60 de ani de Formula 1

În 13 mai 1950, circuitul de la Silverstone a fost gazda primei curse de Formula 1 din istorie. Cuvintele sunt de prisos, aşa că vă invit să urmăriţi un scurt rezumat al cursei câştigate de Farina la volanul unui Alfa Romeo.

Etichete: / /

16 comentarii la “60 de ani de Formula 1”

  1. Marius spune

    Feriti-va de Ivan cel Groaznic, ca iar o sa vina cu sugestia de a redacta un articol despre cursa “magnifica” a mai marelui idol Schumacher , etapa trecuta in Spania. Daniel, facem un pariu ca da copy/paste la ceea ce a scris un ultimele doua articole ale tale de pe acest blog, referitor la acea cursa “magistrala”…..bet?? eu unu sigur as paria ca da, ca ar pune iar aceeasi problema……

  2. NeoGalaxy :P spune

    Referitor la ce a spus @Marius, eu sunt uimit ca nu a postat deja “Ivan Cel Groaznic” :P Si asta gandindu-ne ca eu sunt care pe care il interesa de ce oras este scrisa gresit :)

  3. NeoGalaxy :P spune

    “ora” ups… oboseala sau tastatura… bate-le sa le bat :)

  4. alecstm spune

    In 13 Mai 1950 la Silverstone o castigat Nino Farina cu Alfa. Fangio a castigat cu o saptamana mai tarziu (mai exact pe 21 Mai) la Monte Carlo tot cu Alfa.

  5. NeoGalaxy :P spune

    Pe Farina parca il chema Giuseppe Farina? Cel putin asa spune si in film :)

  6. alecstm spune

    @NeoGalaxy: numele sau complet: Giuseppe Antonio Farina de aici vine Nino Farina, toata lumea ii spunea Nino.

  7. Daniel Popescu spune

    @alecstm: Foarte corect, merci pentru observatie.

  8. Daniel Popescu spune

    @Marius: Sincer, in conditiile prezentate nu ma bag la pariu, sigur l-as pierde :)

  9. Manyx spune

    Va inspira nitel concurenta nu? E adevarat ca nu are nimeni exclusivitate pe istorie, dar eu am vazut de dimineata materialul in alta parte si acum il publicati si voi, chiar cu acelasi clip.

  10. Dpp spune

    @Marius : mda…aproape 4 ore fara Ivan. Cred ca e bolnav . Sau poate asteapta sa ii dea Daniel un mail cand scrie articolul :)
    Dar , Daniel , esti sigur ca nu vrei sa scrii un articol despre “cursa minune” a lui Schumy?:))
    Cum s-a tinut el de volan si si-a pastrat combinezonul uscat in fata lui Button. :P

  11. ala rau spune

    cred ca ivan se antreneaza pt spirala integrarii in absolut, asta fiind singura metoda de a-i convinge pe redactorii AM sa faca un articol de 2-3 pagini despre cursa magistrala/magnifica/divina reusita de shoemaker:))

    sau exerseaza ritualuri voodoo:)

  12. dacian t spune

    Giuseppe Farina a fost indrumat catre sporturi cu motor de celebrul sau unchi Pinin Farina de la o varsta frageda sa remarcat in curse de pe vremea cand cuonducea pt Manserati si cativa ani mai tarziu a primit titulatura NiNO pe cand concura pt Alfa Romeo echipa condusa la acea vreme de insusi Enzo Ferrari datorata stilului sau agresiv de pilotaj (aceasta perioada fiind fiind primul an in care f1 sa infintat) a castigat 3 curse in fata rivalului Fangio si a iesit campion mondial .Un an mai tarziu a fost pilotul secund desi era ex campionul pt Fangio si a castiga doar o singura cursa (parerea mea ca de atunci italienii au inceput cu ordine de echipa).După retragerea echipei Alfa Romeo din campionat, Farina a semnat un contract cu Scuderia Ferrari, însă şi aici a fost adus să joace rol secund de aceasta dată pentru Alberto Ascari. Victoria din Germania 1953 avea să fie ultima din Formula 1.Farina a decedat în 1966 în timp ce conducea automobilul personal spre Reims pentru a asista la Marele Premiu al Franţei, fiind implicat într-un accident rutier în Franţa.Sant un pasionat inrait de f1 am vazut live f1 de 7 ori in trei curse diferite aceste informatii le-am luat de pe net pt cei lenesi pt ca sant convins ca cei pasionati le-au citit sau le stiu deja. Vedeti o cursa LIVE si dupa ce traiti experientele respective sant convins ca comenturile vor fi mai realiste .Sincer ma-s bucura daca acest coment il considerarti OK ca completare la cea ce Daniel ne-a postat pe acest BLOG

  13. Daniel Popescu spune

    @Manyx: Nope, nu e luat de la concurenta. Nici nu stiu la ce site faci referire.

    De altfel, noi am publicat acest material si la inceputul lunii martie, cu cateva zile inainte de debutul sezonului 2010: http://formula1.automarket.ro/stiri/video-prima-cursa-de-formula-1-din-istorie-1950-28963.html

  14. Ivan spune

    Daniele,Daniele,ce-ti plac si tie OTV-ismele si discutiile fara fond…
    Decat sa fi fraternizezi si tu cu glumitzele de doi lei,mai bine ai fi raspuns la ce ti-am scris ca de asta este blog,nu sa stai ascuns ca strutzu si sa mai scoti cate un ranjet cand ceva te amuza,nu crezi?
    Altfel,in sustinerea cererii mele,cu totii stiti ca e plin You Toube-ul cu astfel de filmulete in care piloti din toate erele sunt prezentati in momente cheie ale unor curse iar altii din pacate doar post mortem .

  15. Marius spune

    Hopa…..pana la urma a reinviat Ivan…..Pfoai, daca faceam pariu pana la urma cu tine Daniel, castigam detasat…..:))

  16. F1-zone spune

    Ivane, ce ai mai cu blogul omului? Ia pune mana si fa-ti tu unul apoi posteaza cum vrei si ce vrei tu! Sau stai pe youtube daca nu te satisface tema propusa.