Va fi exclusa McLaren?

Intrebarea care sta in prezent pe buzele tuturor este daca McLaren va fi exclusa din campionat in urma scandalului de la Melbourne.

Sigur, la prima vedere pare o decizie mult prea drastica pentru o minciuna, insa litera regulamentului este foarte clara. Iar McLaren este acuzata nici mai mult nici mai putin de incalcarea articolului 151c.

Ring a bell? Este vorba despre celebrul articol 151c care a dus la excluderea celor de la McLaren in sezonul 2007, in urma celebrului scandal de spionaj cu Ferrari.

In acelasi timp, este foarte probabil ca Lewis Hamilton sa scape teafar si nevatamat, desi ne-am dat seama cu totii de caracterul acestui personaj. Da, ma refer la celebra replica “Am mintit, dar nu sunt un mincinos”.

Si totusi, daca FIA i-ar exclude pe McLaren lucrurile nu s-ar schimba foarte mult in ceea ce priveste soarta titlului. McLaren este departe, pardon, DEPARTE de primul loc, incearca sa se regaseasca, insa fara prea mult succes. Astfel ca o excludere ar fi pentru ei ca o manusa pentru a justifica peste ani si ani “performantele glorioase” din 2009.

Si nu va grabiti sa spuneti ca o noua excludere inseamna o noua pata pe emblema lor. In fond, Dave Ryan este unicul vinovat, in acceptiunea baietilor de la Woking. Saracul Dave a fost scos tap ispasitor, de parca a mintit de capul lui in fata comisarilor de cursa. Oare Whitmarsh sau Dennis nu stiau chiar nimic despre ce trebuia sa spuna Dave comisarilor?

Asa ca, intr-un fel, chiar mi-ar placea sa-i excluda pe McLaren din campionat, chiar daca o astfel de decizie pare putin prea radicala.

Etichete: /

31 comentarii la “Va fi exclusa McLaren?”

  1. Dpp spune

    Oh…da….ar merita exclusi si in 2009 si in 2010…asa..preventiv . Sunt foarte curios , daca vor fi exclusi anul acesta , cate sezoane o sa ii tina “cumintenia” , pentru ca lectia invatat in urma scandalului din 2007 nu a durat decat un sezon. Hamilton si implicit McLaren demonstreaza inca o data ca nu prea au ce cauta in F1. Este pacat ca i se permite acestei echipe/acestui pilot sa distruga Formula 1 , pentru ca de cand a aparut LH in F1 este implicat numai in scandaluri . Dar…evident .. FIA si fanii F1 au ceva cu el..sunt rasisti……:)
    Botton Line : McLaren (si Lewis Hamilton) ar trebui exclusi din sezonul 2009. Sper ca incidentul asta sa fie picatura care a umplut paharul FIA

  2. Cyrus spune

    Mai sa inceapa acest sezon cu 9 echipe, iar deja se pune problema excluderii McLaren din campionat. Intradevar, trebuie sa plateasca pt ce-au facut in prima cursa, au si facut-o, cel putin partial. Dar consider excluderea o decizie prea radicala.

    Tare mi-i teama ca Formula 1 va disparea in curand cu tot felul de decizii din ce in ce mai nefavorabile echipelor si acestui sport

  3. ctlnmihai spune

    Cat de impartial esti admin :) La cati useri crtica modul tau de punctare al stirilor care fac parte din concurs eu te-as exclude definitiv de la automarket

  4. Alexandra1710 spune

    @ admin.imi place enorm de mult o parte a acestui articol “In acelasi timp, este foarte probabil ca Lewis Hamilton sa scape teafar si nevatamat, desi ne-am dat seama cu totii de caracterul acestui personaj. Da, ma refer la celebra replica “Am mintit, dar nu sunt un mincinos”.” 100% agree :)

