Podiumul campionilor

Se spune că pentru a câştiga o cursă de Formula 1 trebuie să ai talent şi/sau să beneficiezi de un monopost foarte competitiv care să-ţi suplinească deficienţele. Poate tocmai de aceea, cel puţin teoretic, piloţii valoroşi ar trebui să ocupe contant locuri pe podiumul de premiere.

Ei bine, realitatea este cu totul diferită şi am aflat asta în mod matematic după Marele Premiu al Canadei. Pentru prima oară din 1991, podiumul de premiere al unei curse de Formula 1 a fost ocupat în totalitate de campioni mondiali: Lewis Hamilton, Jenson Button şi Fernando Alonso.

Ultima oară se întâmplase la Marele premiu al Statelor Unite de la Phoenix din urmă cu 19 ani, atunci când Ayrton Senna a fost acompaniat pe podium de Alain Prost şi Nelson Piquet.

Etichete: / / /

31 comentarii la “Podiumul campionilor”

  1. scuderia spune

    destul de interesant. sa speram ca va mai fii…dar in alta ordine:d.

  2. bogdan spune

    Zguduitor.
    Care are ascendentul asupra celorlalti doi?
    La nivel emotional as zice ca Alonso.

  3. diesel spune

    Fernando inca nu are o masina potrivita talentului sau, sper sa revina puternic la Valencia pe treapta cea mai inalta a podiumului, asa cum s-a intamplat in Bahrain. Dupa parerea mea este pilotul cel mai complet de pe grila.

  4. mad79 spune

    dupa parerea mea,cel mai com[;et pilot de pe grila,este id,dar asa cum am zis asta e parerea mea:)Button,cerebral si rapui

  5. mad79 spune

    repost
    dupa parerea mea,cel mai complet pilot de pe grila,este Button,cerebral si rapid,dar asa cum am zis asta e parerea mea:)

  6. ally_great spune

    Daca Canada a avut pana inainte de finalul cursei de ieri un zid al campionilor, a venit si randul podiumului :) Si sunt si de acord cu ordinea pilotilor : unul luptator, celalalt calculat si al treilea, cel care lupta din greu cu utilajul din dotare.

  7. Flavius spune

    Inca astept podiumul de anul asta pe care se afla si Schumacher, sper sa nu trebuiasca sa astept prea mult :)

  8. Gabriel spune

    @ally_great
    un comment care a mi-a starnit rasul si foarte adevarat
    nu tin cu ferrari, sunt fan mclaren dar vreau ferrari sa isi revina. e ca un derby etern steaua-dinamo asa e si mclaren cu ferrari daca nu e unul e mai slab parca nu mai e acelasi farmec al luptei si intrecerii sportive.

  9. NickM spune

    Mi se pare logic ca Ferrari sa isi revina la starea sa de Regina a F1.Fara prezenta echipei Calutului cabrat F1 nu are nici un sens .

  10. ctlnmihai spune

    @NickM _ Din cat imi aduc eu aminte din istoria F1 , in perioada 1983-199 ,Ferrari n-au existat in F1 din punct de vedere al performantelor si totusi F1 n-a disparut ca sport :) asa ca relax

  11. ctlnmihai spune

    @NickM – * 1983-1999

  12. mirco spune

    1983-1999 intradevar a fost o perioada grea pt Ferrari, dar au castigat curse si in aceasta perioada. Chestia asta cu F1 fara Ferrari, nu e spusa de oameni ca mine sau ca tine, este spusa de oameni celebri care au contact direct cu F1. Ce rezultate au avut cei de la McLaren in ultimii 10 ani ? iti spun eu un titlu la constructori in 2007 si unul la piloti in 2008 castigat pe muchie de cutit.Oricum, nu prea ai ce discuta despre Ferrari cu un om care a spus ca uraste Ferrari.

  13. ctlnmihai spune

    @mirco Nu prea am eu ce sa discut cu oameni care au spus ca F1 fara Ferrari n-ar exista…Cat despre ce simt eu despre Ferrari nu prea conteaza..apreaciaza sinceritatea cel putin..Nu conteaza rezultatele celor de la Mclaren..Eu n-am spus niciodata ca F1 n-ar fi existat fara .. 2 probleme au fanii Ferrari:
    1.Devin aroganti cand echipa lor nu e in forma
    2..si nu suporta niciodata infrangerile ,mai ales cand Mclaren castiga

  14. Andrei Alexandru Dragan spune

    Ceva este gresit…. in 2007, McLaren nu a luat nici un titlu pentru ca au fost… descalificati sau mai frumos spus, exclusi :) In ultimii zece ani McLaren a reusit performanta magistrala de a castiga exact un titlul de piloti in 2008 in rest liniste pe toate fronturile. Practic daca nu-l luau pe Alonso in 2007 si titlul din 2008 era putin probabil.

  15. ctlnmihai spune

    @Andrei Alexandru Dragan–Una din pasiunile tale este F1 :)

  16. Andrei Alexandru Dragan spune

    Fanii McLaren in schimb au mai multe probleme:

    01. Devin foarte aroganti cand echipa lor nu este in forma, as spune fanatic de aroganti.
    02. Nu suporta nici un alt pilot cand castiga, nu conteaz echipa, dar o victorie a oricarui alt pilot in afara de cei McLaren este pur si simplu umilinta suprema, singurul lucru care ii poate durea mai mult este o victorie a celor de la Ferrari.
    03. Nu accepta sa laude nici un alt pilot in afara de pilotii favoriti de la McLaren, practic pentru ei, doar 2 piloti concureaza in Formula 1 restul sunt niste amatori.
    04. Daca McLaren pierde sigur cineva ii fura, sau pur si simplu Dumnezeu ii uraste. Daca in schimb altcineva pierde, este vina masinii, a pilotilor si poate poate, concurentilor, dar niciodata a celor de la McLaren, chiar daca pilotii McLaren acroseaza alti piloti, intotdeauna este vina celor cu care s-au acrosat.

