Viitorul lui Kubica este în WRC

Decizia lui Robert Kubica de a concura în clasa WRC2 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri în detrimentul unei campanii în clasa principală din Campionatul European de Raliuri pare, la prima vedere, cel puţin surprinzătoare.

Chiar s-au desfăşurat deja două etape de ERC, Kubica ar fi avut şanse să lupte pentru titlu, întrucât în clasamentul general contează doar cele mai bune patru rezultate din primele şapte etape şi cele mai bune patru rezultate din ultimele şase etape.

Şi atunci, de ce a ales polonezul o campanie în WRC2, a doua clasă din Campionatul Mondial de Raliuri? Poate că polonezul nu vrea să fie în lumina reflectoarelor la primul său sezon complet în sporturile cu motor de după accidentul din februarie 2011. Poate. Dar cred că principalul motiv este de fapt legat de obiectivul lui Kubica de a concura în 2014 la clasa principală din WRC.

Prin participarea în WRC2, Kubica va colabora cu Citroen, cel mai prestigios constructor din WRC din ultimul deceniu, şi va învaţa traseele pentru şapte dintre cele 13 etape ale campionatului. În cazul în care va obţine rezultate convingătoare, Citroen ar putea fi chiar tentată să-l promoveze la clasa principală din WRC, fie la echipa a doua (acolo unde lider este qatarianul Nasser Al-Attiyah), fie chiar la echipa de uzină.

Pentru că, fie vorba între noi, Mikko Hirvonen nu pare genul de pilot care să fie liderul unei echipe, mai ales atunci când facem comparaţii cu Sebastien Loeb, iar coechipierul său Dani Sordo caută încă prima victorie în WRC, deşi are deja în palmares nu mai puţin de 90 de raliuri.

Prin urmare, pariul meu este că anul viitor îl vom vedea pe Robert Kubica luptând pentru titlul mondial în WRC alături de Citroen. Asta dacă nu cumva francezii se vor retrage din competiţie în cazul victoriei zdrobitoare care se prefigurează deja în acest sezon din partea lui Sebastien Ogier şi Volkswagen…

Etichete: /

15 comentarii la “Viitorul lui Kubica este în WRC”

  1. mad79 spune

    va mai fi F1champ?

  2. Daniel Popescu spune

    Zilele acestea, cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare, vom anunta detalii despre F1 Champ si sectiunea de motorsport a site-ului Automarket.

  3. Mihai Popescu spune

    Daniel, WRC2 este un campionat in sine, castigatorul numindu-se campion mondial. Ce-i drept, concurenta a fost mereu mai redusa decat in IRC (actual ERC). Intr-adevar Kubica va “invata” traseele din WRC, dar cred ca esti prea optimist cand deja il vezi pilot de uzina in 2014, desi n-a luat startul la nicio etapa de macadam in cariera de pana acum :) Eu zic ca nici peste 2-3 ani nu va fi mai rapid decat Mikko sau Dani, si WRC are ff multe etape de macadam, iar finlandezul este de 4-5 ori vice-campion mondial si cel mai constant pilot iar Sordo este si el ff rapid pe asfalt. Poate pentru pariu ar trebui sa luam in calcul si o cola la 0.25 :)

  4. ymy spune

    Daniel, scuze ca postez offtopic, dar sunt putin nedumerit, cum de nu ai pus inca pe site calendarul curselor de F1 pe 2013?……. cand mai avem o saptamana si incepe campionatul!

  5. Daniel Popescu spune

    @ymy: Lucram la o versiune imbunatatita a sectiunii de motorsport de pe site, care va fi online undeva la inceputul saptamanii viitoare. Tot atunci vor fi disponibile si informatiile despre calendarul Formulei 1 pentru 2013.

  6. ymy spune

    OK!….orice este imbunatatit, e spre bine! :) Multumesc!

  7. ROBERT spune

    e rusinos ca nu ati reusit pana azi sa schimbati calendarul competitional…

  8. Daniel Popescu spune

    @Robert: Calendarul va fi actualizat cel mai probabil in cursul zilei de luni, dupa (re)lansarea sectiunii de motorsport.

  9. ROBERT spune

    E bine si asa, dar parerea mea este ca aceste modificari trebuiau facute chiar de la prima sesiune de teste, sau calendarul si clasamentul 2012 sa mearga in paralel cu cel nou. Multumesc !

  10. Daniel Popescu spune

    @Robert: Este mai complicat decat pare la prima vedere. Una dintre probleme este ca noul sezon de Formula 1 este precedat intotdeauna de doua evenimente importante pentru Automarket: Autovot in luna ianuarie si Salonul Auto de la Geneva la inceputul lunii martie. Iar toate aceste evenimente sunt gestionate de aceleasi persoane.

  11. camil spune

    Nu e o rusine sa muncesti! :D Calendarul il poti vedea si pe alte site-uri!

  12. ROBERT spune

    pai ce sens are o pagina principala in care jumatate e cu stiri de anul trecut.Este adevarat ca pot vedea calendarul pe alte site-uri (ca si toate celelalte stiri legate de formula1 ). apreciez si respect munca altora dar ca in formula 1 conteaza rezultatul final.

  13. Andrei Mitrasca spune

    Nasser Al-Attiyah nu este la Citroen. Este in echipa pragatita de M -Sport si concureaza pe Ford Fiesta.

  14. Andrei Salomie spune

    Nu va suparati , ati spus ca la inceputul saptamanii vom avea detalii deste F1Champ, si vad ca nu apare nimica.
    Vineri incepe prima cursa.
    Se va mai face concursul?
    Multumesc

  15. Daniel Popescu spune

    @Andrei Salomie: In cateva ore publicam anuntul oficial despre F1 Champ 2013. Multumim pentru intelegere.