10 predictii pentru 2010

Ne mai despart numai cateva ore pana la startul noului sezon de Formula 1. In ciuda faptului ca este extrem de dificil sa anticipam care va fi deznodamantul acestui sezon, voi incerca sa va ofer cateva predictii personale si, evident, subiective.

Asadar, sa incepem:

1. Fernando Alonso va castiga titlul mondial al pilotilor.
2. Ferrari va deveni noua campioana a constructorilor.
3. Michael Schumacher nu va obtine nicio victorie in primele patru curse.
4. Red Bull Racing va inregistra un declin comparativ cu sezonul 2009.
5. Lewis Hamilton il va domina autoritar pe Jenson Button.
6. Felipe Massa va ramane in umbra lui Fernando Alonso.
7. Titlul mondial al pilotilor se va decide in ultima cursa.
8. Force India si BMW-Sauber vor termina constant in puncte.
9. Lotus F1 Racing va fi marea surpriza a sezonului.
10. Hispania Racing nu va avea resurse financiare pentru a termina sezonul.

In luna noiembrie vom afla daca m-as fi imbogatit in cazul in care as fi pariat pe aceste rezultate. Desi cel mai probabil as fi ramas cu o “gaura” consistenta in buget :)

Etichete:

27 comentarii la “10 predictii pentru 2010”

  1. Radcargt08 spune

    Plauzibile unele din cele 10 predictii:3,4,8,910

  2. mirco spune

    Nu sunt de acord cu tine la urmatoarele puncte : 1, 3, 5, 6 si 9.

  3. ctlnmihai spune

    http://www.f1fanatic.co.uk/2010/03/11/the-2010-season-in-20-questions/

  4. diesel spune

    100% de acord. Exact in aceeasi ordine.

  5. baronu_albastru spune

    total de acord cu tine, cu exceptia punctului 7, nu cred ca se va decide in ultima etapa. Din punctul meu de vedere, consider ca la constructori, se va clarifica pe la jumatatea sezonului. La piloti va fi mai greu…sunt prea multe variabile.
    Cu Michael Schumacher daca nu are o masina mai rapida cu minim 10 % peste ceilalti nu cred ca va castiga ceva – asta in cazul in care ii mai da voie fizicul, daca nu-l mai doare gatul sau daca nu apar altele ca la varsta lui……putea sa mearga la karting sau in alta parte, oricum e bine ca a venit ca mai apare si distractia pe circuit.

  6. diesel spune

    L-as mai fi adaugat pe Hulkenberg la revelatia anului, piloti-2010.

  7. unckle spune

    baroane baroane … 10% ? . . . vorbesti de o cifra enorma intr-un sport unde o zecime de milimetru ici si o zecime colo ( intr-o cutie de viteze de exemplu ) pot face diferenta intre 2 echipe cu acelasi motor …

    MS este posibil sa castige in primele 4 curse . . . nu stii niciodata cand vine ploaia :)

  8. pain spune

    baronu _albastru nu ai inteles nimic din acest sport. ….
    du-te la culcare !

  9. Flavius spune

    Se vede ca te procepi la Formula 1 Daniel.
    Este o predictie destul de buna. Bine , acum la unele am si eu pareri diferite.
    Campionul se va decide in raspenultima cursa.
    Force India nu va fi asa de buna precum crezi.
    Sauber o sa fie surpriza anului.
    Cu restu’ sunt de acord cu tine…poate eventual Schumacher cu noroc castiga mai repede o cursa.

  10. roadempire spune

    Parerea mea este ca va fi anul lui MASSA si nu a lui ALONSO !

