Cine se pune cu Alonso din 2013?

Decizia Scuderiei Ferrari de a-i prelungi contractul lui Fernando Alonso până în 2016 nu a luat pe nimeni prin surprindere, fiind mai degrabă un anunţ banal pe care mulţi îl aşteptau pentru cursa de casă de la Monza.

În schimb, adevărata miză este cine va fi coechipierul său începând din 2013 sau, de ce nu, din 2012 dacă lui Felipe Massa i se va arăta plăcuţa cu Exit cu un an mai devreme. Pentru că, să fim serioşi, şansele brazilianului să-şi prelungească contractul sunt aproape nule.

Răspunsul este unul dificil, în primul rând pentru că Alonso pleacă din start din postura de pilot numărul 1, iar Ferrari are nevoie de un locotenent perfect care să obţină cel mai bun rezultat posibil pentru echipă, adică locul doi, dar să nu facă scandal când nu este lăsat să câştige.

Teoretic, Lewis Hamilton este una dintre cele mai bune opţiuni, însă Ferrari nu vrea să trăiască episodul prin care a trecut McLaren în 2007, iar britanicul în mod cert nu va sta la cutie în fata fostului său coechipier. Sebastian Vettel este de asemenea sub contract cu Red Bull până în 2014, iar Jenson Button şi Mark Webber sunt pe final de carieră.

În acest context, Nico Rosberg poate fi alegerea ideală. Considerat unul dintre cei mai buni piloţi din competiţie, germanul nu a avut niciodată la dispoziţie un monopost capabil de victorii, iar Ferrari îi poate oferi exact această oportunitate. Şi probabil că Rosberg va accepta compromisul de a câştiga curse doar atunci când nu-l încurcă pe Alonso decât să aştepte un van un monopost competitiv de la Mercedes GP.

Nu l-am uitat pe Robert Kubica, cel mai bun prieten al lui Alonso în Formula 1. Polonezul este practic în aceeaşi situaţie cu Rosberg, însă totul depinde de recuperarea sa fizică după accidentul din raliuri.

Nu în ultimul rând, Ferrari are opţiunea unui pilot tânăr, mai puţin experimentat, dar foarte talentat. Aici pot intra fără probleme Kamui Kobayashi sau Sergio Perez, ultimul fiind deja înregimentat la Academia de Piloţi a Scuderiei.

15 comentarii la “Cine se pune cu Alonso din 2013?”

  1. Ghiri spune

    Eu as vrea sa il vad pe Barichello la Ferrari

  2. davidjupanu spune

    cele mai mari sanse le are zic eu nico rosberg…..e tanar experimentat si extrem de talentat….un viitor campion al F1…..kobayashi si perez ink nu au experienta necesara…..kobayashi imi aduce aminte de takuma sato un pilot care a oferit spectacol si multe depasiri in F1 dar care nu a avut pedigree-ul necesar pt a ajunge la o echipa mare

  3. ally_great spune

    No offence, Raikkonen trebuia sa ramana. Dar Ferrari aveau nevoie de uin valet, care nu si-a facut decat datoria. Aaaah, Ferrari vor sa mai si castige? Nice!

  4. mad79 spune

    nu stiu de ce nu l-ai pus pe Perez,si asa se vorbeste de startul fabulos pe care l-a avut in Australia.Inca o varianta mult mai credibila ar fi Jules Bianchi,din GP2 sau Davide Valsechi,din aceeasi competitie,mai ales ca este si italian,si un Italian la Ferrari ar insemna mai mult decat un Rosberg,Hamilton sau oricare alt pilot la Ferrari!

  5. ctlnmihai spune

    @admin.. Fiecare pilot dorește să câștige titluri mondiale nu doar victorii obținute după ce Alonso își asigură eventual titlul mondial. . Probabil secundul lui Alonso va fi Massa sau un alt pilot mai tânăr care va fi dispus să accepte o grămadă de bani numai să trăiască în umbra lui Alonso..Oricum cea mai bună linie de piloți la Ferrari a fost Kimi- Massa..

  6. ionut spune

    esti cam pe langa, Daniel . CUm ai ajuns tu la concluzia ca rosberg ar accepta asa ceva ???? nu a avut nicio problema sa se lupte cu schumi, campionul all-time si un fel de fiu al lui ross brawn si ai tu impresia ca se va duce la ferrari ca sa fie pilotul lor de mana a 2-a? eu zic sa te mai gandesti inainte sa scrii asemenea enormitati … Kubica, cu atat mai putin … daca sunt prieteni inseamna ca sunt si in relatia de stapan -sclav?? alonso nu ar accepta niciodata un coleg precum kubica pt ca ar avea mari probleme. dintre astia, cel mai probabil e perez incepand cu 2013 cand o sa aiba si experienta .

