Ferrari, absenti la Silverstone 1950

Istoria Formulei 1 se confunda, inevitabil, cu istoria Scuderiei Ferrari in acesta competitie. Si este si firesc, din moment ce Ferrari este singura echipa din istorie care a participat in toate sezoanele de Formula 1.

In acest context, ar putea sa va surprinda faptul ca Ferrari nu a concurat in prima cursa de Formula 1 din istorie! Este vorba, bineinteles, de Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone, la care Ferrari a lipsit pentru ca… nu erau multumiti cu banii pe care ii vor primi!

Lucrurile s-au rezolvat pentru cursa urmatoare de la Monaco, insa pe parcursul anilor au mai existat alte 26 de curse ratate din cauza grevelor din industria auto din anii ‘60.

Si ne mai miram ca astazi, la aproape 60 de ani distanta, echipele se cearta cu FIA pentru bani si regulamente…

Sa nu fiu inteles gresit, nu vreau sa stirbesc in niciun fel performantele celei mai importante echipe din acest sport, insa consider ca informatiile dezvaluite astazi de James Allen pe marginea acestui subiect nu pot fi trecute cu vederea.

2 comentarii la “Ferrari, absenti la Silverstone 1950”

  1. Mandu spune

    istoria F1 se confunda cu cea a Ferrari, poate si din aceasta cauza echipa italiana a fost deseori sustinuta puternic de FIA si de Bernie. pentru prima data dupa foarte multi ani, FIA si Ferrari sint la cutite. acum cred ca Paul Stoddart nu ar mai spune ca FIA vine de la “Ferrari International Assistance”…

  2. wolful spune

    Oare cum se face ca James Allen face aceasta dezvaluire tocmai acuma cand Ferrari este in fruntea luptei pentru controlul unui sport acaparat de Max si Bernie. Oare este firesc sa impui un mod de gestionare a afacerii concurentilor. Oare aceasta nu duce la o incatusare a acehipelor in sistemul impus de FIA?
    Si pana la urma care echipa nu vrea bani?