talks” these days. Si daca asa se pot scoate bani, why not ? Insa despre pretul biletelor nu stiu daca nu cumva fiecare circuit, fiecare dintre organizatori sunt mai vinovati de pretul biletelor decit Fia sau altii din lumea F1. Tocmai de aceea sunt preturi atit de diferite pe circuite. Da, putea Bernie sa le dea o idee sau sugestie, doar sunt parteneri, insa cred ca mare parte din vina o au organizatorii [vezi recent Istanbulul, care desi li s-a sugerat sa reduca biletele, au preferat sa piarda decit sa o faca ... deh, fiecare gindeste cit si cum isi permite]. In cele din urma, nu sunt sigura ca e totusi o idee rea aceasta cu muzica. Multi fani formula 1 asculta muzica sau chiar sunt fani ai celor mentionati. In plus, cei care sunt numai fanii lor, nu si ai formulei 1, poate “prind gustul” a ceea ce inseamna formula 1 … marketing … advertising … new concept for young people …. eu cred ca va “prinde” ideea

 2. Daniel Popescu spune

  michelle_b, preturile la bilete sunt stabilite de organizatori. Insa fiecare organizator plateste bani grei catre Ecclestone pentru a putea organiza curse de F1, asa ca sunt nevoiti sa pune preturi piperate la bilete pentru a scoate un profit cat de mic. Iar cazurile recente de la Hockenheim, Magny Cours sau Montreal sunt elocvente in acest caz.
  Despre F1 Rocks, nu am spus ca nu va avea succes la public. Dar ca personal nu ii vad rostul in Formula 1.

 3. Robert spune

  in deplin acord cu DP, revenirea lui Schumi a facut valva cat toate evenimentele din ultimele 3 sezoane, in loc sa primesti stiri despre evolutii si imbunatatiri, totul se reduce la: vine sau nu vine, toate masurile lui Berni’ nu au avut efectul scontat, oricum nu este acel spectacol mult asteptat, circuitele exotice nu pot fi comparate cu clasicele europene. ii cara pe toti la mama dracu dar rezultatele……..toti asteapta prea mult banii ca sa se mai preocupe de spectacol 100%, cum era prin anii 80′ 90′, dar cine mai poate face acel spectacol dintre pilotii de astazi?

  in concluzie Formula 1 defileaza cu ce are.

 4. ally_great spune

  Si cand v-am spus ca Bernie nu e prost deloc si ca el va avea cel mai mult de castigat? S-a aliat cu cei din partea carora vin banii. SI cat mai multi, garla! Din pacate, in orice afacere din ziua de azi, banii vorbesc, iar partile implicate in acea afacere sunt lipsite de scrupule si isi urmeaza scopul prin orice metode. De ce sa avem noi, fanii acces decent pe circuite? Si asta e noul mod de a promova prezenta la ocursa? No way, daca vreau sa vad vreo formatie de mai sus, fiti linistiti ca voi merge la concert, si nu la vreo etapa de Grand Prix.

 5. Daniel Popescu » Blog Archive » Încă un pas înainte pentru F1 Rocks spune

  [...] ceva mai bine de un an în urmă, evidenţiam aici apariţia conceptului F1 Rocks, un program de concerte menit să atragă mai mulţi spectatori la [...]