  7. popicul spune

    Din punct de vedere atitudine in echipa, Alonso seamana cu Senna, el va avea un cuvant greu de spus la alegerea coechipierului.
    Asa ca el e cel ce trebuie intrebat !
    Dupa parerea mea el va prefera un pilot convins ca e mediocru, asa ca Hamilton, Vettel sau Niko nu intra in calcul.
    Webber nici atat, nu are un temperament care sa-l recomande iar Button e prea britanic.
    Sanse mari are un produs al academiei Ferrari.

  8. Andrei Alexandru spune

    Nu conteaza cine o sa vina la Ferrari in 2013. Pana atunci mai este mult. Ce conteaza este ce fac Ferrari anul acesta, chiar in cursele urmatoare. In rest multa vorbarie degeaba, dar… nu este ca si cum se pot discuta subiecte serioase pe acest site nu?

  9. dany spune

    eu cred ca daca McLaren nu va reusi mai nimic din nou anul acesta, Hamilton va dori sa plece in alta parte. pornind de la acest aspect hai sa facem cateva speculatii: unde s-ar putea duce? bineinteles la RedBull! dar daca austecii vor continua cu Vettel si Webber? ce ar ma putea alege Ham? pai daca nu McLaren si RedBull atunci ar fi interesat de Ferrari!!! putem presupune ca italienii nu l-ar dori…se prea poate…dar oportunitatea de a semna cu el n-ar putea fi ignorata…
    cred ca aceasta ar fi cea mai mare bomba in F1 din ultimii ani! o ehipa ferrari cu alonso si hamilton piloti!!! credeti ca hamilton nu si-ar dori asta? pobabil nu ar avea nicio problema, mai ales ca are un ascendent moral asupra lui alonso dupa sezonul 2007! dar oare alonso si-ar dori? pai cred ca ar fi doua posibilitati:
    1. (mai putin probabil) alonso ca un facut renunta sa mai stea anii cei multi la ferrari!
    2. (cel mai probabil) alonso are o clauza in contract care prevede ca in toti acesti ani nu-l va avea coechipier pe hamilton!!!

    voi ce spuneti? nu ar fi superb sa-i vedem coechipieri la ferrari pe cei doi!?!?!?

  10. Diesel spune

    Chiar daca practic Hamilton nu se poate, eu mi-as dori sa-i vad impreuna la Ferrari. As vrea sa-l vad pe Hamilton si la o alta echipa in afara de Mclaren unde are echipa la picioare. Abia atunci vom stii cat de performant este. E singurul pilot care a pilotat pentru o singura echipa, si aceea fiind una de top. Dupa parerea mea, indiferent de pilotul care ii va deveni coleg in urmatorii ani, Alonso se va impune. Dar, asa cum spunea cineva mai sus, speculam degeaba, Ferrari are doi piloti sub contract, Felipe e pe un curs de revenire, mai bine ca in 2010. Linia ideala la Ferrari ar fi Robert-Fernando. Cred ca e singurul pilot pe care Fernando nu s-ar supara prea tare daca ar castiga. Un campion de F1 pursange nu are cum sa se multumeasca cu pozitia a 2-a in echipa. Iar pozitia a 2-a exista in toate echipele de top, indiferent ca noua ne place sau nu.

  11. Diesel spune

    Ca sa raspund intrebarii din titlu..cu Alonso se poate pune doar tandemul Vettel-Newey:)

  12. Hotareanu Paul spune

    Raikkonen a fost un pilot bun pt ferrari, dar probabil ca ceva nu le-a convenit sefilor scuderiei la el, alonso castiga asa pe seama altora asa cum a facut-o si schumacher,, e asta coloana vertebrala?un Kubica e potrivit pt ferrari, hamilton nush cum se intelege el cu tehnicienii scuderiei si nu stiu cat munceste.

    Sau Kubica si Webber un tandem misto pt Ferrari.

    Daca ar mai renunta si la ordinele de echipa poate as indragi echipa asta asa cum o indrageam in trecut.

  13. schumi-mania spune

    Raikkonen nu punea un deget la evolutia monopostului, daca avea materialul perfect mergea bine daca nu, nu. Dolce far niente i se potriveste cel mai bine. Tanarul Bianchi pare un talent promitator. Ar invata de la Alonso cum au facut si altii si ar fi o mare sansa pentru el.

  14. JOHANN spune

    Frumoase comentarii, de ce trebuie sa se puna cineva cu Alonso, Doamne fereste de ceva rau si in lumea asta si n-o sa mai vedem F1, pana in 2013 mai este mult, imi pare rau si mie KUB care vedeti si voi ce a patit, prevedea asta cineva,cine ar fi crezut in 2009 ca vine boc si taie 25%din salarii ca sa putem si rade cu o juma de gura, in rest numai bine la noi la toti, ce de ei au grija fiti siguri, nu duc lipsa de nimic

  15. Sepu spune

    cel mai bun locotenet existent in F1 a fost si ramane Barichello, nu cred ca s-ar potrivi cu Alonso dar ar fi cea mai buna alegere pt ferari … iar in legatura cu ceilalti din echipele de top sigur nu vor ajunge locotenetul lui Alonso , nici macar Rosberg ….