Schumi, inamicul public numarul 1

Am fost convins ca Schumacher nu va reveni in Formula 1 si ca toata povestea este doar o campanie de marketing bine gandita. Astazi trebuie sa recunosc ca m-am inselat si ca am pierdut pariul pe nimic facut cu Mircea (hmm, cam ce specialist sunt eu in F1, Mircea, daca n-am anticipat revenirea?).

Nu stiu daca am mai zis asta vreodata pe aceasta blog, dar cred ca este momentul potrivit sa o spun: Nu am fost niciodata fanul lui Michael Schumacher. Indiferent de recordurile pe care le dobora pe parcursul timpului, de titlurile mondiale pe care le cucerea si de cat de iubit a fost in intreaga lume, nu am putut niciodata sa tin cu acest pilot. As putea spune ca Schumi a fost pentru mine inamicul public numarul 1.

Am vazut primele curse de Formula 1 in 1995, pe un televizor alb-negru (TV-ul color era comutat in fiecare duminica la ora 15:00 pe Antena 1 pe Duminica in familie). Inutil sa spun ca abia faceam diferenta intre monoposturi, dar aceasta a fost prima mea experienta cu Formula 1.

Lucrurile s-au schimbat in 1996. Schumacher era deja dublu campion mondial si proaspat pilot al Scuderiei Ferrari. Am tinut cu Jacques Villeneuve pentru ca era debutant, iar un an mai tarziu favoritul meu a devenit campion.

Din 1998 pana in 2001 am fost fanul lui Mika Hakkinen, iar 2002 a fost un an foarte dificil pentru ca Ferrari nu avea rival, iar Juan Pablo Montoyo si Ralf Schumacher nu erau pe gustul meu. In 2003 am sperat pana in ultima clipa ca Raikkonen ii va sufla titlul lui Schumi cu acea singura victorie din Malaezia, iar un an mai tarziu povestea din 2002 s-a repetat. Mi-am luat insa revansa in 2005 si 2006 cand Fernando Alonso a castigat doua titluri mondiale cu Schumacher pe pista. Asta da performanta!

Tot in 2006 am fost bucuros cand Schumacher si-a anuntat retragerea din Formula 1. Imi spuneam ca “tiranul” a plecat in sfarsit din competitie si ca Formula 1 va redeveni un sport in care ordinele de echipa vor fi istorie. Cat de mult m-am inselat!

Anul 2007 mi-a adus marea satisfactie de a deveni redactor de Formula 1 si de a scrie zilnic despre una dintre cele mai mari pasiuni ale mele. Insa in termeni puri sportivi, retragerea lui Schumacher a lasat un mare gol pentru mine in Formula 1, pentru simplul motiv ca… eram dezorientat: nu mai aveam cu cine sa tin, pentru ca nu se mai batea nimeni cu Schumacher! Nici Alonso, nici Raikkonen, nimeni!

Acesta este motivul pentru care incepand din 2007 si pana in prezent nu am mai tinut cu niciun pilot in Formula 1. Si acesta este motivul pentru care sunt bucuros ca Schumacher a revenit. Acum ramane de vazut doar cu ce pilot voi tine in 2010 :)

Mai mult decat atat, pentru prima oara de cand scriu pentru Automarket, voi avea oportunitatea sa redactez cronici de cursa despre Schumacher. Si oare ce isi poate dori mai mult un redactor de Formula 1 decat sa scrie despre performanta de pe circuit a celui mai titrat pilot din istoria competitiei?

Etichete: /

52 comentarii la “Schumi, inamicul public numarul 1”

  1. Robert spune

    Daca tu, Daniel, ai atatea intrebari, imagineaza-ti cate au fanii lui Schumi?

    Eu ma gandesc asa: A fi sau a nu fi Schumacher, un nou caz Mansell?

    Marea intrebare este daca germanul va castiga sau nu titlul?

    E un comeback in sport asa cum au fost cel al lui Michael Jordan sau unul mai putin fericit ca in cazul lui Lance Armstrong?

  2. marian0904 spune

    Putintica rabdare . . .

