Perez, mexicanul frustrat după un debut de excepţie

Mark Webber a fost învins fără drept de apel de Sebastian Vettel, Fernando Alonso nu a urcat pe podium în prima cursă a sezonului, iar Nick Heidfeld a rămas cu un gust amar la revenirea în Formula 1.

Totuşi, cred că nimeni nu s-a simţit mai prost după cursa de la Melbourne decât Sergio Perez. Ce poate fi mai frustrant decât să termini pe locul şapte în cursa de debut în Formula 1, să fii singurul cu o singură oprire la boxe când toată lumea aştepta minim trei, iar apoi să fii descalificat pentru că un element al aripii spate al monopostului tău a fost cu 5 mm mai scurt decât scrie în regulament?

Înainte de startul noului sezon nu-i acordăm multe şanse lui Perez, într-un fel îmi era chiar antipatic, pentru că e trist să vezi un talent ca Nico Hulkenberg pe bară în favoarea unui pilot care vine cu valiza cu bani.

Iată însă ca mexicanul ne-a demonstrat tuturor că, pe lângă bani, are şi ceva talent, din moment ce a reuşit încă de la prima cursă să-şi surclaseze coechipierul. Evident, asta s-a datorat strategiei cu o singură oprire la boxe, dar dacă nu ar fi ştiut cum să le gestioneze nu ar mai fi terminat pe locul şapte.

Pe de altă parte, înainte să-l asaltăm cu laude, trebuie să reţinem un lucru: Marele Premiu al Australiei a fost întotdeauna presărat cu surprize, datorită caracteristicilor unice ale circuitul semipermanent de la Melbourne. Numai după cursele europene vom şti cu siguranţă dacă nivelul de talent al mexicanului este măcar la nivelul teancului de bani pe care îl livrează Telmex în conturile lui Peter Sauber.

Etichete: / /

10 comentarii la “Perez, mexicanul frustrat după un debut de excepţie”

  1. vw_tr spune

    Perez a venit la Sauber in locul lui Pedro de la Rosa/Heidfeld, nu la Williams in locul lui Hulkenberg.

  2. Jolerto spune

    Nu la asta se referea Mihai,ci la faptul ca pilotii cu bani sunt preferati in loc de piloti cu talent in general. Sincer sa fiu, Perez a mers foarte bine si in GP2, e membru si la academia de piloti Ferrari.

  3. Jolerto spune

    lol Daniel nu Mihai :0

  4. mad79 spune

    pana si Schiumacher a venit cu bani la Jordan,asa ca sa nu ne miram ca aceste lucruri se intampla acum!Acum doar se stie mai repede,inainte i se spunea doar talent!

  5. dmd spune

    @Daniel – Ti-am spus doar cand ai facut predictiile pe 2011 ca Perez va fi mai bun decat di Resta. I-am vazut pe viu pe amandoi in testele de iarna iar Perez are nebuia aceea care face diferenta. Pt poze din teste poti intra pe profilul meu de facebook – Din Mihai Daniel.

  6. lev spune

    Ba eu cred ca nu mai trebuie sa mai asteptam nici o cursa europeana ca sa mai vedem ceva,Perez e bun,are material din nastere,altfel nu reusea sa ajunga aici si nici sa termine cu un Sauber cu o singura oprire.

  7. Bishuc spune

    Etichetarile premature pot avea un efect comic. Cei de la RTV au spus de la debut ca Webwe este formidabil… Tre’ sa vedem ce este cu Perez. Altfel eu sunt un entuziat al valorilor ca reuses sa se afirme…

  8. Bishuc spune

    Imi cer scuze pt viteza cu care am scirs (Voi fi atacat de specialistii in gramatica carora le multumesc) Perez e foarte interesant dar ca spectatori, trebuie sa avem rabdare si moderare in comentariile noastre. Mai trebuie ceva incercari…

  9. Prodigy spune

    e mai bun ca Hulkenberg fara nici cea mai mica umbra de indoiala!!!

  10. Bishuc spune

    Ce ie bun place si lu’ mama dar Hulkenberg a dovedit ceva pe perioade mai lungi. Nu merita sa-l scuipam chiar daca comentariile asteata moderare