  11. Alexandru spune

    Este clar ca va fi un sezon cu multe necunoscute, mai ales pentru ca avem schimbari majore de regulament (cea mai importanta fiind cea privind interzicerea realimentarii, care practic a dus la modificarea integrala a sasiurilor in cautarea spatiului pentru un rezervor mai mare)

    -Prevad o lupta destul de dura in cadrul echipei Ferrari. Nu-l vad pe Massa in rol de “Barrichello” sau “Irvine”, pe Alonso cu atat mai putin. Ferrari are de recuperat decalajul de anul trecut. Daca sezonul 2009 a mai fost salvat cu ajutorul KERS, acum vor trebui sa se descurce fara.

    -RedBull a avut rezultate constante in testele de la Valencia, Jerez si Barcelona, iar Vettel este un pilot constant si suficient de matur. E drept ca testele din presezon nu sunt neaparat concludente (cantitatile de benzina sunt diferite, unele componente sunt tinute la “secret”, etc.), dar ma astept ca RedBull sa fie o prezenta constanta pe podium, poate chiar pe treapta intai.

    -McLaren este una dintre marele necunoscute. Nu a stralucit in teste, dar nici nu a fost departe. O problema ar fi faptul ca vor fi lipsiti de avantajul de la start oferit de KERS, dar cred ca Hamilton va da 110% si sunt si eu convins ca il va domina pe Button.

    -Mercedes nu va fi competitiva in primele curse, asta a sustinut si Schumacher. Probabil pe la jumatatea sezonului va recupera decalajul, dar nu sunt sigur ca va mai fi timp pentru a conta in lupta la titlu. Oricum, avantajul Mercedes este baza de anul trecut (au pe ce sa construiasca), Ross Brawn (creierul multor succese ale lui Schumacher) si, evident, Michael Schumacher insusi (poate contribui decisiv la dezvoltarea masinii).

    -Nu cred ca echipele noi vor produce mari surprize. S-ar putea ca in prima cursa sa intre in punctele mari (noul sistem de punctare permite intrarea mult mai facila in puncte, de aceea ma refer la primele 7-8 pozitii ca fiind “puncte mari”), dar prima cursa e intotdeauna plina de surprize. Apoi, nici pilotii de la Lotus, Virgin sau Hispania nu sunt neaparat din prima urna valorica.

    -Force India are un mare avantaj: Sutil. A facut curse fenomenale anul trecut si m-as bucura sa-l vad facand acelasi lucru si anul acesta. Daca vor reusi sa pastreze trendul de pana acum, atunci chiar am putea sa-i vedem ocazional si pe podium.

    -Hispania Racing va fi cu adevarat “cenusareasa”. Ne va aminti probabil de mult mai cunoscuta echipa Minardi care in aproape 20 de ani nu a castigat nicio cursa si mai mereu se plasa la coada grilei cu ceva distanta fata de ceilalti (uneori fiind admisa la “masa verde”, neincadrandu-se in limita de 107% valabila pentru calificari).

    Cam asta prevad eu pentru sezonul 2010. Voi tine cu Michael Schumacher, asa cum am facut din totdeauna, dar nu as paria pe el. Cel putin nu pentru 2010.

  12. Bajan Paul spune

    1. Massa va castiga titlul mondial al pilotilor.
    2. Ferrari va deveni noua campioana a constructorilor.
    3. Michael Schumacher va obtine cel putin o victorie in primele cinci curse.
    4. Red Bull Racing se va mentine in plutonul de mijloc-superior…..va lupta din cand in cand pnetru podium.
    5. Lewis Hamilton il va domina autoritar pe Jenson Button.
    6. Massa va fi in fata lui Alonso(alta relatie cu echipa)
    7. Titlul mondial al pilotilor se va decide la jumatatea sezonului( sau cel putin vei putea spune cu siguranta cine va acstiga)
    8. BMW-Sauber vor termina constant in puncte.
    9. Lotus F1 Racing va castiga cateva puncte dar nimic de speriat.
    10. Hispania Racing va termina sezonul dar nu sub acelasi proprietar.