  3. madalinilinca spune

    Cel mai prost comentariu pe care l-am citit pe automarket.Tu ai tine si cu bunica lui Alonso.Pacat de sansa pe care o ai de a fi altfel.Nici eu nu l-am apreciat din primii ani, dar apoi cand am vazut ca specialistii( Senna si Prost ca restu sunt GP2-isti) au belele cu el…..mi-am dat seama ce pilot mare este.Sunt cativa care nu il simpatizeaza dar care il copiaza pe strada( impingeri de pe traiectorii, manarii etc) dar care il considera KK.Tzarani romani.Nici nu trebuie sa fie cineva de acord cu el ca persoana.In loc sa ai 1 miliard averea, poti sa fi muritor de foame.In loc de 2 copii sa ai unu handicapat acasa.Decat sa ai tot ce are ala mai bine ca noi romanii.Ce sa zic. Puteai sa spui ca a facut si sa fi impartial.Dar probabil ca zodia iti da parerile astea.La anu vezi sa tii cu Bruno Senna.De ce Alonso nu se duce la Race of Champions(Button a luat-o pe coaja si el l-a umilit pe Barricehello numaru 1).Hamilton, Kimi stau acasa.Cinste tie.Puteai sa spui ca pe masini egale, a castigat in diferite competitii.Puteai sa spui ce a facut in Moto sau cu barca…..etc.Sa te mai documentezi si sa nu ne mai arati in scris aiureli.

  4. fakeru spune

    Pai si daca castiga inca un titlu in stilul 2002 sau 2004 vei fi bucuros? :)

  5. Daniel Popescu spune

    Robert, fanii lui Schumi probabil ca sunt rupti in doua acum: nu stiu daca vor tine cu Ferrari sau cu Schumi anul viitor… Grea decizie.
    Greu de anticipat ce va face Schumi… Mansell s-a facut de ras dupa un an de pauza, Lauda a castigat titlul dupa doi ani (sper sa nu gresesc) de pauza. Schumi revine dupa 4 ani si va avea deja 41 de ani. Greu, dar daca ma gandesdc ca un pilot mediocru precum Button a devenit campion datorita monopostului, nu cred ca ar fi o surpriza ca Schumi sa termine in top.

  6. Daniel Popescu spune

    madalinilinca, impartial sunt pe sectiunea de stiri. Aici, pe blog, imi permit sa-mi spun parerea personala si subiectiva despre Formula 1. Pentru ca, pur si simplu, acesta este rolul unui blog.
    Cu alte cuvinte, dupa parerea ta, cine nu tine cu Schumacher nu merita sa se uite la Formula 1. Nice. Nu i-am negat niciodata meritele, dar pana si tu te rezumi sa vezi doar partile pozitive. Daca Schumi este atat de mare specialist in Formula 1, de ce Ferrari l-a amenintat pe Barrrichello cu excluderea din echipa daca nu il lasa pe Schumi sa treaca primul linia de sosire in 2002? Si asa este doar un exemplu. Sa-ti amintesc si de faptul ca nu a miscat niciun deget pentru a-l ajuta pe Irvine sa devina campion in 1999, in conditiile in care el a fost mereu favorizat la Ferrari?
    Din actuala generatie, Vettel pare sa aiba sansa de a deveni un nou Schumacher, cu diferenta ca pilotul Red Bull nu a avut nevoie pana acum de ordine de echipa pentru a-si arata calitatile.

  7. Daniel Popescu spune

    fakeru, sper sa nu fie asa. N-as vrea sa avem din nou parte de ceva similar cu primele 7 curse din 2009. Dar chiar si intr-un astfel de caz cred ca vom avea cateva dueluri bune pentru locul 2: Alonso si Vettel sunt acolo si au o pofta teiribila de victorii.

  8. Flavius spune

    Ma bucura enorm stire reveniri lui Schumacher.
    Eu am inceput sa ma uit la F1 cand era min clasa I-a mai exact in 1996, si a fost de neuitat momentul in care am vazut acel monopost rosu al clutzului cabrat.
    Ce sa zic, a fost dragoste la prima vedere, si de atunci tin cu Schumacher si Ferrari.
    Anul asta o sa fie greu, Schumi sau Ferrari? dar as merge pe mana lu Schumi.
    Imi place idea de Mercedes GP, german car, german engine, german team, german drivers with a german legend!
    Ai dreptate intr-un fel, sunt confuz…sa-l vad pe schumi dar nu in masina rosie…sa inceapa sezonu si o sa vedem ce iese.

