Bruce McLaren

Într-o zi în care se întâmpla relativ puţine lucruri în Formula 1, o incursiune în istoria sporturilor cu motor este oricând binevenită.

McLaren ne-a dat tuturor o mână de ajutor în acest sens şi ne prezintă doua clipuri de colecţie în care Bruce McLaren, fondatorul echipei care îi poartă numele, concurează în competiţia CanAm în 1967.

Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu subiectul, CanAm a fost competiţie cu maşini sport care s-a desfăşurat în Canada şi Statele Unite ale Americii în perioada 1966-1974. Pentru McLaren, sezonul 1967 a fost cel mai prolific, echipa lui Bruce McLaren obţinând 5 victorii în 6 curse. În clipurile de mai jos puteţi urmări un rezumat al uneia dintre aceste curse:

Un comentariu la “Bruce McLaren”

  1. Liviu spune

    Bruce e unul din pilotii care e greu de apreciat in ziua de azi la adevarat sa valoare. Remarca lipsa de comentarii… Dar omul a fost un campion precoce, un Vettel al timpurilor sale.
    Fara sa tin sa imi fac reclama cu linkul https://formula1grandprix.wordpress.com/2010/06/03/pilo%C8%9Bi-bruce-mclaren-40-de-ani-de-la-moartea-sa/ o scurta biografie ca sa fie mai clar cine a fost acest pilot.