Ricciardo, în curând pilot la Toro Rosso

Vestea că Daniel Ricciardo va concura pentru Toro Rosso în antrenamentele libere din sezonul 2010 este una încurajatoare pentru toţi cei implicaţi în Formula 1, mai puţin pentru Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari.

Oficial, Buemi şi Alguersuari au contracte cu Toro Rosso pentru sezonul 2011, însă jurnaliştii de la Autosport au strecutat în mai multe ştiri informaţia că înţelegerile respective sunt valabile în realitate doar pentru prima jumătate a anului. Ceea ce sugerează că poziţionarea lui Ricciardo ca pilot în antrenamente nu înseamnă altceva decât că Toro Rosso îl pregăteşte pe australian pentru debutul în Formula 1 la Marele Premiu al Germaniei.

De altfel, echipa a apelat la o strategie oarecum asemănătoare în 2009, când Alguersuari l-a înlocuit pe Sebastien Bourdais în Ungaria fără ca măcar să piloteze vreun tur în Formula 1. Ricciardo se va afla însă într-o postură mult mai bună, pentru că a efectuat deja două sesiuni de teste în Formula 1 la care se vor adăuga alte 10 sesiuni de antrenamente.

Potrivit aceloraşi jurnalişti de la Autosport, pilotul aflat în pericol să piardă locul la STR este Buemi. Greu de spus din exterior dacă elveţianul a fost mai slab decât Alguersuari, rezultatele celor 2 fiind aproximativ egale, motiv pentru care, teoretic, echipa poate lua o decizie corectă pe baza mult mai multor factori.

Pe de altă parte, dacă testele din timpul sezonului rămân interzise, nu ar fi mai mult decât onorabil ca FIA să oblige echipele prin regulament ca pilotul de rezervă să participe la cel puţin o sesiune de antrenamente din cadrul fiecărui Mare Premiu?

3 comentarii la “Ricciardo, în curând pilot la Toro Rosso”

  1. tomita spune

    http://www.youtube.com/watch?v=RRLCBI68xI8&feature=player_embedded
    uite un link sa il dati si voi0840

  2. Daniel Popescu spune

    @tomita: Il avem deja pe site: http://formula1.automarket.ro/stiri/video-schumacher-si-vettel-au-castigat-cupa-natiunilor-la-race-of-34850.html

  3. toreador023 spune

    BUEMI NU A IMPRESIONAT CU NIMIC, LOGIC, EL NU ARE SANSE. ALGUESUARI CONSIDER CA ESTE MAI TALENTAT, SI VA STA LA ECHIPA. IN CONCLUZIE, RICCIARDO IL VA INLOCUI PE BUEMI.