Şansa lui Hulk

Nu sunt un admirator al lui Vijay Mallya. Nici nu pot să fiu, chiar dacă aş vrea, după teatrul jucat cu vânzarea parţială a echipei. Însă trebuie să-i acord credit indianului pentru decizia de a-l promova pe Nico Hulkenberg ca pilot titular pentru sezonul 2012. Chiar dacă informaţia este la nivel de zvon, credibilitatea publicaţiei Autosport este prea mare pentru a crede că avem de-a face cu o simplă speculaţie fără fundament.

Germanul are o reputaţie foarte bună în Formula 1 şi nu mă refer neapărat la pole position-ul realizat în 2010 pentru Williams, ci la întreaga să ascensiune spre Formula 1: a câştigat fiecare competiţie în care a participat (Formula BMW ADAC, A1GP, Formula 3 EuroSeries, GP2) şi a fost un an pilot de rezervă la Williams. Îmi aduc şi acum aminte de un reportaj realizat cu Hulk la fabrica Williams în care germanul muncea cot la cot cu angajaţii la realizarea dverselor componente pentru monopost. Sigur, interzicerea testelor în 2009 a avut un impact major, dar câţi dintre piloţii de rezervă fac astfel de lucruri?

2010 a fost anul său: promovat ca titular, a avut ocazia să împartă garajul cu Rubens Barrichello, un pilot de la care a avut multe, multe lucruri de învăţat. Iar rezultatele s-au văzut în acea după-amiază fabuloasă de la Interlagos în care a pus monopostul pe prima poziţie a grilei.

Singurul defect al lui Hulk este că nu are sprijin financiar, acesta fiind şi motivul pentru care, ca o ironie a sorţii, la numai 24 de ore după pole position-ul de la Interlagos, Hulk a fost informat că nu va rămâne la echipa în 2011. Deh, banii lui Pastor Maldonado erau mai importanţi…

Lucrurile se schimbă însă radical anul viitor: Hulkenberg va concura cursă de cursă pentru o echipă care a înregistrat progrese vizibile în ultima perioadă. Vorbim de cea mai bună echipă din plutonul de mijloc, a şasea forţă a Formulei 1, echipa care se apropie cel mai mult de granzii Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes şi Renault.

Iar dacă va face treabă bună, Hulkenberg va avea ocazia inedită de a intra în atenţia unor echipe precum Ferrari, McLaren, Red Bull sau Renault care vor avea un loc liber pentru sezonul 2013.

Hulk a primit o nouă şansă. Depinde doar de el să o valorifice.

Comments are closed.