  5. wolful spune

    McLaren are o mare problema, nu sunt capabili sa joace corect. Ei vad problema cu excluderea din clasament in 2007 numai la constructori ca o dovada a faptului ca nu se poate fara ei. Ei aplica o strategie care le-a mers ani si ani: facem cat mai multe prostii ca nu ne vor pedepsi ei pentru toate ca devine batator la ochi. Dar probabil la ei nu circula proverbul cu ulciorul.
    Sunt zvonuri care-l dau pe L.H. la Brown in locul lui Barichello daca este exclusa echipa McLaren.
    Trist este ca in luna aceasta spre sfarsit este o sedinta de urgenta a consiliului director de la Mercdes care va discuta masurile ce trebuiesc luate pentru a opri pierderile de ordinul a un miliard EURO pe luna. La ultima sedinta s-a votat 3 la 2 pentru continuarea in F1, daca acum se razgandeste unul dintre cei 3.

  6. Hakkinen spune

    Daaaa…..sa-i excluda!
    Ce-mi place de voi astia care spuneti ca sunteti ziaristi dar sunteti mai rai decat suporterii. Domnule Popescu poate sunteti prea tanar sa fi auzit comentariile lui Cristian Topescu. Niciodata nu ti-a lasat senzatia ca e stelist, a comentat mereu impartial si profesionist. Lucru pe care dvs nu il puteti face! Dar in ziua de azi daca scrii 3 randuri pe un site te poti considera ziarist..insa asta o poate face si un copil de clasa 1.
    Sunteti plini de frustrari, partizanate si sunteti totali lipsiti de obiectivitate. Scrieti in continuare ce va doriti dvs din tot sufletul si va venii ziua in care nici prietenii nu o sa va mai citeasca “articolele”.

  7. Kimi spune

    Articol scris de unul cu poza lui Ferrari in spate nu face doi bani.

  8. Hakkinen spune

    ma bucur ca citesti ce scriu….si ca stergi….dar asa e…adevarul doare!

  9. Hakkinen spune

    Am treaba….te las cu frustrarile tale…..FERARRIST-ule :) )))))))))

  10. wolful spune

    Haki te deranjeaza ca nu toti sunt Mc-nici?????
    A intreba e una a trage concluzii este alta. Tare ma tem ca fanii Mc-Mc sunt cei frustrati. Este greu sa vezi ca ti-ai ales un zeu fals.

  11. Andrei spune

    Sa spune ca acest articol este scris, poate, de un fan Ferrari doar pentru ca are o poza cu Felipe. Eu consider ca Felipe este pilotul cu cea mai puternica si frumoasa ascensiune din 2008 si poate si dansul considera la fel. Fiecare cu gusturile lui.

    Dar acest articol este scris foarte impartial si poate deranjeaza foarte mult.

    http://www.automarket.ro/blog/mester/saloane-auto/campionule/

    Sunt curios si as dori sa intreb fanii McLaren, sa le pun urmatoarea intrebare: Nu-i asa dragi pasionati ai Formulei 1, ca Lewis nu a gresit cu nimic? De fapt este vina lui Trulli ca a reusit sa ajunga in fata lui Lewis. Nu-i asa ca Lewis este pilotul perfect si lui i se poate ierta orice?

    PS. Ce usor este sa scrii ca Felipe este prost, Kimi beat si Ferrari sunt niste carute. Dar ce liniste este cand trebuie sa admiti ca Lewis a gresit pentru ca a primit si titlul si masina din 2007 & 2008 pe tava. Greu este sa recunosti pentru ca evident, este mai usor sa dai vina pe altii.

    Sincere felicitari fanilor McLaren. Rusinea din 2007 si cea de anul astea vor lasa dungi adanci in obrazul oricarui fan McLaren. Nu ca ar conta, pentru ca respect oricum nu aveti.

