Grande Fisico!

Being second is to be the first of the ones who lose.

Asta era filosofia de viata a regretatului Ayrton Senna, insa Giancarlo Fisichella are toate motivele sa fie fericit pentru performanta pe care a obtinut-o astazi.

Raikkonen a avut un start lansat si l-a depasit pe Fisichella atat de usor incat pentru o secunda m-am gandit daca nu cumva italianul a facut schimb de locuri cu Badoer. Ma asteptam ca finlandezul sa zboare pe circuit si sa-si creeze un avans consistent inainte de prima intrare la boxe.

Insa Fisico avea alte planuri pentru astazi. A surprins pe toata lumea prin evolutia incredibila pe care a avut-o, reusind sa fie cel putin la fel de rapid ca Raikkonen pe tot parcursul cursei. Sa ramai la mai putin de o secunda in spatele campionului mondial din 2007 pe parcursul celor peste 80 de minute ale cursei nu este chiar floare la ureche, insa Fisico ne-a aratat astazi ca are toate motivele sa fie pe grila de start si in 2010.

Stiti cand s-a intamplat ultima oara ca pilotul de pe locul 2 sa termine la mai putin de o secunda in spatele castigatorului? In prima cursa a anului, dar acolo Button si Barrichello au avut la dispozitie acelasi monopost, pe cand aici vorbim despre un Ferrari care, cu toate defectele lui, trebuie sa fie mult mai rapid decat un Force India, cu toate update-urile aerodinamice adaugate in ultimul timp.

Iar astazi, la Spa-Francorchamps, Fisichella este mai bucuros de locul 2 cu Force India decat este Raikkonen de victoria cu Ferrari. Era suficent sa va uitati la festivitatea de premiere pentru a intelege acest lucru.

11 comentarii la “Grande Fisico!”

  1. alexandra spune

    toata lumea il lauda pe fisichella.ok,a facut o cursa foarte buna dar mi se pare ca se neglijeaza cursa lui Kimi.sau nu o fii de ajuns ca a plecat de pe 6 si a castigat? oare pentru Ferrari o fii suficient ca sa vada cine e KIMI RAIKKONEN???

  2. ally_great spune

    Hehe!! Asta-i fata lui Kimi mereu. Aici parca totusi schiteaza un zambet :) E , mai mult decat fericit, satisfacut de rezultat – victoria. Reactia lui Fisico e una fireasca pt ca se stie cat de mult si-au dorit acest rezultat (puncte) si de cate ori au fost aproape de a-l atinge si , din diferite motive nu s-a concretizat.

  3. michelle_b spune

    Well Dani, te inseli amarnic. Ferrari NU este mai rapid decit Force India. Si numai talentul lui Kimi a facut ca el sa ramina leader. Force India a fost mult mai rapida pe linile drepte cu tot Kers-ul “carutei” rosii. Cit despre faptul ca Fizzy-cola a fost mai bucuros e si normal. Iti aduci aminte cind a fost el ultima data pe un podium ? Well, Kimi a fost cursa trecuta :P Mai mult, Force India pe podium ??? Geez, cine ar fi crezut asa ceva la inceputul acestui an ? E si normal ca s-a bucurat. Si ca sa dovedim ca suntem buni cunoscatori ai lumii F1 de ce sa nu spunem tot adevarul: cind l-ai vazut tu sau oricine pe Ice Man tropaind si tipind ca Fizzy-cola ? Nu avem noi de unde sa stim care cit s-a bucurat. Exteriorizarea sentimentelor nu este nici o unitate de masura omologata a bucuriei. Zic eu, care as fi cistigat cu siguranta orice concurs bazat pe aceasta unitate de masura =)) Te-ai gindit putin care mai e substratul bucuriei lui Fizzy-cola ? Eu spun ca se vede deja in seaua calutului cabrat. Si tot eu spun ca o sa ii para rau daca se va ajunge acolo. Insa e doar parerea mea. Si, fara a minimaliza frumoasa cursa a lui Fisico, fara a minimaliza reusita celor de la Force India sau frumosul come-back [pe care l-am semnalat prima :P ] al celor de la BMW, pot sa iti spun doar atit: Kimi este acolo unde ii este locul si nimic nu poate umbri victoria lui …

  4. Alexandra1710 spune

    ah,nu vazusem ultima parte.pe bune,inca nu s-a inteles ca Kimi nu are manifestari animalice pe podium?? (gen massa,alonso,hamilton si acest fisichella care n-a mai pupat podium de muuult timp.sper sa nu ma insel dar nu stiu daca a mai fost pe podium din 2005) si ce-i cu prostia asta ca Raikkonen nu se bucura?Daca e sa o luam asa…pai atunci inseamna ca nici cand a castigat titlul de campion mondial nu s-a bucurat

  5. roadempire spune

    Kimi a dat peste nas celor care vroiau sa se scape de el.

    In legatura cu Fisicho eu cred ca e doar de conjunctura locul lui ca si dealtfel a celor de la BMW.
    Probabil se va mai repeta schema asta si la Monza dar nu in totalitate ptr ca acolo clima e diferta chiar daca circuitul e mai rapid ca cel de la SPA.

    Kimmi a controlat cursa perfect de la un cap la celalalt ,iar Fisicho nu ar fi avut in nici o clipa vreo sansa sa castige aici.
    Dar e extraordinar si locul 2 ptr ei. Felicitari

  6. alecstm spune

    cum nu s-a bucurat Kimi :) ) o zambit mai mult de 2 secunde si o scos pumu afara din cockpit. Stiu ca acum va pun pe capu meu, dar manevra de la startul cursei a fost premeditata de Kimi. (vezi alte starturi ale lui tot la spa) si zic eu poate chiar penalizabila. Si fara KERS dupa safety car ar fi ramas in spatele lui Fisico. Importat e ca o fost o cursa spectaculoasa.

  7. wolful spune

    un Ferrari cu difuzorul spart din primul tur este mai lent ca un VJ 2. Daca nu era KERS Ferrari nu pupa victoria. Are un motor care consuma mai mult si degeaba a avut mai multa benzina, nu a putut sta afara mai mult in primul schimb. Daca nu schimba ceva la motor nu vor putea deveni campioni. Nu se intampla in fiecare cursa ca cei tari sa cada la coada plutonului. Fisico a scos maximul din ce a avut si se pare ca masina este gandita pentru astfel de trasee. daca nu au smecherit-o cu motoarele, fortandu-le putin, atunci le vom vedea si la Monza in fata.

  8. Jolerto spune

    Daca ai o cursa castigata nu e de ajuns la Ferrari ! Problema cu Kimi e faptul ca e prea incosistent! Gen de pilot ca Alonso sau Schumacher si chiar Massa sunt constanti.

  9. scuderia spune

    liniste:))…kimi a castigat pentru sampanie…forza kimiiiiiii

  10. ctlnmihai spune

    @Alexandra1710…manifestari animalice????

  11. Jolerto spune

    Ultima data cand Fisico a fost pe podium a fost in China 2006 !