  9. hasu spune

    Daniel Popescu cred ca as fi comentat la fel revenirea lui Schumacher in FORMULA 1.Ai fost pe sufletul meu prin acest articol.Am fost fanul lui Mansell, Prost,Hill,Villeneuve,Alonso,Hakinen,Raikkonen,Senna,si in general al celor care erau fair-play pe circuite,ma bucuram cind pierdea Schumi pentru ca uram la el aceasta lipsa de fair -play.A avut parte de sefi de echipa gen Briatore ,Todt cu care ar trebui sa imparta cele 7 titluri ,si de echipe ca Benneton sau Ferrari care au fost in stare de orice pentru a cistiga campionate.Debarcarea lui de la Ferrari l-a afectat f. mult si acesta este unul din motivele pentru care a revenit in Formula 1 la alta echipa decit Ferrari ,unde aveau de gind sa-i dea un sut in……Nu cred in bunele lui intentii ,dar cred ca va incerca sa-si ia revansa si cred ca va reusi indiferent de mijloace ,daca sanatatea i-o va permite.

  10. hasu spune

    ptr.unii care au uitat, parca anul acesta in cursa Campionilor a cistigat un amarit din DTM ….EKSTROM si nu Schumi ?!?!?!

  11. csebalyn spune

    schumi isi plateste plotele fata de mercedes acum, ei sunt cei care l-au promovat si de mult nemtii voiau o echipa “a lor” in f1. acum o au, sa vedem cat ii duce mintea. in alta ordine de idei, pt cei care nu-l suporta pe schumi pt manevrele facute (in special pt cea cu vileneuve) si-l vad doar pe senna ca fiind dumnezeul formulei unu, tin sa va remintesc ca acel magnific senna si-a adjudecat cel putin un titlu mondial scotand alti piloti de pe pista. si nu la 80-90km/h, intr-un ac de par, ci pe o portiune de viteza. asa ca mai scutiti-ne cu senna si alte “valori”. la nivelul respectiv de performanta si stress, faci orice ca sa castigi. toti au facut-o, dar nu toti au 7 titluri in buzunar. aici cred ca-i durerea unora. nu sunt fan schumacher, am tinut cu ferrari cand erau in mocirla, am tinut cu ei cand era schumacher, tin cu ei si dupa plecarea lui schumacher. dar schumi, pana una-alta, si-a aratat valoarea. s afim seriosi, cu exceptia 1-2-3 curse, nici irvini nici barichello nici massa n-au divedit ca sunt peste schumacher. ca tot zicea cineva mai devreme de cursa campionilor, uitati-va cum la schumacher cum se conduce o masina cu tractiune spate. la 40 de ani sa pilotezi fara greseala, fara bruscari (masina aia parca se prelingea pe circuit, comparativ cu a adversarilor), cred ca e de laudat. ceilalti “zmei” chiar, de ce nu se baga la cursa campionilor? sa-l vedem pe raikkonen in wrc, unde tre’ sa ai talent, nu tre’ sa inveti din 15 incercari cum sa iei mereu acelasi viraj in timpul cursei…
    cum ziceam, tin cu ferrari, dar pt ce-a facut schumacher la ferrari, jos palaria. si, multumiri, schumi. bafta la mercedes, plateste-ti “datoriile”…

  12. csebalyn spune

    completare: “amaratul” ala din dtm are si el vreo 700 de cai sub capota si tractiune spate. in afara de ekstrom, cine l-a mai batut pe schumacher? anul trecut, daca nu ma insel, a pierdut pe un fiat cu tractiune fata…si parac tot cu ekstrom !? sa vina ekstrom in f1, sa-i vedem valoarea, daca pui asa problema…comparam mere cu pere, apoi tragem concluzii. normal :)

  13. diesel spune

    Bun si onest articolul tau, Daniel. Pana in 2004 am stat cu sufletul la gura tinandu-i pumnii germanului, ideea de a “reconstrui” Ferrari mi-a placut atat de mult, poate mai mult decat succesiunea de victorii care a urmat. Mi-ar fi placut insa sa aiba o concurenta veritabila, “carnagiul” din 2000-2004 m-a determinat sa incerc alta ‘experienta”, asa a aparut Alonso..imi place sa sustin piloti care inca nu sunt pe “val”, insa prezinta potential maxim. Acum s-ar putea naste o dilema, daca Alonso ar domina campionatul de maniera pe care a facut-o Schumi inainte, insa nu e cazul..”proiectul” Alonso la Ferrari e suficient de puternic, poate la fel de puternic precum Schumi la Mercedes, va fi o ciocnire olimpiana intre gigantii F1. Iar de-aici noi, in calitate de privitori ai F1 nu vom avea decat de castigat. Nu voi cadea in capcana in care vad ca, se intampla sa cada unii dintre postatorii de-aici, “voluptatile” nu-si au inca locul, haideti sa mai asteptam pana la anul, pana atunci, ne ascutim sabiile..:)

  14. diesel spune

    Un Craciun fericit tuturor, un an cat mai bun, iar celor care sunt aici, cursa de cursa, cu inima lipita de tot ce inseamna F1, le doresc momente pline de satisfactie alaturi de cei pe care ii sustin.