  12. Daniel Popescu spune

    @Hakkinen si @Kimi: In primul rand, nu mai comenta sub mai multe pseudonime si adrese de mail, nu are rost. In al doilea rand, comentariul tau a aparut mai tarziu pentru simplul motiv ca cei care comenteaza pentru prima oara pe blog sunt trimisi in seciunea “moderate comments”. Trei la mana, in caz ca nu ai inteles, acesta este un blog. Adica locul in care imi pot permite sa imi expun parerile subiective despre evenimentele din Formula 1. Faptul ca in acest caz sunt impotriva McLaren ma transforma automat in fanul Ferrari? Asta pe principiul “cine nu este cu mine este impotriva mea”, nu-i asa? Te inseli, dar nici nu merita sa ma obosesc sa iti explic de ce. Asta pentru ca atunci cand te semnezi cu numele Mika Hakkinen si treci la mail adresa mikahakkinen@yahoo.com ai spus deja totul despre tine. So, daca ai ceva de zis, macar ai decenta si semneaza-te cu numele real si adresa de mail reala.

  13. westmclaren spune

    Dupa cum se poate vedea si din numele de utilizator sunt fan McLaren, dar in primul rand sunt fan Mercedes, asta ca sa nu existe dubii.
    Ok, daca au gresit si au mintit sa-i excluda. Eu ma gandesc doar la un singur aspect: ce va face Mercedes in acest caz? Sa nu uitam ca furnizeaza motoare pt trei echipe, adica 30% din toata Formula 1.
    Eu sunt 100% ca nu ii vor exclude. Nu ii vor exclude numai din cauza lui Mercedes.
    Asta este parerea mea si sper sa nu supar pe nime.

  14. scuderia spune

    @hakkinen si kimi….ce rost are ca tine cu ferrari…omul si-a expus opinia…chiar imi place cum scrie…oricum mclaren este terminata…mai mult de un an nu pot sa stea cuminti…trebuie sa faca ei ceva…se pare k tot din 2 in 2 ani o dau in bara

  15. scuderia spune

    @hakkinen… in 2005 regulamentul s-a facut in favoarea lor si tot nu au reusit sa faca o masina campioana…cat despre titlul de anu trecut….pur si simplu a fost noroc…un punct este prea putin…cum era mai demult…diferentele dintre locu 1 si 2 la final de cateva puncte… in 2004, 2005, 2006

  16. scuderia spune

    @westmclaren..
    poate nu cred k ai inteles…nu o sa-i excluda pe mercedes…o sa-i excluda pe mclaren

  17. westmclaren spune

    Smechere, eu stiu ce am vrut sa zic si cred ca stii si tu.
    Dar daca iti place sa-ti bati joc , baga mare, vad ca-ti place.

  18. ctlnmihai spune

    @scuderia – kimi a castigat campionatul in 2007 tot la un punct diferenta.. si la el a fost noroc? ai mai invocat acest argument….. cat despre autorul blog-ului problema e k el trebuie sa fie impartial…sa inteleg ca e partial cand scrie blog-uri si impartial cand puncteaza stirile ? Oricum as fi apreciat macar daca blog-ul ar fi fost o compozitie 100 % dani popescu dar nu este..majoritatea supozitiilor emise de admin in blog sunt idei preluate de la alti comentatori straini ai F 1 deci nota 1 din pct. de vedere al originalitatii. In concluzie admin nu o sa ajungi niciodata la nivelul unui James Allen :)

  19. Daniel Popescu spune

    @ctlnmihai: Trebuie sa fiu impartial pe site, in cadrul stirilor. Pe blog am posibilitatea sa imi exprim opiniile personale, de asta se si numeste blog. Altfel, nici nu avea rost sa scriu aici :)
    Cat despre continut, cred ca este firesc sa abordez cele mai populare subiecte ale momentului si la fel de firesc este ca acestea sa fie abordate de aproape toti comentarii de Formula 1.
    James Allen are o vasta experienta jurnalistica in Formula 1 si a petrecut multi ani in paddock alaturi de piloti si echipe. O comparatie intre mine si el nu isi are rostul. Blogul acesta este menit doar sa creeze un mediu prietenos intre autorul stirilor si useri. Anyway, thanks for feedback :)

  20. westmclaren spune

    @scuderia
    ” Blogul acesta este menit doar sa creeze un mediu prietenos intre autorul stirilor si useri. ” de Daniel Popescu.
    Intelegi smechere?