  13. Cyrus spune

    Dar eu ii tin pumnii lui Massa si Vetel :)
    Nu neaparat ca vor castiga, dar cred ca vor face curse frumoase

  14. mad79 spune

    si eu fac o predictie,aceea ca Schumacher nu va termina sezonul !Daca vrea cineva si motivez.Nu cred ca Alonso va iesi campion mondial,iar revelatia cred ca va fi Bruno Senna sau Kobayashi,daca el poate fi trecut ca pilot incepator!!!

  15. marian0904 spune

    Desi nu-mi prea plac predictiile tale, ele sunt foarte probabil sa se indeplineasca. Totusi, Schumi (favoritul meu) are sanse sa-si faca norma de minim 2 victorii chiar daca nu are o masina la nivelul Fer sau McL. Pariul meu este ca Alo, Mas si Lew se vor bate ca chiorii, iar daca se vor anihila sau autoanihila vor profita Vet (l-ai uitat), But si Schumi. Cand spun autoanihila ma refer la faptul ca ar adopta strategii riscante (gen benzina mai putina).

  16. michelle_b spune

    Sunt de acord cu 3, 5, 6, 8, 10. Posibile 2 si 9. Restul nope. Mai ales trei: Red Bull nu va cunoaste declin, ba chiar dupa cursa 3, favoritul meu, Newey, va aduce o imbunatatire interesanta masinii :P , Alonso nu va fi campionul 2010 si titlul nu se va decide in ultima cursa de data aceasta :)
    In plus Brown va primi “premiul” de cel mai bun strateg 2010, aportul strategiilor lui fiind determinant in clasarea echipei Merc in curse. Este echipa pe care eu as sta “cu ochii” fiind un posibil pachet-bomba cu strategii cistigatoare, piloti talentati si foarte ambitiosi [mai ales unul, daca il tine fizicul :P ] care vor compensa micile minusuri ale masinii. Si nu, nu sunt favoritii mei :)

  17. wolful spune

    Predictiile sunt clar izvorate din logica.
    Logic Alonso ar trebui sa fie campion, dar F 1 nu e numai logica.
    Logic, la cati bani are si la ce echipa tehnica are, Ferrari ar trebui sa devina campion la constructori. Dar, sa nu uitam ca sunt latini si uneori temperamentul ii tradeaza.
    Logic un bosorog (Schummi) nu poate tine pasul cu manjii tineri dar ….
    Logic RBR fiind client ar trebui sa aiba un buget limitat dar, Red Bull iti da aripi si nu numai.
    Logic L.H. este omul celor de la McLaren si aici chiar nu gasesc un dar, pentru ca Button nu m-a convins nici o data.
    Logic Alonso, cu palmeresul sau si cu experienta McLaren ar putea domina coechipierul sau dar, Massa este un fel de alintatura a italienilor si latini fiind sa nu avem surprize !
    Logic, la cati pretendenti sunt, titlul se va decide spre finalul campionatului dar, un constructor ingenios poate inclina balanta in favoarea omului sau.
    Logic, dupa teste Sauber are potential iar dupa unele prestatii de anul trecut si indienii pot. Eu insa pun un dar in dreptul indienilor care au avut anul trecut o conjunctura favorabila.
    Logic, un nume ca Lotus da sperante dar eu cred ca Dallara, prin faptul ca stie face sasiuri este un atu pentru spanioli.
    Iar la ultima predictie, logic, daca ai facut rost de bani greu, ai sanse sa nu-ti ajunga pana la capat. Eu sper ca nu va fi asa.

  18. coman norbert spune

    Schumacher…
    Contestati valoarea unui om care a facut istoria formulei 1. Asta pentru 3 curse in care a fost si el om nu zeu. Sau un zeu al panteonului grecesc, zei care mai faceau si prostii.
    Schumacher este cel mai talentat pilot care a urcat vreodata intr-un copit de formula 1, iar 7 titluri fac mai mult ca cele 4 adumate la un loc (Alonso, Hamilton, Button).