  15. NeoGalaxy :P spune

    Unii nu sunt fanii nici unui pilot dar le este foarte greu sa accepte asta, cat despre fair play… cum o spune un nebun de pe aici este numai pentru ceilalti. Revenind la subiect, fiecare tine cu cine vrea, dar unii pur si simplu nu pot tine si nu pot avea nici un pilot preferat, iar Hasu este primul exemplu. Pentru el a tine cu un pilot este imposibil, singurul pe care il poate face toata ziua este sa ne arate cat de simpla este nebunia si cat de multa ura exista intr-o persona. Nimic mai mult, nimic mai putin.

    Cat despre fanii lui Schumi, nu sunt nici atat de multi pe cat zic ei si nici atat de putini pe cat s-ar crede, dar fanii adevarati vor fii cu siguranta debusolati de decizia lui de a revenii. Zic debusolati pentru ca desi a avea un pilot favorit pare simplu la prima vedere, totusi a te imparti intre echipa de suflet, pilot de suflet si alti piloti care iti plac este ceva mai complicat. Totusi anii care vor urma pot sa fie foarte interesanti si asta conteaza.

    In rest, Sarbatori Fericite, sanatate si la cat mai multe realizari, doresc eu sa urez tuturor fanilor Formulei 1, excluzandu-l de aici pe Hasu, caruia ii doresc un tratament cat mai usor.

  16. Alexandra1710 spune

    @Daniel Popescu,felicitari pentru acest articol in care ai avut curajul sa-ti dezvalui adevaratele sentimente in ciuda faptului ca stiai ca nu vei fi pe placul tuturor si asta se vede din unele comentarii de mai sus.Sarbatori Fericite tuturor :)

  17. Flavius spune

    Un Craciun fericit tuturor, şi să auzim numai de bine în anul nou 2010 !
    P.S. Revenirea lui Schumi este cadoul ideal de crăciun pt. mine. ME HAPPY

    http://zeitgeist-flavius.blogspot.com/

  18. Cosmin B spune

    Deja, dupa confirmarea revenirii lui Schumacher, astept cu nerabdare noul sezon. Da, tin cu Schumacher de cand a venit in formula 1 si asta datorita manierei lui de a pilota pe care inca n-am vazut-o la alt pilot. Dar astea sunt considerente personale, ceea ce e mai important e ca toti fanii tuturor pilotilor au de castigat, atat timp cat sezonul 2010 se anunta a fi extrem de interesant. Revenirea lui Schumacher va da un imbold si celorlalti piloti care nu au apucat sa concureze cu el pe pista. Sunt rezervat in ceea ce priveste performanta pe care o va avea la anul, totusi are 41 de ani . Dar avand 3 ani la dispozitie la Mercedes sigur va avea timpul necesar sa urce in top.
    Nu cred ca fanii lui Schumacher vor fi dezorientati de revenirea la Mercedes, poate doar aia care nu si-au dat seama nici pana acum cu cine au tinut: cu Schumacher sau cu Ferrari.

    La multi ani tuturor iubitorilor de Formula 1 si tuturor celor care nu iubesc Formula 1, dar poate o vor face la anul.

  19. mirco spune

    Daniel, cu cine ai sa tii la anu’, presupun ca va fi destul de greu sa alegi intre Alonso, Massa, Hamilton, Button, Vettel, Rosberg, Webber ?

  20. roadempire spune

    Parerea mea e ca nu Shumacher este inamicul public nr 1 ci Ross Brawn care e strategul perfect.

  21. Daniel Popescu spune

    mirco, mi-ar placea ca Vettel sa confirme rezultatele din ultimii doi ani si sa lupte de la egal la egal cu Schumi :)