  21. Dpp spune

    @ctlnmihai : Reaminteste-ti ca este blog..poate sa povesteasca si despre cum a facut el pana pe centura si i-a umflat o “centurista” roata sufland in cauciuc…este fix treaba lui. Daca asta vrea sa scrie …asta scrie (presupun ca la tine pe blog scrii ce vrei tu) . Daca nu iti place , nu mai citi. E foarte simplu . Faptul ca “plagiaza” idei este iar treaba lui (ma repet , nu iti place , nu citi).
    In general , ideea unui blog este de a impartasi celorlalti ideile tale , parerile tale despre un eveniment/stire/mai stiu eu ce , deci nu ii cereti sa fie impartial pentru ca NU ARE SENS. E UN BLOG!

  22. Dpp spune

    Damn , pana a postat eu a raspuns si adminul…evindent , aceeasi idee :)

  23. ctlnmihai spune

    @Dpp – ai pierdut momentul :)

  24. ally_great spune

    Dani, da-le ban pe IP. Neamtu´ are o vorba de care mi-am adus aminte acum… “Tiefer Wasser sind still” , adica apele adanci sunt linistite. Mai bine stau aici , e mai bine, pt ca daca as comenta ceva as fi al naibii de subiectiva :) ) So…no more other comments. Fie ce o fi cu McLaren! Show must go on!!

  25. ctlnmihai spune

    @ally great – Still waters are deep :) periculoasa mai esti..oricum sunt softuri care rezolva problema ban-ului pe ip

  26. Andrei spune

    Sa nu exageram… ban IP? Suntem toti fani al Formulei 1 chiar daca al diferitelor echipe… sper ca mai presus de aceste probleme al echipelor favorite sa nu uitam ca aceste echipe nu dau 2 bani pe fanii lor. Deci noi fanii sa ne inteleg bine, sa discutam si sa ne distram, in fond… branza este pe bani cica :) )))

    Morala este ca noi ca fani nu trebuie sa ne implicam prea mult in aceste discutii pentru ca oricum nu contan si nimeni nu da 2 bani pe noi, ca fani. De aia sper ca vom termina cu aceste mici animozitati.

    O zi excelenta in continuare :)

  27. mad79 spune

    nu vor fi exclusi ,eventual vor primii o amenda grasa!faca ar fi exclusi,atunci ar trebuii exclusi si Ferrari,pentru aproximativ aceleasi lucru,pe care le faceau in anii89-91,in plus de asta formula1,nu s-ar putea lipsi de 2 astfel de echipe cu traditie in formula1.iar pentru cei care comenteaza numai sa se bage in seama,ii sfatuiesc sa lase loc comentariilor cu adevarat pertinente si la obiect!

  28. scuderia spune

    @westmclaren…bai smechere daca nu iti place nu mai citi…:))…fa-ti u blog si citeste-ti-l toata ziua…si mai da-ti si commuri da lasa-ne

  29. PREOTU spune

    Daca Mc Laren va fii exclusa din campionat cin va avea decastigat de pe urma acestei masuri? Si cum vor reactiona celelate echipe?

  30. Liviu spune

    Numai comentarii constructive..
    Mie imi place Ferrari dar nu imi plac fanii lor. Toti sunt gen: sa dispara McLaren, ca e dusmanu de moarte! si cum puteti zice ca Hamilton a avut masina pe tava? Pai Ferrari au avut in ultimii ani cea mai buna masina, doar dezorganizarea lor dupa plecarea lui Brawn si Todt i-a facut sa piarda campionatul..

  31. Liviu spune

    http://formula1grandprix.wordpress.com/2009/04/13/hamilton-jenson-button-si-presa-engleza/