  19. x1965mxd spune

    Unele comentarii aduc a horoscop… :D

  20. schumi spune

    Cel mai istet comentariu la facut coman norbert.Am senzatia ca la multi dintre voi va este frica de Schumacher.Referitor la comentarii de genul ca este ..bosorog.ca-l doare gatul,ca-i trebuie o masina cu 10 % mai competitiva decat ceilalti concurenti…povesti de adormit copii.Mercedes nu-l platea cu o caruta de bani daca nu era in forma.Hai Schumi…

  21. camil_1 spune

    Aveti probleme cu site-ul respectiv cu calcularea punctajului de etapa! Mie inca nu mi s-au adunat punctele de la sesiunea 2 antrenamente!

  22. NeoGalaxy :P spune

    Interesante idei dat toate sunt foarte foarte subiective. Totusi, in noiembrie vom vedea cine a castigat campionatul, poate sa nu fie nici Schumi, nici Lewis, nici Jenson, nici Fernando, nici Felipe si nici Sebastian. Dar a face predilictii fara sa vedem prima cursa, este doar un hazard de dragul de a ne da cu parerea. Ceea ce este distractiv dar… irelevant :) Cel care va castiga campionatul va fii cel care va castiga puncte valoroase constant sau cel care va castiga cele mai multe din primele 7-8 curse ale sezonului. Pentru ca diferenta dintre punctele acordate este ceva mai mare ca in trecut, idea de a castiga 2-3 puncte iese din calcul, deoarece primele 3 locuri castiga foarte multe puncte comparativ cu restul. Deci… sa inceapa circul :) ))

  23. Sepu spune

    Nu sunt de acord cu aproape niciuna din predictiile tale , mai ales cu 4, RBR tot in primele 3 va termina campionatul , iar M.S. chiar daca nu-mi place …. va castiga cel putin o cursa din primele 4, nu ii dau locul 1 la Alonso ci lui Massa, intre J.B. si L.H. ii dau intaietate lui Button, Force India sigur va aduna ceva puncte, despre echipele noi nu pot sa spun nimik deocamdata … o voi face dupa jumatatea campionatului … Bafta tuturor in noul campionat, iar pt cei care nu au ales echipele castigatoare , sau au trecut doar din ambitie de partea unor echipe …. nu fiti suparati poate veti castiga si voi cate ceva ….

  24. vale 46 spune

    CU NOUL REGULAMENT CARE NU PERMITE REALIMENTAREA POT APAREA SURPRIZE.SE VA PUTEA INTELEGE DUPA TREI PATRU CURSE.EU CRED CA VETTEL SI HAMILTON VOR LUPTA PT TITLU .LA CONSTRUCTORI MCLAREN ,RED BULL SI FERRARI VOR LUPTA PT TITLUL LA CONSTRUCTORI.ACEASTA REVENIRE A LUI M.S. NU ESTE DECIT DE IMAGINE NU CRED CA VA CISTIGA VREO CURSA IN 2010 .SA NE AMINTIM CA MULTE CURSE A CISTIGAT DUPA CE SA PERMIS REALIMENTAREA.ORICUM SA SPERAM CA VOM VEDEA MAI MULTE DEPASIRI IN PISTA SI NU CU TOT FELUL DE STRATEGI .

  25. baronu_albastru spune

    Unii dintre noi compara un pilot(sofer) cu zeii, nu credeti totusi ca se ajunge cam departe?

  26. andrei spune

    eu zic ca v-a exista o bataie intre alonso si vettel! schumi nu mai are treaba!

  27. Daniel Popescu » Blog Archive » Bilanţul celor 10 predicţii pentru 2010 spune

    [...] 8 luni în urmă am scris un post cu 10 predicţii pentru sezonul 2010. Fără alte introduceri, vă invit să analizăm împreună cât de slabe s-au dovedit a fi aceste [...]