Bilanţul celor 10 predicţii pentru 2010

Cu 8 luni în urmă am scris un post cu 10 predicţii pentru sezonul 2010. Fără alte introduceri, vă invit să analizăm împreună cât de slabe s-au dovedit a fi aceste preziceri:

1. Fernando Alonso va câştiga titlul mondial al piloţilor. GREŞIT

Am greşit pronosticul, dar am avut şanse până în ultima cursă.

2. Ferrari va deveni noua campioană a constructorilor. GREŞIT

Predicţie complet eronată. Ferrari nu a reuşit să lupte de la egal la egal cu Red Bull Racing decât spre finalul sezonului, când era prea târziu pentru a câştiga titlul constructorilor. Mai mult, McLaren a reuşit să rămână în fata Scuderiei în ciuda unui recul suferit în ultimele curse.

3. Michael Schumacher nu va obţine nicio victorie în primele patru curse. CORECT

Relativ simplu de anticipat, Schumacher a avut nevoie de o bună perioadă de acomodare la noile reguli din Formula 1. Partea bună este că a progresat semnificativ în ultimele curse, aşa că semnele pentru 2011 sunt încurajatoare.

4. Red Bull Racing va înregistra un declin comparativ cu sezonul 2009. GREŞIT

Fără îndoială, cea mai eronata predicţie dintre toate. Red Bull a avut de departe cel mai rapid monopost şi ar fi câştigat probabil mai devreme cele două titluri în absenţa controverselor dintre Vettel şi Webber.

5. Lewis Hamilton îl va domina autoritar pe Jenson Button. CORECT

De fapt, parţial corect. Hamilton a terminat sezonul pe locul 4 cu 240 puncte, iar Button pe locul 5 cu 214 puncte. Diferenţa nu indică o dominare autoritară, însă au fost curse în care Button a fost de nerecunoscut după cele două victorii din Australia şi China.

6. Felipe Massa va rămâne în umbra lui Fernando Alonso. CORECT

Un singur cuvânt demonstrează corectitudinea predicţiei: Hockenheim. Adăugaţi la asta numeroasele prestaţii modeste şi talentul lui Alonso şi aveţi imaginea completă a unui sezon aproape ratat pentru Massa.

7. Titlul mondial al piloţilor se va decide în ultima cursă. CORECT

Relativ uşor de anticipat, datorită echilibrului existent între Ferrari, Red Bull, McLaren şi Mercedes GP înainte de începerea sezonului. Red Bull ar fi putut totuşi să-mi încurce socotelile şi aici…

8. Force India şi BMW-Sauber vor termina constant în puncte. GREŞIT

De fapt, parţial greşit. Force India s-a evidenţiat tot sezonul ca a şasea echipă ca valoare şi a terminat frecvent în puncte, însă a pierdut această poziţie în favorea celor de la Williams în ultimele două curse. BMW-Sauber a fost însă marea dezamăgire a primei jumătăţi a sezonului, reuşind cu greu să-şi revină în a doua parte.

9. Lotus F1 Racing va fi marea surpriză a sezonului. GREŞIT

Lotus poate fi considerată doar cea mai bună dintre noile echipe. Prezenţa lui Mike Gascoyne şi a 2 piloţi experimentaţi nu a fost suficientă pentru a încurca planurile echipelor tradiţionale.

10. Hispania Racing nu va avea resurse financiare pentru a termina sezonul. GREŞIT

Au avut numeroase probleme financiare, însă într-un fel sau altul au reuşit să termine sezonul. Lucrurile nu arată însă tocmai bine pentru 2011…

Doar 4 predicţii corecte din 10. Cel mai mult îmi pare rău că nu am prevăzut calităţile noului monopost Red Bull. Din fericire, va exista şi sezonul 2011, când sper să reuşesc să cresc procentul de predicţii reuşite.

11 comentarii la “Bilanţul celor 10 predicţii pentru 2010”

  1. Paul spune

    40%….este ok avand in vedere sezonul care a fost.
    Te incumeti la niste predictii pentru 2011?

  2. Daniel Popescu spune

    Da, dar undeva prin luna martie, dupa ce se termina testele de iarna.

  3. Cristy spune

    Pai ai crezut ca daca a venit Alonso la Ferarri e c-am decisa treaba…si totusi predictia 6 cu 1 se potriveste perfect dar predictati 2 cu 6 nu isi au nici un sens…Vedem ceva fi pt 2011 dar atunci vom spune si noi predictii iar in Noiembrie 2011 sa ne facem analiza si sa vedem unii spun ca aceasta modalitate e mai buna decat F1 Champ

  4. bernd spune

    Niste predictii pt 2011:
    RBR va fi in continuare cea mai buna masina
    Vettel va fi dublu campion
    Massa va pleca de la Ferrari
    Schumacher va obtine cel putin o victorie
    Kubica se va implica in lupta pentru titlu

  5. dmd spune

    @Daniel – Cred ca predictiile tale de pe 2010 vor fi valabile in 2011, deci ai anticipat mai repede cu 1 an ce se va intampla in F1. Pt. asta asta nu-i nimic, te iertam. -)

  6. michelle_b spune

    Dani, se pare ca m-am descurcat mai bine decit tine cu predictiile :P . Si partea de care sunt personal bucuroasa este ca mi-a fost rasplatita increderea in geniul lui Newey. Well done Red Bull :) Astept o noua provocare anul viitor la o noua “runda” de predictii ;)

  7. toreador023 spune

    @cristy, ma de ce zici ca predictia a 2 nusi avea rostul???…chiar nu te inteleg…io zic ca dupa razboi…apar multi eroi de alde tine… hai laso mai moale cu afirmatii de acestea..acolo totusi a fost inclusa echipa Ferrari…nu Virgin Racing…hai pa.

  8. Daniel Popescu spune

    @dmd: Orice este posibil. Cred ca Formula 1 este unul dintre cele mai imprevizibile sporturi. Iar asta nu poate decat sa ma bucure.

  9. Daniel Popescu spune

    @michelle_b: Am observat, felicitari! :) Sa inteleg ca, pana la urma, celebra replica a lui Horner “Nobody has a crystal ball” nu e chiar atat de corecta? )

  10. michelle_b spune

    lolicel :) Poate este, insa Horner nu spune nimic despre renumita “veioza”, cunoscuta utilizatorilor vechi ai automarket din perioada f1champ 2008 ;)

  11. miere spune

    Deci 50% reusita. Asa fac si astia de la meteo. Au probabilitate de 50%. Oricum unii au sub 50%.