  22. ctlnmihai spune

    Craciun fericit tuturor

  23. mad79 spune

    @csebalyn
    mai rahat cu ochi,tu in viata vietilor tale,sa nu ii mai pui in aceeasi fraza pe Senna si Schumacher!Senna in afara de acel titlu mondial,castigat cu cantec din cauza prsedintelui FIA de la aceea data,si-a castigat pe pista respectul tutror pilotilor din generatia sa,si nu numai,altfel nu il numeau cel mai bun pilot din istoria Formulei unu din toate timpurile,in ciuda faptului ca a castigat doar 3 titluri mondiale.Respectul si admiratia,nu se castiga doar prin performanta ci si prin gradul ridicat la care duci competitia cu adversarii tai sicolegialitatea fata de ei.nu am auzit pe nici unul din fostii coechipieri sau adversari ,al lui Schumacher sa spuna ceva frumos despre acesta,doar ca este un pilot bun.ATAT SI NIMIC MAI MULT.in schimb declaratiile lui Berger,Prost,Mansell,Piquet sr,Alboretto,Hakinnen Barichellosi mai tinerii Hamilton,Alonso,Massa iti zugravesc imaginea unui campion,dincolo de performanta masurata in titluri de campion mondiale.
    ps.Scuza-ma Daniel pentru limbajul folosit,dar cu asemenea paraziti,care au cap doar ca sa nu ii ploua in gat nu poti vorbi civilizat.Ma mir cum nu au dureri de cap atunci cand merg,pentru ca e evident ca au mintea in calcaie!!!

  24. hasu spune

    e cam greu de inghitit galusca ptr. ferraristi vad.Voi l-ati iubit pe Schumi ,voi o sa-l uriti cel mai mult.!!!!! Multa sanatate ptr.prietenul meu Neo,ca are nevoie saracu.Egreu cu paranoia asta.

  25. Robert spune

    Si de ce nu Schumi campion mondial, iar Ferrari campioana,se poate si asa…..revenirea este de laudat, sper sa faca o figura frumoasa, daca cumva ne vom bucura de dueluri ca in vremrile bune, ce mai conteaza sub ce culori alearga….?oricum cred ca doar nemtii…..aa si Bernie sunt acum in culmea extazului.

  26. ctlnmihai spune

    @all – Cel mai bine este cand esti suporterul unei echipe nu al unui pilot anume..

  27. roadempire spune

    Shumi cred ca se va axata in special a dezvoltarii monopostului,iar probabil in a 2-a parte a sezonului va castiga si Grand Prixu-ri.
    Oricum e un real castig ptr F1 revenirea sa.
    Abia astept sa inceapa sezonul F1 din nartie 2010.

  28. cozma vlad spune

    Cind a devenit Vilneuve ,Mansell si Hill campioni Niki Lauda spunea: ‘cu asa masina si o maimuta devine campion’.

  29. ctlnmihai spune

    @Daniel Popescu….ai fi un politician..

  30. ctlnmihai spune

    @Daniel Popescu ..de toata isprava

  31. florin spune

    Esti pe sufletul meu, nici mie nu mi-a placut Schumi vreodata. Este un pilot exceptional dar asta nu inseamna ca trebuie sa placa tuturor.
    Eu unul nu prea cred ca va castiga ceva, numai daca va avea o masina cu min 10% mai rapida ca celelalte. Parerea mea.
    Craciun fericit.

  32. mirco spune

    @Daniel, Intradevar Vettel e un pilot de exceptie, cu siguranta vor exista astfel de duieluri intre cei doi. Tot ce imi doresc este ca Ferrari, McLaren, Mercedes GP si RedBull sa aiba masini apropiate ca valoare, atunci intradevar vom avea ce vedea.

  33. Mona Iftime spune

    De ce sa ne dam atata cu parerea despre revenirea lui Schumacher? Nimeni nu poate contesta faptul ca este unul din marii piloti pe care ii va avea Formula 1, dar, let’s save the energy! Pe o masina nu foarte buna nu poti face nimic pe pista oricat de mare pilot ai fi; sa asteptam sa vedem ce poate masina si ce poate face schumi din ea si abia atunci sa criticam; so, ne auzim din 14 martie incolo ;)

  34. Ciurik spune

    Tin sa comentez si eu la acest articol pentru ca este in totalitate ceea ce simt insa nu puteam exprma, deci multumesc Daniel pentru articol. Nici eu nu l-am suferit pe Schumacher dar trebie sa intelegeti ca e un mare talent indiferent cat de fair-play este. Respect mult mai mult hakinnen sau senna insa din acest sezon mi se pare ca revine sarea si piperul in F1.

  35. ally_great spune

    E o revenire cum nu se poate mai interesanta. Pt unii ( si pt mine) a fost un soc anuntarea oficiala a revenirii lui Schumi in F1. Sincer, am spus-o de “n” ori ca nu cred si vad cum ar mai putea reveni. Singura surpriza a fost aceea referitoare la echipa la care revine. Si la fel ca tine Dani, nu am tinut nici cu Ferrari si nici cu Schumi. Si ma bucur pentru fanii debusolati :D De cand urmaresc F1 am avut doar 2 piloti preferati si aceia sunt Jacques Villeneuve si Kimi Raikkonen. In 2010 probabil il voi urmari pe Vettel care a crescut mult in ultimele sezoane. Si fii sigur ca abia asteapta sa il devoreze pe Schumacher! La multi ani echipei Automarket.ro, tuturor prietenilor si colegilor de aici! Sa ne reintalnim cu bine in 2010.

