48 de km cu un litru de motorina

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.03.2007
Prezentat la Salonul Auto de la Paris in 2002, Opel Eco Speedster a spulberat 17 recorduri de viteza si consum.

Opel a introdus la Salonul Auto de la Paris din 2002 conceptul Eco Speedster, un automobil care combina perfect un motor diesel economic cu o prestatie sportiva autentica. Masina a fost conceputa cu o masa minima si o aerodinamica maxima.

Propulsorul este un Multijet Fiat de 1.3 litri si 112 cai putere care ofera o viteza maxima de 250 de km/h. Acest motor a facut ca Speedster sa depaseasca 17 recorduri de viteza si consum. Dintre acestea, demn de mentionat este cel in care automobilul a reusit sa consume 1 litru de motorina la 13 km, in conditiile in care viteza medie a fost de 225 km/h. La testele de autonomie, Eco Speedster a reusit sa parcurga 48 de kilometri cu doar un litru de combustibil.

Mult prea costisitor si extrem pentru a putea fi considerat "automobilul viitorului", Eco Speedster a demonstrat totusi ca, cu ajutorul afinitatilor tehnice (o masa de 600 de kg si coeficient aerodinamic 0,2), se poate construi o masina eficienta si "curata".

Comentarii (14)

  • :)))
    oau si credeam ca dci-ul meu consuma putin...
    0 0
  • dci sucks!
    dci sucks!
    Te rog nu compara motoare nemtesti/italiene cu jeguri facute de francezi.

    In primul rand toate motoarele cdti de la opel sunt foarte tunabile, si de asemenea foarte fiabile
    0 0
  • Video
    Fain baieti. Incercam sa furam de pe Youtube. Ei, romanul nu se dezminte deloc....
    0 0
  • comentariu praf
    Daca ascultati comentariul facut in engleza din film reiese ca la o medie de 140 mile pe ora adica 225km/h a scos consum putin peste 2 litri la 100, deci aprox 50km la litru la 225 la ora!
    0 0
  • opel
    opel deci ii masina..turbina motor totul ii nemtesc sunt asamblate in polonia in ungaria ca si golfurile 5 .numai noi facem rahaturi gen olcit , dacia 13toamna si mai nou logan..un gunoi cica mai are si dci adica de ce idiotule m-ai ales pe mine .nu puteai sa iti iei o skoda..ca si ea are motor volkswagen...ioi ar trebui inchisa fabrica de la pitesti daramata si facut teren de fotbal..mai bune erau aro 244 urca la 65 de grade ...asta e nu stim nimic
    0 0
  • DCI
    Vreau sa va anunt ca am un dci pe un laguna 2 si sunt super multumit de el.
    0 0
  • lucian
    eco
    da, a adevarat! si eu am avut un opel speedster normal care consuma rezonabil de putin! stiu
    0 0
  • Misto
    Masinuta asta e dragutica si are un consum f. f. f. atractiv pt toata lumea singura problema e ca nu e totusi convenabila pt noi ca e foasa si la gropile de la noi :(. ce 'economisesti' pe motorina platesti la service pe reparatii. In rest toata stima pt Opel, pt ca am si eu unul si consuma destul de putin (nu ca si acest model desigur), eu sunt multumit de el.
    0 0
  • AndreiRN
    Se poate
    Inca o dovada ca se poate proiecta si ceva economic. Imagineaza-ti acest motor in asamblul Hybrid (motor electric in transmisia automatica) si consumul va fi super mic.
    0 0
  • Opel-Fiat
    Da, masina este Opel, dar motorul este Fiat multi jet! este un motor revolutionar in sfera celor pe motorina! ... nu conteaza ce pret are, oricum nu este mai scump la MAYBACH, PORCHE, FERRARI, MERCEDES etc...
    0 0
  • Daniel-Flavius
    Matematica...
    In video zice ca a consumat 113 mpg. 113 mpg da ceva de genul 2.5l la 100 km, iar regula de 3 simpla zice ca asta e undeva pe la 40km la litru, nu 48. Ma insel eu sau in marea euforie au mai aparut 8 km din elanul prea mare de a atrage cititori... sau calculul a fost facut de vreun contabil dupa regula: Cat vrei sa dea, sefu?
    Toate cele bune!
    0 0
  • motoridder
    De apreciat
    De apreciat efortul celor de la Opel pentru a demonstra acest lucru. Pacat ca din cazua costurilor nu poate fi onsiderata masina viitorului...

    NU trebuie comparat acest model cu cele disponibile pe piata, intrucat este creat special pentru acest test.

    @Mimoz: NU mai iti da atata importanta, sursa aceea de informare este gratuita din cate imi aduc aminte ;)
    0 0
  • nemtii nu se desmint niciodata, atunci cand este vorba de tehnica si de seriozitate.
    am un autoturism cu motor de 1600 cmc despre care ei spun ca are consum de 5,2 l/100km in afara si 8,2 l/100km in oras. daca in afara consuma exact cat au spus, in oras, fara a fi sportiv, ci conducand normal,ca orice conducator auto, consumul este de 6,9 l/100km. repet: fara a conduce economic, dar nici a forta motorul consumul este de 6,9 l/100km, cu mult sub ceea ce au spus ei. este adevarat ca, in general, sunt singur in masina dar, oricum, nu se compara nici pe departe cu masinile frantuzesti care au, poate, cea mai buna reclama (loganul este masina frantuzeasca).
    0 0
  • Sceptic
    Nu cred ca se va lansa la scara planetara modele ecologice. Interesele marilor marci auto si nu numai sunt prea mari. Asa ca...ceea ce ne este prezentat de aceste firme la saloane...este o mare amagire. Respect.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru