Cea mai scurta cursa de F1 din istorie

Australia gazduieste in mod traditional prima cursa a sezonului, insa in trecutul nu foarte indepartat Marele Premiu al acestei tari reprezenta ultima etapa a campionatului.

Asa s-a intamplat si in 1991 la Adelaide, cand ploaia abundenta a transformat Marele Premiu al Australiei in cea mai scurta cursa din istorie. Steagurile au fost fluturate dupa numai 14 tururi din cele 81 programate initial, iar Ayrton Senna, castigatorul cursei, a trecut linia de sosire dupa ceva mai mult de 24 de minute.

Daca vreti sa-i vedeti pe Ayrton Senna, Nigel Mansell, Gerhard Berger sau Nelson Piquet in plin avant al carierei sau pe Mika Hakkinen si Michael Schumacher la inceputurile vietii de pilot de Formula 1 merita sa revedeti integral Marele Premiu al Australiei din 1991 de la Adelaide. Enjoy!

Australian Grand Prix – Adelaide 1991 – Partea 1

Australian Grand Prix – Adelaide 1991 – Partea 2

Australian Grand Prix – Adelaide 1991 – Partea 3

Australian Grand Prix – Adelaide 1991 – Partea 4

Australian Grand Prix – Adelaide 1991 – Partea 5

Etichete: /

14 comentarii la “Cea mai scurta cursa de F1 din istorie”

  1. Pezzz spune

    Senna THE KING!!!!

  2. Bruno_Senna spune

    Anii frumoshii ai F1

  3. alecstm spune

    eu asa stiam ca au fost 81 de ture programate. Si comentatorii zic asta de mai multe ori. In unele locuri apare cursa cu 16 ture efectuate, dar oficial este 14 din 81

  4. alecstm spune

    in rest, niste secvente si amintiri frumoase

  5. Daniel Popescu spune

    @alecstm: Corect, este vorba de 81 de tururi. My mistake.

  6. scuderia spune

    ce cursa faina:)

  7. Liviu spune

    Alain Prost fusese concediat de Ferrari pentru ca indraznise sa critice echipa italiana pentru lipsa de performanta a bolidului rosu si nu a participat la acest GP. Schumacher a derapat undeva pe parcurs si a fost scos afara de Alesi. Mansell si Berger au derapat si ei dar intreruperea cursei a insemnat pozitiile 2 si 3 pt cei doi. Ce vremuri!

  8. Andrei spune

    Vremuri ca vremuri, dar au trecut de mult. Traiti in prezent nu in trecut.

  9. Liviu spune

    Traim in prezent Andrei, dar ia compara situatia Prost – Senna (au trecut 20 de ani) cu situatia Alonso – Hamilton? Compara-l pe Balestre cu Mosley. Ecclestone ramane acelasi :) ) Vezi si tu ca poti invata din trecut si ca orgoliul nu are limite in timp. Pana in 2007 nu prea ai avut ce vedea in F1 insa de 2 ani incoace e cel mai frumos spectacol pe care iti poti pune ochii.

    Si apoi vorbeam de o cursa din trecut, comenteaza si tu la ceva prezent.

  10. Andrei spune

    Cursele si orice sport in general au perioade mai bune si perioade mai proaste. Eu m-am uitat la curse cu aceasi bucurie si in 1998, 2002, 2005 si evident 2008. Este exact acelasi spectacol doar ca poate intensitatea diferita.

    A doua chestie este ca nu pot sa fac comparatie intre Prost + Senna si intre Alonso + Hamilton pentru ca ei nu s-au scos de pe pista. Senna era talentat, Hamilton inca ma intreb daca este talentat.

    Orgoliul si prostia umana sunt eterne si mai ales infinite. Deci.. nu avem ce face aici. Iar orgoliu are si Felipe si Lewis, doar ca doar unul dintre ei are curaj sa recunoasca cand greseste.

    Deci… am comentat si eu ceva prezent. Foarte in prezent :)

    Iar daca vrei spectacol (circ)… iti recomand niste paine…

  11. Liviu spune

    Mda, trebuia sa imi dau seama ca esti genul carcotas care tine sa aiba ultimul cuvant. In cazul asta ma duc sa iau o gura de paine si sa respir prezentul.

    Iar despre un om care i-a facut fata si chiar a tinut pasul cu Alonso si apoi si-a surclasat mereu coechipierul (Kova) as zice ca este talentat. E cu totul alt gen de om ca Senna, dar pana la urma, traind in prezent, trebuie sa fim de acord cu faptul ca pilotii de azi sunt altfel ca cei de ieri.

  12. Liviu spune

    Pe de alta parte, imi cer scuze pentru o polemica inutila. Mai bine sa ne bucuram impreuna si de trecut si de prezent, ambele ne ofera lucruri pretioase.

  13. ctlnmihai spune

    Good point Liviu :)

  14. Matrixu spune

    O mica observatie. Cu toata ploaia aia infernala, startul a fost unul de grila si nu din mers ca acum.
    Ce vremuri frumoase.