Strategia Ferrari pentru 2013

Stefano Domenicali este de obicei precaut în declaraţii, însă italianul a dezvăluit la finalul săptămânii trecute o parte din strategia celor de la Ferrari în privinţa liniei de piloţi, ca reacţie la numeroasele controverse privind potenţiala sosire a lui Hamilton la echipă.

“Pentru viitorul Ferrari, combinaţia potrivită este să avem un pilot cu multă experienţă alături de un tânăr talentat. Nu cred că, având în vedere presiunea sub care concurăm, putem lua în calcul să avem doi tineri în echipa în acelaşi timp” – Stefano Domenicali.

Înlocuiţi  “Nu [...] putem lua în calcul să avem doi tineri în echipă” cu “Nu [...] putem lua în calcul să avem doi piloţi experimentaţi în echipă” şi obţineţi adevăratul motiv prentru care Hamilton nu va semna cu Ferrari, cel puţin până la retragerea lui Alonso din Formula 1.

Ferrari nu-şi permite să aibă doi piloţi valoroşi în echipă şi cu atât mai puţin să mizeze pe un cuplu exploziv format din Alonso şi Hamilton pentru simplul motiv că echipa a fost întotdeauna construită în jurul unui singur pilot. Ferrari nu a ascuns niciodată faptul că utilizează ordine de echipă, iar epoca de glorie a lui Michael Schumacher este cel mai bun exemplu în acest sens.

Cele trei sezoane în care Kimi Raikkonen şi Felipe Massa au fost coechipieri au fost probabil cei mai ciudaţi ani din ultimul deceniu pentru Scuderia, pentru că niciunul dintre ei nu a fost capabil să se impună ca lider. Sosirea lui Alonso a rezolvat acest ‘mic detaliu’, iar acum Ferrari are nevoie doar de un monopost competitiv pentru a câştiga titluri.

Probabil vă întrebaţi cine ar putea fi acel tânăr talentat care-l va înlocui pe Massa în 2013. Pariul meu este că numele lui este Sergio Perez. Mexicanul este tânăr, talentat, face parte din Academia de Piloţi Ferrari şi chiar va testa un monopost al Scuderiei in septembrie. În plus, va avea în spate două sezoane în Formula 1 la Sauber, unde în mod cert are multe de învăţat de la Peter Sauber.

Iar privilegiul de a pilota pentru Ferrari îi va oferi oportunitatea să înveţe şi de la Alonso şi, de ce nu, să devină un nou Schumacher sau un nou Alonso după 2016, anul în care este posibil ca spaniolul să se retragă din Formula 1.

Etichete: / / /

4 comentarii la “Strategia Ferrari pentru 2013”

  1. unckle spune

    este destul de evident in F1 ca strategia de a avea doi piloti de top nu da roade … McLaren se incapataneaza cu asta si are rezultate slabute ( sa ai 2 piloti la 1pct de campionul mondial este penibil… o mare realizare dar totusiun esec..) … RBR are o masina (aproape)imbatabila si isi permite doi piloti de top ..dar nici asta nu va dura la nesfarsit ..
    Nu vad de ce Ferrari ar lua doi piloti de top… nu vad de ce s-ar gandi la asta… nu vad nici macar microscopicul argument de a face asta ( R. Dennis are ochi de vultur in privinta asta :P ). Daca Ferrari va reusi sa produca o masina competitiva un pilot bun va fi tot ce le trebuie pentru a castiga campionatul .. dar asta-i valabil pentru orice echipa…

  2. Cosmin spune

    Si eu imi doresc ca Perez sa vina dupa Massa la Ferrari. Desi va fi doar un locotenent pentru Alonso, sper sa invete de la el ceea ce are nevoie sa ajunga campion mondial intr-o zi, sau poate doar un foarte bun pilot pentru o foarte buna echipa…

  3. Diesel spune

    N-as avea vedea o problema ca Alonso si Hamilton sa formeze o echipa la Ferrari, nu cred ca lucrurile s-ar repeta ca in 2007. E adevarat ca Alonso este un lider, si este si mai adevarat ca Ferrari au nevoie de un pilot tanar, foarte talentat, care sa continue munca lui Alonso. Poate fi Perez, poate altcineva, insa trebuie sa aiba obligatoriu valoare.

  4. ctlnmihai spune

    Schumacher Alonso , Irvine, Salo Barichello,Massa…Ferrari fabrică branduri și scutieri…acum depinde ce preferințe are spectatorul de F 1. Preferă lupte pe circuit între coechipieri saiu mesaje de genul Let Michael Pass sau Felipe ,Fernando is faster than.you :Cât despre posibilitatea ca viitorul pilot Ferrari care trăiește în umbra actualului El Lider Maximo să devină campion mondial ever cam slabe speranțe…dacă ne luăm după evoluțiile actuale sau ulterioare ale lui Massa respectiv Barichello.Să fiu sincer deși nu sunt fan Ferrari apreciez perioada Kimi -Massa în care exista o oarecare egalitate