Banii n-aduc fericirea

La fel ca si in viata, resursele financiare nu reprezinta o garantie a succesului nici in Formula 1. Pe langa bani, ai nevoie de un capital uman foarte important, de un mediu de lucru placut si, in plus, de multi alti factori care la prima vedere par minori.

Surprinzator este ca Honda, care beneficiaza si de bani, si de resurse umane (cel putin daca ne referim la conducerea tehnica), este una dintre cele mai slabe echipe din Formula 1. Sa beneficiezi de 300 de milioane de dolari anual si sa il ai alaturi pe celebrul Ross Brawn ar fi trebuit sa fie o garantie a succesului.

Din pacate pentru japonezi, nu este deloc asa. Nu-mi imaginez ce simt acestia cand se uita pe clasament si observa ca, in ciuda resurselor imense de care dispun, nu au reusit sa fie mai buni decat Force India.

Care pot fi cauzele pentru acest esec? Cea mai simpla explicatie ar putea fi pilotii. Jenson Button continua sa fie catalogat drept un pilot foarte bun in Formula 1, spunandu-se ca daca ar avea o masina capabila ar reusi performante bune. Si totusi, englezul nu este cu mult mai bun decat Barrichello, aflat foarte aproape de finalul carierei.

Si atunci, ne ramane pe buze un singur nume: Nick Fry. Fostul sef al echipei si actualul CEO al Honda pare sa fie veriga slaba din acest lant. Nu degeaba a dat faliment Super Aguri…

Etichete: / / / /

Un comentariu la “Banii n-aduc fericirea”

  1. TeamClown spune

    Vorbesti de parca a falimentat cea mai profitabila echipa de Formula 1 din lume.