Cine va sparge dominatia Brawn?

Pentru prima oara in acest sezon, Brawn GP a pierdut statutul de favorita la victorie dupa sesiunea de antrenamente libere de vineri de la Istanbul.

Afirmatia ar putea parea hazardata dupa o zi de vineri in care timpii sunt departe de a fi relevanti, in contextul in care echipele incearca diverse setari pentru monoposturi si testeaza componente noi.

Chiar si asa, daca se combina timpii realizati de piloti in prima zi din Turcia observam ca Rubens Barrichello este doar pe locul 9, in timp ce Jenson Button este pe un modest loc 14.

Insa ceea ce conteaza cu adevarat in aceasta ecuatie este reactia celor doi piloti, intrucat Button si Barrichello au admis la unison ca monopostul BGP001 nu este competitiv pe acest circuit. Mai mult decat atat, ei sunt acompaniati de Ross Brawn, care anticipeaza un weekend dificil pentru cea mai noua echipa de pe grila.

In cazul in care aceste predictii se vor adeveri, intrebarea care se pune este cine va reusi sa profite de ocazie pentru a castiga cursa de duminica. Iar intrebarea este mult mai dificila decat ne putem inchipui, intrucat mai multe echipe pot emite pretentii in acest weekend.

Pe langa deja clasica prezenta pe primele locuri a celor de la Red Bull, merita sa mentionam progresele inregistrate de Ferrari si, mai ales, revirimentul aproape neasteptat al celor de la McLaren, care au stabilit vineri cel mai bun timp in antrenamente.

Acestea sunt practic principalele favorite, insa Toyota, BMW-Sauber, Renault sau Williams stau cu siguranta la panda in asteptarea unor pasi gresiti.

Probabil ca ne aflam in fata celui mai dificil de pronosticat rezultat din acest an, ceea ce nu poate fi decat benefic pentru spectacolul de pe pista.

22 comentarii la “Cine va sparge dominatia Brawn?”

  1. Aur1989 spune

    Ferrari

  2. Andrei spune

    Cu siguranta, Ferrari!

  3. scuderia spune

    @Aur1989 & Andrei
    sa va auda Dumnezeu:)..ar fii bestial

  4. ally_great spune

    @all – Doamne ajuta! :)

  5. alex spune

    hhmmmm!!!…

  6. matrixu spune

    Eu pariez in continuare pe Vettel. Sanse de ploaie ceva? Nu am reusit sa ma uit pe prognoza.

  7. hasu spune

    BRAWN-BARRICHELLO CA SA NE DISTRAM PUTIN

  8. mario spune

    Ce ati zice de un BMW…..
    Dar sa nu ne grabim …. au fost doar antrenamente libere…

  9. michelle_b spune

    Daca e dupa ce as dori, raspunsul e clar: Ferrari :) . Daca e pentru spectacol, raspunsul e iarasi clar: oricine e bine venit. Insa am un “feeling” ca se deruleaza un mic teatru de week-end, unde scenariul are semnatura Brawn :( .

  10. ctlnmihai spune

    @michelle.Nu stiu de ce dar as merge pe mana feeling-ului nu prea te-ai inselat biciodata.oricum kimi o sa abandoneze:)

  11. ctlnmihai spune

    *niciodata

  12. Daniel Popescu spune

    @matrixu: Se pare ca va fi un weekend calduros cu mult soare. No rain :)

  13. matrixu spune

    Uite ca am avut jumatate de dreptate referitor la Vettel. Sper sa ramana asa si pentru restul cursei.

  14. michelle_b spune

    Si mie mi s-a adeverit [tot pe jumatate - pina acum :P ] “feeling-ul” cu teatrul echipei Brawn :)

  15. michelle_b spune

    deci … am avut dreptate ! era evident ca e numai vaicareala teatrala de tipul “praf in ochi”. sau cel putin pentru mine era … a mai fost o “tentativa” in Bahrain si tot cursa & strategie brilianta au avut. Felicitari Jense si respect & admiratie Ross ! [p.s. ctlnmihai tu "nu le ai" pe astea cu "feelingul", Kimi nu a abandonat - nu conteaza pe ce loc a terminat, dar nu a abandonat :P ]

  16. scuderia spune

    dominatia brawn gp a fost sparta de button:)):))..tare bv lor

  17. Andrei spune

    Ce ma oftica este ca am observat ca Kimi nu foloseste deloc Kers-ul. Il avea pe masina si nici in calificari sau in cursa nu am vazut sa-l foloseasca. Oricum transmisia cursei din Turcia a fost ciudata. Cel putin eu nu am inteles aproape nimic din acele discutii intre pilot si echipa.

  18. westmclaren spune

    Poate Barrichello mai reuseste ceva pt ca in rest, pe pista uscata nu vad cine mai poate face ceva.

  19. matrixu spune

    Nimeni. Deja incep sa ma plictiseasca cursele astea. Sunt nervos.

  20. scuderia spune

    imi aduce aminte de 2004…:)..ar fii cazul sa schimbati stirea:P

  21. RADCARGT08 spune

    …………………NIMENI in acest sezon poate Vettel’ si Massa ,sau dc nu o prima victorie Toyota:).Ferrari poate pe final de sezon si McLaren sa revina putin in rest Button………Jenson Button obisnuitiva :) ),oricum ma plictisisem de Ferrari McLaren duel

  22. ally_great spune

    @all – Eu m-am plictisit de ceea ce pana acum se poate numi, scurt Formula Brawn.Nu sunt impotriva lor, din contra, chiar ii admir, dar … Sa ne vedem campionii la treaba!! :D (Alonso, Lewis si, mai ales si in special, Kimi)