  17. ctlnmihai spune

    @Andrei Alexandru Dragan -1,2,3,4 – trasaturile fanilor Ferrari..La care mai adauga agresivitatea ipocrizia si prostia unora dintre ei

  18. ally_great spune

    @Gabriel dar cine a zis ca e fan Ferrari? E foarte adevarat ce am scris, iar campionii zidului sunt : M Scumacher, Villeneuve si Hill.

  19. Andrei Alexandru Dragan spune

    Fara prostie, ipocrizie si agresivitate, nu ar exista nici pasiune, speranta, bunatate, compasiune si asa mai departe. Te prinzi singur de restul. Ah si am uitat, fara mine practic nu ar mai posta nimeni pe aici. Toti simt nevoie sa-mi arate ca ma insel, sa-mi spuna ca parerea lor este mai buna si nu in ultimul rand sa-mi explice ca ei sunt mai buni si ca ei stiu mai multe. Practic sunt o oglinda a celor care posteaza aici.

  20. ctlnmihai spune

    @AAA fara tine automarket n-ar mai exista asa cum fara Ferrari n-ar mai exista F1 :D

  21. ctlnmihai spune

    Andrei Alexandru Dragan.. dedicatie ptr. tine..http://www.youtube.com/watch?v=zSFhQDI0V6k din partea automarket-ului :D

  22. diesel spune

    @mihai-”1.Devin aroganti cand echipa lor nu e in forma
    2..si nu suporta niciodata infrangerile ,mai ales cand Mclaren castiga”-tu ai o problema cand trebuie sa fii obiectiv. Vrei sa compari comentariile dupa dubla Ferrari, ce-ati scris voi si comentariile de duminica ale fanilor Ferrari?Cu toata supararea nu am vazut unul care sa vb altfel decat elogios la adresa echipei tale preferate.

  23. ctlnmihai spune

    @diesel – cu toata stima tu datorita conjuncturii esti fan Ferrari
    2.Au fost si fani care n-au comentat obiectiv la adresa echipei Mclaren
    3.Poate n-au fost aroganti duminica ,deoarece practic
    n-au de ce sa fie aroganti in acest moment datorita evolutiei echipei Ferrari din acest moment
    4.Eu n-am pretins niciodata ca iubesc Ferrari :)

  24. ctlnmihai spune

    Cat despre obiectivitate hai sa fim sinceri ca niciunul dintre noi nu poate fi obiectiv.. Ca vrem noi sau ne mai scapa cate o remarca obiectiva fata de echipa adversa
    e alta problema

  25. diesel spune

    @mihai-
    mie mi-e mai greu sa inteleg foarte bine ideea de “fan”, ti-am mai spus, cred, ca am fost un fervent sustinator al Ferrari si implicit al lui Michael in 96 pana in 2003, apoi am cautat o noua provocare, ca suporter, acum, ma bucur sa ma pot intoarce:), sunt chimii diferite asa cum se-ntampla cand iubesti de mai multe ori:), sper sa intelegi.

  26. ctlnmihai spune

    @diesel .eu cred ca nu iubesti decat o singura data in viata si asta se intampla cand crezi ca ai gasit marea dragoste..Nu pot sa iubesc de mai multe ori ptr. ca atunci expresia dragostea vietii mele ar deveni banala daca o spui mai multor persoane..Asa se intampla si in F1 ..cel putin ptr. mine :)

  27. diesel spune

    da mihai, poate fi o tema pentru Daniel, pe viitor:)..de cate ori “iubim” din F1..:)ar fi cate ceva de spus, in viata vei iubi de mai multe ori, insa in F1, stiu si eu, poate tu esti altfel:)

  28. Andrei Alexandru Dragan spune

    @ctlnmihai: Eu cred ca tu esti trist ca nu ti-ai intalnit iubirea vietii si aici ma refer doar la capitolul Formula 1. Pe tine nu te bucura nimic. Nici victoriile nu sunt ceea ce sunt, nici cand pierd nu esti bucuros. Singura ta bucurie este doar cand Ferrari pierde, iar asta nu este dragoste ci doar… singuratate. Iar iubirile… din viata de zi cu zi nu au nici o treaba cu Formula 1, decat daca esti pur si simplu obsedat de Formula 1 sau de pilotii care concureaza acolo si aici nu stiu decat o singura persoana care s-ar indentifica cu situatia data.

  29. ctlnmihai spune

    @ diesel – suntem temperamente diferite si tinem si cu echipe diferite :) Andrei nu sunt trist din cauza femeilor.. am spus ceea ce cred eu ca e dragostea ( ca am deviat de la F1 ) Nu iubesti decat o singura data in viata. Da ai sentimente si ptr. femeile urmatoare dar nu vor fi profunde aceste sentimente ca atunci cand iubesti ptr. prima data.2. m-am bucurat duminica cand Mclaren a reusit dubla din Canada ,pot spune chiar ca am sarit in sus de bucurie..E adevarat ca ma bucur cand Ferrari nu merge ,dar nu se compara bucuria pe care o simt atunci cu bucuria pe care o simt cand Mclaren castiga :)

  30. Igor spune

    De acord

  31. Gabriel spune

    fara suparare pt nimeni, sun fan Mclaren si ai putea citi commentul meu mia susu poate invata ceva si cei care zic ca fanii mclaren sunt aroganti,etc.
    @ally_great sa fiu iertat nu avrut sa spun nimic gresit, si nu am spus ca esti fan ferrari. am inteles eu gresit lega de podium nu si zidul de campioni