  36. roadempire spune

    Deci ally o prostie mai mare nu putea sa spui cum ca Vettel abia asteapta sa-l devoreze pe Schumi.
    Pai chiar Schumacher la luat pe Sebastian sub aripa sa protectoare si l-a invatat toate secretele in arta pilotajului.
    Era ca si un tata pentru el.Asa ca eu cred ca Vettel are un respect enorm fata de Schumacher,dar binenteles ca n-o sa-l lase sa treaca in fata lui si isi va apara pozitia.
    Dar de aici pana la devorare este drum lung.

  37. ally_great spune

    DECI nu numai eu spun sau cred asa… e DOAR parerea mea. Ne vom lamuri cu totii la momentul potrivit. Ce zici?

  38. mad79 spune

    desi nu sufar natia germana,de la felul cum arata,la liba si atitudinea superioara pe care o au,si eu sper ca anul acesta Vettel sa isi bata’tatal’.
    haha

  39. mad79 spune

    limba*

  40. thestig spune

    Buna ziua. Nu am mai comentat cred ca niciodata pe acest site, dar… se pare ca este necesar. Am o anumita experienta in lumea automobilistica, in special in curse, tocmai de aceea am adoptat un “nickname”, pentru a fi luat in seama comentariul, si nu numele. Domnule Daniel Popescu, cu multe lucruri spuse de Dumneavoastra sunt de acord, cu altele nu, e normal, dar… si aici intervine un mare dar; ceea ce ati scris in acest articol, nu reprezinta nimic din ceea ce ar trebui sa reprezinte jurnalism, lipseste impartialitatea, si lipseste dreptul la replica. Nu e nici o problema, am sa-l dau eu, care am si experienta, cu permisiunea Dumneavostra. De fapt, din pacate, in majoritatea comentariilor, pro sau contra, nu gasim profesionalism, ci amatorismul tipic romanesc, fie, sa moara capra vecinului, fie, altu mai bun nici ca exista. In legatura cu Michael Schumacher, si cu toti ceilalti, dar in special el, ar trebui articolele sa fie scrie doar de persoane avizate, pentru ca vedeti, atat Villeneuve, cat si Hakkinen, sau altii, sau duelat pe pista cu Schumacher, cateodata au castigat, cateodata au pierdut, dar respectul a ramas. Atata timp cat toata lumea din cadrul Formulei 1 il recunosc ca cel mai bun, cel mai prolific, nu cred ca este adecvat un asemenea comentariu. Schimacher inamicul numarul 1. Da, de acord, dar inamicul Dumneavostra, a celor cu “ranza” in ei, a celui care, sa moara capra vecinului. Pentru piloti, cred ca a fost cel care i-a facut sa impinga la maxim, sa dea tot ce au putut din ei, si vedeti, in mare, acesta este principiul sportului. Vedeti, probabil ca eu as putea sa iau acest comentariu al Dumneavoastra mult mai personal, si totusi nu am facut-o, nefiind de profesie jurnalist. As dori ca pe viitor sa adoptati acea impartialitate, si sa realizati ca parerile personale, nu isi au locul intr-un articol. Astept o replica, din partea Dumneavoastra, domnule Popescu.

  41. Cristian spune

    LA MULTI ANI MICHAEL SCHUMACHER !

  42. marius spune

    comentariu moderat de administrator: In momentul in care limbajul tau va fi unul adecvat, comentariul tau va fi publicat pe acest blog. Pana atunci, poti urma cu incredere exemplul lui “thestig” de mai sus, care nu este deloc de acord cu mine, dar isi exprima punctul de vedere intr-un mod extrem de civilizat. PS: Nu uita sa consulti si gramatica limbii romane.

