Schumi, decizie gresita sau inspirata?

In mod surprinzator, aproape doua treimi dintre germani considera ca Michael Schumacher a luat o decizie gresita atunci cand a hotarat sa revina in Formula 1.

Dupa ce am aflat acest lucru, m-am intrebat cam care ar fi rezultatele unui sondaj asemanator efectuat in Romania. Si cum cea mai buna metoda de a afla este sa va intreb pe voi, cititorii Automarket, va invit sa raspundeti la intrebarea din sondajul urmator si sa argumentati alegerea in sectiunea de comentarii:

Etichete:

15 comentarii la “Schumi, decizie gresita sau inspirata?”

  1. coman norbert spune

    Este unul dintre putinii piloti care au posibilitatea sa se bucure de o “a doua tinerete”. Are sansa sa faca ceea ce ii place, sa fie pe pista. Omul acesta toata viata a concurat, retragerea a insemnat “moartea spirituala” pentru el. Acesta a fost motivul curselor de moto, gokart, R.O.C. etc. Dupa o viata pe pista sa stai sa privesti? Schumacher, nu este plamadit sa priveasca.
    Nu poti sa castigi tot timpul, este legea naturii… Priviti un Pompeius Magnus, un Napoleon. Tot timpul o sa apara un nou “caesar” sau un “duce de Wellington”.
    Ce ati vrut? Sa revina “greuceanu’?
    Este om si el, chiar daca “idolatria” este un fenomen de masa in lumea contemporana ( vedeti starurile, etc ).
    Iar Schumacher stia ca exista pericolul acesta. Exista pericolul sa distruga un idol. Dar asemeni lui Muad’Dib ( Dune ) a acceptat noua provocare. Chiar si zeii Olimpului au cunoscut infrangeri in fata unor simplii muritori, totusi semizei.
    El, Schumacher, apartine panteonului, este acolo alaturi de Senna, Prost, Fittipaldi, Fangio, Nuvolari, Caracciola, este un “cavaler al riscului”.
    Nu poti sa castigi tot timpul, dar e un lucru mare daca poti sa participi.

  2. unckle spune

    Nu cred ca se poat spune asa repede daca MS a facut bine sau nu sa revina in F1. Trebuie sa avem in vedere ca Brown GP a gastigat anul trecut datorita unei inovatii .. si ca a castigat doar pentru ca a reusit ( cu greu ar spune unii ) sa-i conserve avantajul obtinut in prima parte a campionatului. Brown GP, acum Mercedes GP mai are multe de invatat pana va sta alaturi de echipele mari – iar MS este unul dintre oamenii care pot face din Mercedes GP o echipa mare. Sa nu uitam ca MS, R. Brown si inca o manutza de oameni ( incluzandul si pe micul Jean T. :P ) au reusit sa faca dintr-o echipa de pluton actuala Ferrari.
    Parerea mea este sa avem putina rabdare si sa asteptam ca echipa sa isi faca treaba ;)

  3. Mama Natura spune

    Este discutabil. Se poate spune si ca este dreptul lui sa incerce. S-a intors pentru curse, s-a intors pentru bani sunt unele idei vehiculate. Totusi, idea de baza este ca 3 ani de pauza nu pot fi recuperati in cateva curse. Se va obisnui cu monopostul, cu pneurile si cu cursele, dar acest lucru cere timp. Personal nu cred ca are sansa de a castiga dintr-un singur motiv, este prea incet comparativ cu restul, iar monopostul trebuie sa fie cel putin cu 200ms sau chiar mai mult mai rapid decat restul pentru ca Schumi sa faca diferenta.

    Dar s-ar putea ca la sfarsitul anul sa stim foarte clar, daca a fost sau nu o greseala.

  4. Radcargt08 spune

    Da dp 4 etape nu e prea roza situatia,mai ales cand Rosberg e pe locul 2 cu acelasi ,,material”.
    O sda isi revina ,dar nu va conta pt puncte..dc castiga o cursa /2 e super..as vrea la Monte Carlo sau Belgia

  5. bernd spune

    E absurd sa il compari pe Napoleon cu Wellington, la fel si pe Caesar cu Pompei.Pur si simplu fac parte din alta categorie, asa cum si Schumi, Senna, Prost, Stewart, Clark, Moss, Fangio formeaza o categorie aparte in F1, in care deocamdata nimeni nu mai poate intra.Dar sa-i vedem pe Vettel si Hamilton peste cativa ani…

  6. coman norbert spune

    A, nu era o comparatie…
    Este un proverb “Ulciorul nu merge de multe ori la apa”.
    Iar ‘Istoria” cunoaste o singura absurditate, participarea “laicilor” la “cunoasterea” istoriografica.

  7. Flavius-Mihail spune

    Ma aflam in Germania la incercarea lui Schumi de reintrare in Marele Circ.Din pacate ,aceasta nu a reusit datorita starii fizice precare dupa accidentul moto.Toti nemtii,si aici ma refer la pasionatii auto ,regretau asta.Si acum sa aud ca 75 % regreta revenirea.Ori sondajul este mincinos,ori germanii sunt prea pragmatici.

