“Tradatorul” Montezemolo

Cu trei zile in urma am lansat un prim sondaj de opinie pe blog, legat de modul in care se va rezolva conflictul dintre echipe pe tema regulamentului tehnic.

Rezultatele confirma ceea ce anticipeaza probabil intreaga suflare a Formulei 1: 56% dintre respondenti considera ca se va ajunge la un compromis. Alti 34% merg pe ideea ca echipele vor reusi sa isi impuna punctul de vedere.

Analizand insa ultimele informatii de la Londra, sansele ca echipele sa isi impuna punctul de vedere tocmai au scazut dramatic: absenta lui Luca di Montezemolo de la intalnire din motive absolut obiective reprezinta, fara indoiala, un avantaj major pentru Mosley si Ecclestone.

Evident, cea mai mare amenintare la adresa FIA vine din partea Ferrari, iar in locul aprigului Montezemolo echipa este reprezentata de Stefano Domenicali. Considerat mult prea “moale” pentru functia pe care o detine, este greu de crezut ca Domenicali va reusi sa se impuna in fata lui Mosley sau, mai ales, a lui Ecclestone.

Ramane de vazut in ce masura unitatea echipelor va forta mana FIA, insa personal cred ca absenta lui Montezemolo de la intalnire este un prim semnal ca Mosley si Ecclestone vor castiga negocierile. Sper sa ma insel.

10 comentarii la ““Tradatorul” Montezemolo”

  1. wolful spune

    Sa fim seriosi, Domenicali va sta pe videotelefon cu Luca si sigur nu va decide nimic. El va spune doar ce-i transmite Montezemollo

  2. Daniel Popescu spune

    Cred ca Montezemolo are treburi mai importante de facut acum… e doar pararea mea.

  3. Andrei spune

    Di Montezemolo are treburi mai importante, dar este un manager adevarat si sunt sigur ca se va concentra si pe ceea ce conteaza. Pana la urma si Schumi a condus in weekend-ul cand a murit bunica lui tocmai pentru ca sunt niste profesionisti adevarati. Sper ca nu ii comparati cu managerii sau profesionistii din Romania pentru ca, pur si simplu nu exista nici o asemanare. Amandoi au o lista de succese impresionanta in timp ce managerii din Romania se pot lauda cu o lista de 10000000 de ori mai lunga de esecuri.

  4. alex spune

    Daca montezemolo are ceva mai important de facut acum, parerea mea e ca nu da doi bani pe ceea ce vor Max si Bernie. Probabil ca tocmai asta vrea sa si transmita. faptul ca Formula 1 nu il mai intereseaza prea mult. Doar parerea mea de nespecialist.

  5. alex spune

    hehehe… uite aici stire beton: FOTA, representing all teams on the grid, received the news earlier on in the day that committee president, Luca di Montezemelo, would not be attending following the death in Italy of his father.
    deci se pare ca Di Montezemolo chiar avea ceva mult, mult, mult mai important de facut.

  6. alex spune

    asa că, daniele, titlul e putin cam depalsat in aceste conditii. ce zici?

  7. Daniel Popescu spune

    alex, motivul absentei lui Montezemolo este explicat in cadrul unei stiri de pe site (http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/21107/montezemolo-absent-de-la-intalnirea-echipelor-cu-fia.html). Titlul nu este deplasat, acele ghilimele au un rol bine determinat.

  8. alex spune

    in fine…

  9. dacian08 spune

    ferrari nu va pleca din f 1 , mai ales acum in aceste momente de declin economic mondial , cat despre un alt campionat constructorii nu vor investii bani in primul rand pt. ca atat timp cat in uzine se fac reduceri de personal si pt alt campionat au bani sar putea confrunta cu greve masive.Cea ce ii doare cel mai mult pe constructori aici :FERRARI ,TOYOTA si RENAULT precum si granzii financiari :REDBULL este limitarea bugetului care erau singurul lor atu (avand mai multi bani la dispozitie pt. cercetare si teste ) in detrimentul echipelor mici care se confrunta cu probleme financiare vezi :WILLIAMS , FORCE INDIA , SUPER AQURI , SPYKER si BRAWN .Eu personal cred ca daca BRAWN nu era surpriza si echipele mici nu incepeau sa faca probleme in contestul schimbarii de regulament , constructorii nu recurgeau la amenintari. Este o parere personala

  10. scuderia spune

    @Andrei
    in weekendul cand a murit mama lui nu bunica