  43. scuderia spune

    LA MULTI ANI SCHUMIIIIII

  44. Daniel Popescu spune

    @thestig: In primul rand, multumesc pentru comentariul civilizat, calitate ce lipseste de multe ori atunci cand cineva nu este de acord cu afirmatiile unei alte persoane.
    Punctual, raspunsurile la problemele ridicate de dumneavoastra sunt urmatoarele:
    1. Corect, acest post nu reprezinta un act de jurnalism. Asa cum am mai spus de nenumarate ori, acesta este un blog de Formula 1, creat tocmai cu scopul de a-mi exprima parerile personale despre F1. Impartialitatea nu este necesara aici, unde scriu mai degraba ca fan al Formulei 1 decat ca jurnalist.
    2. Dreptul la replica nu lipseste. Dimpotriva, el exista tocmai prin intermediul sectiunii de comentarii, pe care este liber sa o utilizeze orice cititor al acestui blog, atata timp cat limbajul folosit este unul adecvat.
    3. Cand am scris ca Schumacher este inamicul public numarul 1 m-am referit exclusiv la ceea ce am simtit eu pentru acest pilot. Credeam ca s-a inteles asta din textul postului. Pe de alta parte, nu am spus niciodata ca nu il respect pe Schumacher, ci doar ca nu am fost fanul sau. Este o mare diferenta.
    4. Schumacher nu este considerat cel mai bun pilot din istoria Formulei 1. Sondajul realizat de publicatia Autosport pe aceasta tema, prin care 217 piloti si-au exprimat opiniile, l-au indicat drept cel mai bun pilot din istorie pe Ayrton Senna (http://greatestdrivers.autosport.com/?driver=1). Sigur, discutia este lunga, se poate interpreta ca Senna este considerat cel mai bun pentru ca a murit intre timp, dar aceasta este alta poveste.
    5. Impartialitatea o veti regasi intotdeauna pe sectiunea de stiri. Aici, pe acest blog, imi voi exprima opiniile personale, care evident vor fi subiective.
    6. Nu in ultimul rand, tin sa precizez ca sunt redactor la Automarket din 2007, cand Schumacher era deja retras din Formula 1. Aici am vrut doar sa explic ce am simtit eu pe vremea cand eram doar un fan al acestui sport. Si nu cred ca gresesc daca spun ca aproape orice jurnalist adevarat are un pilot favorit.

  45. thestig spune

    Va multumesc pentru raspunsul dat, nu credeam sa primesc vreunul. De asemenea, multumesc pentru lamurirea legata de blog, si atunci va inteleg optiunea de a prezenta opiniile Dumneavostra. Dar… am sa imi permit, cand e cazul, fiind dupa cum ati spus un blog, sa imi prezint si eu parerea, personala de data aceasta. Macar sa privim partea pozitiva a lucrurilor, ne-am lamurit fiecare in ce tabara este, asa ca, sa speram intr-un sezon cat mai disputat, in care sa avem ce comenta, si la finalul caruia, cel mai bun sa castige.

  46. hasu spune

    dar,ce n-e facem draga thestig daca nu sintem de aceeasi parere cu tine, o sa trebuiasca sa-ti cerem voie sa spunem ce credem ?Si vrem si noi sa stim ce inseamna ,,o anumita experienta in lumea automobilistica” ,,in special in curse” ca sa nu mai gresim cumva,sa luam lectii eventual.Poate il iubesc pe Schumi, mai stii ???

  47. thestig spune

    Draga “hasu”, in primul rand, exact cum spunea un pic mai sus domnul Popescu, tonul civilizat e mare lucru. De persoana a 2 a plural ati auzit? In mare parte, incepe sa imi para rau cam am scris aici, pentru ca incep sa gasesc reactiile tipic romanesti. Ma bucur macar de domnul Popescu, si de cei care am vazut ca totusi scriu cu respect. Acum… se pare ca nu ati citit ce am scris, am spus ca fiind un blog, sper ca avem ce comenta, aceasta fiind explicatia care am primit-o si eu. Blog = sunt spuse pareri care sun comentate, in nici un moment nu am spus ca cineva trebuie sa imi ceara voie de ceva, sau sa fie de parere cu mine. Fiecare e liber sa faca ce doreste, dar… acum de ce sa va fi legat si dumneavoastra, doar cautati motiv de cearta, se vede clar din modul in care ati pornit comentariul. Si… ironia cu ce sa invatati ca sa nu gresiti, invatati prima data ca orice scriere se incepe cu majuscula, si restu… stati linistit, nu am sa ridic manusa.

  48. hasu spune

    am inteles taticule.Am sa tin cont de sfaturile dumneavoastra,m-ati impresionat.Mai ales cu gramatica….Nu va mai deranjez maestre.

