Mosley – F1 1-0

Max Mosley a castigat prima batalie cu Formula 1. In termeni fotbalistici, asta s-ar traduce prin faptul ca Mosley conduce cu 1-0.

Speram ca mosul sa nu primeasca votul de incredere pentru a fi martorii unei mini-revolutii in F1. Din pacate, Max a castigat votul de incredere cu o majoritate foarte clara.

Totusi, imi vine greu sa cred ca acest vot exprima modul in care este Mosley perceput in lumea Formulei 1. Reactia nemtilor de la ADAC este exemplara, ei anuntand ca se retrag din toate structurile FIA pana cand Mosley va parasi functia. Cred si sper ca masura adoptata de ei va fi preluata si de alte cluburi din FIA.

Mosley nu este privit cu ochi buni nici de catre oamenii din lumea Formulei 1. Marii constructori din F1 l-au blamat deja pe Mosley pentru activitatile sale, in timp ce ceilalti prefera sa nu comenteze prea mult subiectul. De asemenea, razboiul lui Mosley cu fosti campioni mondial ca Jackie Stewart este de notorietate.

Nu in ultimul rand, Mosley este in razboi deschis cu Bernie Ecclestone, dupa ce britanicul l-a acuzat in public pe detinatorul drepturilor comerciale ca vrea preluarea controlului F1.

Analistul celor de la The Times, Edward Gorman, aprecia ca votul de incredere acordat lui Mosley reprezinta de fapt paralizarea Formulei 1. FIA joaca un rol esential in Formula 1, insa Formula 1 nu il doreste pe Mosley. Propunerea de a-l indeparta definitiv pe Mosley a esuat, acest lucru demonstrand inca o data influenta de care (inca) se mai bucura Mosley.

Nu ne ramane decat sa speram ca Mosley isi va respecta promisiunea si nu va mai candida pentru un nou mandat in octombrie 2009. Dar asa a spus si in 2005 si stim cu totii ce s-a intamplat…

Etichete:

2 comentarii la “Mosley – F1 1-0”

  1. andre spune

    Multi spun ca Mosley va fi tratat cu indiferenta in F1. eu sunt de aceeasi parere. ;)

  2. Flavius spune

    buna. sunt super interesat de formula1. am fost la hungaroring in urma cu 2 ani. acum vreau sa merg la silverstone dar e mai putin de 1 luna. ce sanse am sa gasesc un bilet ieftin? va multumesc