  8. C-G-C spune

    Nici inspirata, nici gresita. Michel nu a putur renunta la emotia competitiei; s-a fazut in anii in care a stat departe de F1 ca a incercat diverse activitati competitionale. Chiar si in momentul retragerii Michel S. nu arata ca isi doreste acest lucru si a actionat mai mult la sfaturile celorlalti. Personal consider ca M.S. o sa redevina un superpilot chiar si la varsta asta, problema actuala fiind legata de conditia fizica si acomodarea cu noile masini de F1. Spun noile pt ca de la plecarea lui sau schimbat multe. L-am apreciat, il apreciez si il voi aprecia intotdeauna pe M.S. pt ca este un campion adevrat.

  9. Mclaren_Mircea_1984 spune

    @daniel popescu. Va rog sa postati pe site in momentul in care gasiti informatii cu echipele care au ajuns cu bine la sediile centrale. Eu sunt tare nerabdator sa stiu cand au ajuns Mclaren si cum au ajuns, pe sosea, cu avionul sau cu bacul pe mare :) ) Danke schon

  10. mad79 spune

    eu am zis de la inceputul anului ca este o idee catastrofala,mai ales pentru “mitul”Schumacher!!!

  11. hasu spune

    Ptr.omul Schumacher este si o distractie si un interes(cistiga foarte mult).Eu zic ca mai este de asteptat pentru a sti daca decizia a fost inspirata.Aveti rabdare pina la sfirsitul sezonului -atunci o sa vedem cine a cistigat si cine a pierdut.

  12. THEO55 spune

    A fost o mare greseala din partea lui si o mare bucurie pentru cei care nu au fost fani MS . In toti acesti ani el a fost de multe ori contestat ca pilot si ca sportiv ce nu stie sa piarda ( aduceti-va aminte conflictete pe care le-a creat pe pista ) Cind a aparut un pilot bun , in speta Alonso , a piardut de 2 ori la el . Meritul lui ( daca a fost ideea lui ) a fost aceea de a aduna la un loc cei mai buni specialisti si la bunele informatii date de pilot ( este tot meritul sau ) au format cea mai buna masina a acelor timpuri .
    Masina l-a facut mare pe MS ; amintiti-va ca ani buni nu se punea problema de ce masina va cistiga ( era cu 1 tur in fata de masina de pe locul 4 in jos )

    Daca era asa de bun , acum o poate demonstra .
    Eu ii urez bafta .
    Dupa mine , acum , cred ca-i unul dintre cei mai slabi piloti din Circ

  13. Ivan spune

    Citind acum si declaratiile lui Mika H. imi este si mie foarte clar care este raspunsul potrivit la intrebarea ta…
    Atunci cand greii Formulei 1 spun la unison ca e o decizie inspirata si ca sunt convinsi ca va reusi inca din primul an al revenirii sale cel putin o victorie,raspunsurile ce le vei primi sunt derizorii si lipsite de orice temei si obiectivitate (la ce am citit pana acum) nefacand altceva decat…TRAFIC :(

  14. hoyad spune

    Felicitari pentru postul inspirat scris de “coman norbert” !
    Ai caracterizat perfect situatia, fara sa intri in vreo polemica inutila si absurda cu cei ce au limite pamantesti si nu olimpiene !
    Michael Schumacher este la momentul in care poate sa-si aduca valoarea sa incontestabila in modificarea performantelor monopostului Mercedes, astfel incat sa intre in lupta pentru titlul mondial. Chiar daca in acest an, nu va reusi Mercedes sa ia titlul, pentru la anul va fi pionul principal.
    Concluzia mea este simpla : M.S. a fost inspirat sa se reintoarca in F1 !

  15. Eltga spune

    Stiu ca raspund putin tarziu la acest post, dar din pacate abea astazi am gasit acest blog. Pentru el in mod cert nu este o greseala ca s-a intors deoarece asta isi doreste sa faca si asta a fost si va fi viata lui. Eu, ca si fan al lui, dupa 3 ani de cand s-a retras redescopar cu fiecare cursa ce inseamna Formula 1. Pana acum 3 ani Michael Schumacher era formula 1 pentru mine. Acum privesc cursele cu atata placere doar pentru ca s-a intors si apreciez sportul in sine. Sunt fericita sa spun ca cu aceasta ocazie voi ajunge pentru prima data la o cursa de Formula 1 (lucru pe care mi-l doresc de f multi ani). Nu pot sa cred ca nu sunt inca nenumarate persoane ca si mine si ca intoarcerea lui aduce spectacol, iar sportul-rege are doar de castigat. Atunci de ce ar gresi ca s-a intors? El nu mai are nimic de pierdut, ce a avut de demonstrat a facut-o deja. Este genul de persoana pe care o incadrezi in “love it or hate it” si intotdeauna se vor gasi persoane care sa il conteste. Ma bucur enorm de mult ca s-a intors, dar inca regret ca s-a retras acum 3 ani cand inca nu ar fi fost timpul.