Schumi în pole! Sau nu…

Şase ani fără o zi trecuseră de la ultimul pole position obţinut de Michael Schumacher pe circuitul de la Monaco, pe care avea însă să-l piardă în aceeaşi seară din cauza faimosului scandal “Rascasse”.

În mod ironic, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 are parte şi acum de exact acelaşi tratament: este penalizat cu cinci poziţii şi va pleca doar de pe locul şase. Totuşi, dacă în 2006 a meritat pe deplin penalizarea, cu totul altfel stau lucrurile în 2012.

În primul rând, incidentul cu Bruno Senna de la Barcelona a părut doar atât: un simplu incident de cursă pentru care germanul a plătit prin abandonul suferit.

În al doilea rând, regulamentul care prevede penalizarea unui pilot în următoarea cursă pentru eventualele greşeli pe care le-a comis într-o cursă anterioară este departe de a fi corect.

Nu am fost niciodată fanul lui Schumacher, însă aştept de aproape trei ani prima lui victorie de la revenirea în Formula 1. Nu pot să-mi imaginez ce simt acum fanii lui Schumacher după acest pole position oarecum neaşteptat şi cu atât mai puţin pot să-mi imaginez ce sentimente au ştiind faptul că idolul lor va pleca doar de pe locul şase din cauza unei penalizări nedrepte.

Nu ne rămâne decât să sperăm că Schumacher va repeta performanţa din cursa de la Monaco din 2006, atunci când a recuperat 17 poziţii (a plecat de pe 22, a terminat pe 5).

Acum are de recuperat doar cinci poziţii şi are de partea sa şi sprijinul moral al milioanelor de fani ai Formulei 1 care vor să vadă, măcar încă o dată, celebrul său salt de pe podiumul de premiere.

Orice este posibil.

Etichete: / /

4 comentarii la “Schumi în pole! Sau nu…”

 1. 91Schumi06 spune

  Numai ca aici e un podium improvizat! Mi-ar placea sa-l vad pe Schumi castigand la Suzuka,sa razbune ghinioanele din ‘98 si ‘06.Mi-ar placea sa-l vad castigand la Hungaroring,sa razbune umilinta prin care a trecut in 2003. Dar cel mai mult mi-ar placea sa-l vad pe Schumi la fel de determinat cum a fost astazi pe tot parcursul acestui sezon.

 2. chris01 spune

  sunt pe deplin de acord cu ce spui Daniel si de asemenea cu ce a mentionat si 91Schumi06…macar o data sper sa nu mai aiba ghinion si sa ne bucuram de ceva special. iar ca p.s. incearca sa scrii mai des pe blog…ma cam saturasem de aceeasi poveste dintre mercedes si redbull de mai bine de doua luni!!!!!!

 3. neiknimeni spune

  se pare ca mafia pariurilor a acaparat si formula 1!daca voi inca mai sperati la rezultate 100% corecte ,indiferent ca e vb de fotbal box sau formula 1…..sunteti naivi!

 4. octave spune

  Este incredibil cat ghinion poate sa aiba Schumacher. Cred ca in curand o sa bata si unu din putinele recorduri care ii mai lipsesc , si anume abandonuri care sa nu fie din vina lui …