Schumacher vs. Fangio

In postul in care vorbeam despre noua editie de F1 Champ si-au facut aparitia cateva comentarii acide referitoare la decizia noastra de a-l “scoate la inaintare” pe Michael Schumacher in bannerul care promoveaza managerul de F1.

Am fost surprins pentru ca, asa cum am mentionat si intr-un comentariu, revenirea lui Schumi in Formula 1 este unul dintre cele mai importante evenimente pentru sezonul 2010. Fie ca ne place, fie ca nu ne place Schumacher, trebuie sa acceptam acest lucru.

Cea mai buna dovada in acest sens este comparatia intre Schumacher si Juan Manuel Fangio realizata de Mercedes GP in clipul de mai jos:

Da, Schumi si Fangio au pilotat in epoci complet diferite si este imposibil sa spui care dintre cei doi este mai buni. Dar Schumacher a fost primul pilot care a reusit sa doboare recordul celor 5 titluri cucerite de Fangio. Si asta dupa 43 de ani (!)

Cum a reusit sa ajunga la o astfel de performanta stim foarte bine, dar are prea putina relevanta. Istoria nu tine cont de conjunctura, ci doar de cifre.

Etichete: / /

14 comentarii la “Schumacher vs. Fangio”

  1. Radcargt08 spune

    Ambii pilotii sant mari si au facut istorie ,controverse au fost si vor fii dar trebuie sa i respectam ,merita Schumy sa fie in prim plan!!!

  2. diesel spune

    Daca tot vorbim de cifre, recorduri egalate, depasite…aici, un altfel de Schumacher.
    http://www.youtube.com/watch?v=EOQjYCwgLdE

  3. Dan N spune

    Din cele 5 campionate castigate de Fangio, 4 au fost consecutive la 3 echipe diferite. Asta inseamna ca masinile erau cat de cat egale ( oricum, mult mai egale ca acum ) Ca sa nu mai zic ca in ‘54 a concurat la 2 echipe… si tot a iesit campion. Deci comparatia nu prea isi are rostul.

  4. Johann spune

    Sunt fan Senna si indiferet ce va mai face Shumi pana la moarte, nu o sa/l egaleze pe Senna , faceti o comparatie ani in care a pilotat Senna si cei in care a pilotat Shumi si faceti calcule, Senna este peste Shumi cu mult, numai bine

  5. Schubler spune

    Schumi merita in fata. Si-a castigat dreptul asta! Eu am comentat “sa ne scoatem batranii in fata” iar Schumacher merita sa fie acolo. Nu era cu tenta ironica, asa ca incepeti sa contabilizati unu in minus care ar fi fost contra deciziei voastre de a fi Schumi pe “coperta”. Eu n-as prea putea sa fiu contra la mai nimic din ce faceti voi tocmai pentru ca faceti o treaba atat de minunata cu Automarket si Va Felicit si in acelasi timp Va Multumesc pentru ca pentru noi o faceti.

  6. unckle spune

    Istoria ar face bine sa tina cont de un anume accident dintr-o anume cursa , cand un anume om a gastigat un anume titlu …. impiedicand un anume om din fata sa sa termine o anume cursa . . . dar asta-i deja istorie :)
    Comparatia asta intre MS si JMF este … fortata un pic … gen “brusli il bate pe vandam” …

  7. NeoGalaxy :P spune

    Eu credeam ca poza… reprezinta cei 4 campioni mondiali activi in campioanul actual, dar poate ma insel eu, cine stie. Cat despre de ce unul este in fata si restul mai in spate… probabil 1, 1, si 2 sunt cifre mai mici decat 7, zic eu. In rest…. sa fim sanatosi ca nu ma stresez mai mult de gandit :) ))

  8. NeoGalaxy :P spune

    @campionatul scuze :P

  9. ursu spune

    Indiferent cine al cui fan este, Schumi a rescris istoria.
    A fi bun nu inseamna a castiga o cursa, a face cel mai rapid dur. A fi bun inseamna ca castiga campionate, a ramane in istorie prin numarul lor.
    Blah, bla Sena, numai asta aud cand vorbeste lumea despre Schumi. Sena a murit inainte de a face ceva. Putea sa fie mai bun? Poate da, poate nu. A fost de ajuns ce-a facut cat timp a trait? NU.Punct. Schumi a facut si continua sa faca lucruri in F1. Cine e mai bun? Cine face mai multe. Istoria va tine minte numerele, nu jocuri retarde de numere pentru a favoriza pe unul sau altul.

  10. davyd spune

    in F1 mnu conteaza doar sa ai talent si sa fi rapid…..conteaza pt cn concurezi cat de competitiva e masina echipa cum te intelegi cu patronul cu mecanicii cu coechipierul….conteaza constanta care o ai…..palmaresul spune tot in F1 asa ca indiferent ce au facut senna sau fangio tot schumi e acolo…..in frunte!doar sa fim analizam sezoinul 2004 din F1 si o sa observati cat de bun rapid si constant era schumi….si totusi trebuie precizat ca atunci schumi a avut o masina cu adevarat extrem de competitiva fiabila si rapida iar toti de la ferrari erau la picioarele lui!!!au fost destui piloti care erau talentati rapizi etc dar care au avut si ghinion sau nu au stiut cum sa gestioneze o relatie cu echipa patronul……villeneuve de ex……ori bietul barrichello care era talentat rapid dar a trebuit timp de 6 sa se multumeasca cu un loc 2 in echipa fara i se a da voie sa se lupte cu schumi si cred ca daca i sar fi dat voie iar fi pus probleme…..ori coulthard….

  11. alkoolikus spune

    Fangio a fost cel mai mare pilot al anilor 50, dar a castigat titlul doar cu cea mai buna masina.Indiscutabil a fost cel mai mare pilot al epocii, dar e greu de comparat cu Schumi.pentru o analiza completa asupra performantelor celor doi ne trebuie multe pagini, dar observ ca unii sunt doar fani inraiti nu si obiectivi.

  12. wolful spune

    Comparatia nu are rost !
    Daca F 1 ar fi fost dezvoltata la nivelul din ultimii 15/20 de ani Fangio nu facea 5 titluir si numai pentru ca nu ar fi putut schimba masina.
    Apoi daca Schummi a facut unele manevre mai mult sau mai putin onorabile, sa stiti ca Fangio a avut curse in care a plecat cu o masina, si cand asta s-a stricat a luat masina unui coechipier sa termine cursa, atunci era voie si asa ceva ca masinile nu costau cat un avion vanatoare.
    Au fost foarte buni amandoi si atat !

  13. Catalin spune

    Consider ca nu se poate face o diferenta intre cei doi piloti deoarece au pilotat in epoci diferite, impliciti pe monoposturi total diferite. Desigur trebuie admirati ambii piloti pentru rezultatele deosebite obtinute in cariera lor, sunt 2 piloti exceptionali care merita toata admiratia. Eu unul ii doresc multa bafta lui Schumacher si sper sa cucereasca inca cel putin 2 titluri mondiale cu Mercedes. :)

  14. horatiu spune

    Vorbim despre 2 mari campioni, dar din epoci diferite. Amandoi au revolutionat la timpul lor Formula 1, prin ceea ce au realizat pe pista. Unii piloti au pilotat frumos, altii elegant, altii in maniera kamikaze, altii nu au pilotat de niciun fel…, dar Mari Campioni au fost decat cativa, iar in poll position va fi mereu Michael Schumacher…, pana cand un alt pilot va reusi sa-i ia locul…, insa este posibil ca pana la acel moment, sa se desfiinteze Formula 1… :-) !