Cat CO2 emite un monopost de F1

Gilles Simon, fostul sef de motoare al Scuderiei Ferrari si in prezent responsabilul aceluiasi departament din cadrul FIA, a dezvaluit un lucru putin stiut, dar extrem de interesant: un monopost de Formula 1 emite pe circuit mai putin de 1% din cantitatea totala de dioxid de carbon produsa de echipa.

In acelasi timp, 60% din cantitatea totala de CO2 emisa de o echipa este reprezentata de energia electrica utilizata in fabrici si tunelul de vant.

3 comentarii la “Cat CO2 emite un monopost de F1”

  1. Mama Natura spune

    Offtopic:

    In F1 Champ nu se pot selecta urmatoarele:

    La Echipe Grupa Valorica 1 nu se pot selecta nici Renault si nici Mercedes.
    La Echipe Grupa Valorica 2 nu se pot selecta nici Williams, Virgin, Lotus si nici Hispania.

    La Piloti Grupa Valorica (ignoram grupele ca dureaza mult pana le scriu) nu se pot selecta nici Schumacher, Button, Barrichello, Kovalainen, Chandhok, De La Rosa.

    Prin “nu se pot selecta” intelegem, ca nu apare poza lor desi se incearca selectarea lor. Ramane locul gol si se poate alege orice alt pilot. Pilotii cu probleme si echipele cu probleme nu apar nicaieri, chiar daca s-a incercat selectarea lor.

  2. illy spune

    curioasa stire , nu inteleg care e subiectul principal , totusi ca sa zic ceva , vor sa ma convinga de consumul mic al anui monopost? le-as intreba cu xce transporta echipele de f1? cu avionul nu? , atunci sa nu ne mai fraiereasca cu micul consumul unui f1 , poate parem prosti dar nici chiar in halul asta , por favor

  3. Ivanoff spune

    1%…
    Si atunci de ce trebuie sa auzim mai nou la tot pasul de tot felul e ingradiri pt motoristi si ingineri,de kers de 1.5 cmc turbo si de toate aceste porcari care vin sa schimbe radical imaginea si menirea Formulei1?
    Pt astfel de sisteme cred ca mai adecvat e WTCC-ul,nu?
    Sunt curios Daniel,care este parerea ta?