  49. octav spune

    Schumi nu a venit sa castige titlul monidial din nou! A venit sau a fost adus ca sa “evolueze” masina si cel mai important – pentru experienta si imaginea lui. Atat!
    Recunosc sunt fan Schumi si nu neaparat Ferrari! Am privit F1 de prin ‘91, fara vreun idol la acel moment, iar Senna a fost prea incrancenat, prea … incordat sa castige. Alain Prost a fost un pic apatic, cam cum a fost Raikonen sezonul trecut. Mansell – one man show din toate punctele de vedere, dar s-a retras.
    Per ansamblu, este ceva extraordinar ca s-a intors Schumi, deoarece a fost ultimul pilot ce manifesta bucurie pura cand castiga, sa nu uitam celebrele salturi de pe podium, sau euforia cu care sarea in bratele lui Brawn sau Todt (si mult mai devreme Briatorre)! Gesturi mici, dar care nu au fost facute si de alti piloti. Bilele negre… sunt si nu numai la el, cam toti au comis-o, inclusiv Senna, Alonso, iar daca nu au comis-o ei, i-a “ajutat” echipa.
    On-topic: de ce este inamicul public numarul 1? Ca s-a intors? E o miscare foarte dibace a lui Ross Brawn. Va concentrati sa il bateti pe Schumi si Nico va castiga titlul. Plauzibil?
    Ca si echipa, la ora actuala, cei de la Mercedes (Brawn) GP au cam tot ce le trebuie ca sa castige. Nu totul. Le mai trebuie un simulator de calibrul celor de la McLaren, in care sa exerseze circuitele si sa isi imbunatateasca performantele pe tur. Asta i-a facut atat de speciali pe Alonso si Hamilton acum 2 sezoane.
    Pot sa ma leg de un comentariu de al tau? Schumi l-a ajutat pe Irvine sa devina campion mondial, dar Irvine nu a putut. Sa ne amintim calificarile in care il tragea dupa el? Sau depasirile in care depasea numai Irvine, iar Hakinen nu trecea?
    Indiferent de Schumi sau nu, bataia va fi maxima! Toti vor sa demonstreze ceva! Cei de la McLaren ca sunt buni, mandria lui Hamilton e maricica, Alonso la Ferrari – cat de mult si-a dorit omul asta sa piloteze un calut – iar daca nu va confirma, va fi greu pentru el in continuare. Sunt o gramada de tineri care deabia asteapta un semn de slabiciune din partea celor mari.
    Nu Schumi este inamicul public – fiecare in parte este inamic pentru alt pilot.
    Si parca e mai bine cu Todt la sefia F1! Un pic mai liniste, s-a intors Schumi (cred ca si Todt si-a bagat coada pe aici), piloti insetati de victorie, toate premizele unui sezon fierbinte.
    Laudabile articolele tale si multumesc ca incerci sa umpli golurile lasate de meseriasii de la cele 2 ziare de sport pentru care exista numai fotbal!
    Parerea mea si scuze pentru lungimea postului.

  50. Daniel Popescu spune

    octav, titlul acestui post se refera exclusiv la faptul ca nu am tinut niciodata cu Schumacher. A fost, intr-un fel, inamicul meu public numarul 1 pana cand s-a retras.
    Totusi, cred ca revenirea lui este benefica pentru F1, asa cum am mai spus pe acest blog. Formula 1 avea nevoie de o astfel de veste dupa toate scandalurile din 2007, 2008 si 2009.
    Sunt insa circumspect ca Rosberg va fi capabil sa castige titlul. Nu este imposibil, dar cred ca Alonso, Vettel si Hamilton vor avea un cuvant greu de spus in 2010. Daca vor avea si un monopost competitiv, evident.

  51. Daniel Popescu » Blog Archive » Lăsaţi-l pe Schumacher să respire! spune

    [...] Nu am fost niciodată fanul lui Schumacher. Dar sincer vă spun că am fost dezamăgit când germanul a pierdut prima poziţie în prima sesiune de antrenamente libere din Singapore în ultimele secunde. Pentru că toată presa ar fi titrat că “Schumacher a fost cel mai rapid”, la fel ca în vremurile bune ale germanului. Etichete: Schumacher [...]

  52. Daniel Popescu » Blog Automarket » Schumi în pole! Sau nu… spune

    [...] Nu am fost niciodată fanul lui Schumacher, însă aştept de aproape trei ani prima lui victorie de la revenirea în Formula 1. Nu pot să-mi imaginez ce simt acum fanii lui Schumacher după acest pole position oarecum neaşteptat şi cu atât mai puţin pot să-mi imaginez ce sentimente au ştiind faptul că idolul lor va pleca doar de pe locul şase din cauza unei penalizări nedrepte. [...]