Ultima ora: SIAB 2009 se anuleaza

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.12.2008
In contextul actualei crize economice, editia 2009 a Salonului Auto de la Bucuresti va fi amanata pentru 2011. Importatorii prefera sa investeasca banii in publicitate.

Criza financiara resimtita din plin de constructorii auto se accentueaza si la noi in tara. Dupa ce nume mari ca Nissan, Infiniti, Mitsubishi, Suzuki, Land Rover, Ferrari si Rolls Royce au anuntat ca nu vor participa la Salonul de la Detroit, mai modestul nostru salon autohton, SIAB, se pare ca trage si el sa moara.

Foarte probabil, editia din 2009 a Salonului Auto de la Bucuresti nu va mai avea loc din cauza crizei financiare si a deciziei importatorilor de a investi in altfel de metode de promovare. Informatia a fost oferita de Ernest Popovici, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) care a declarat astazi, pentru ZF, ca "in principiu SIAB nu va avea loc in 2009 din cauza crizei financiare. Decizia finala in acest sens va fi luata in cursul acestei saptamani". Potrivit Ziarului Financiar, se pare ca decizia este definitiva si a fost confirmata de surse neoficiale din cadrul APIA.

Brent Valmar, vicepresedintele APIA, a declarat la randul sau ca importatorii prefera sa sprijine retelele de distributie si campaniile promotionale decat sa investeasca milioane de euro intr-un eveniment de doua saptamani.

Tot Valmar a declarat ca in 2008 vanzarile de autoturisme vor fi de aproximativ 275.000 de unitati, in scadere cu 13% fata de aceeasi perioada a lui 2007. Anul viitor se asteapta insa doar 250.000 de unitati livrate, un nivel similar cu cel inregistrat in 2006.

Daca SIAB nu ar fi fost anulat, evenimentul auto nu ar mai fi avut loc in 2009 la Tiriac Expo, locul care a gazduit editia de anul trecut. APIA semnase un preacord cu Romexpo prin care complexul expoztional se angaja sa ridice doua hale expozitionale pentru eveniment.

Ziarul Financiar a realizat o estimare a costurilor de participare pentru Porsche Romania in 2007, in cadrul ultimei editii a Salonului de la Bucuresti. Costul necesar constructiei standului (de 445 euro pe metru patrat), corelat cu pretul perceput de organizatori (intre 50 si 90 de euro pe metru patrat) a insemnat in total 1.6 milioane de euro pentru Porsche Romania.

via | Ziarul Financiar

Comentarii (9)

  • Tilica
    CRIZAAAA
    Foarte bine ca nu se mai tine SIAB.

    Era praf oricum...

    Toti taranoii se calcau in picioare nu pentru masini ci pentru proastele noastre "sexy" care visau la un pustan full de bani sa-i faca si ei viata mai usoara.

    S-a umplut "YouTube" de filmulete facute cu telefonul la SIAB. Si, te-ai prins masinile sunt pe ultimul loc pe pelicula de 0.3 megapixel.

    Felicitari pentru aceasta decizie. N-ai cu cine ....
    0 0
  • ..
    Mi se pare totusi ciudat ca d-abia in 2011 se va tine. Puteau sa il organizeze in 2010, sau au anticipat ca se va termina criza peste 2 ani?

    Decizia e, pot spune, destul de ok. Sunt de acord ca vin multi pt fetele de acolo, dar vin si persoane ca mine, pentru modelele auto!
    0 0
  • Fete
    toti se duc ma pentru femeile de acolo. sa fim seriosi.
    60% pentru femei si 40% pentru masini.
    0 0
  • sorinaccio101
    MILF
    sa scoata fofoloancele de acolo pur si simplu si sa angajeze niste femei adevarate care sa aiba habar de ce e acolo.una e sa vezi langa o masina o proasta de pana in 25 de ani si alta e sa iti prezinte efectiv masina o femeie de 30-35-40 de ani care sa aiba un aspect placut.nu cred ca toti ciumpalacii ar mai face poze la femei maritate si nu cred ca ar mai avea coaie in ei sa se ia de ele.eu n-am fost pana acum la siab dar sunt sigur ca m-ar incomoda o idioata in fusta scurta pt ca desi imi plac si fetele daca ma duc la salon auto vreau sa vad auto nu craci si tzatze mai ales ca nu ai voie sa atingi exponatele.
    0 0
  • Catalin
    mda
    tocmai de-asta au pus organizatorii gagicutze la SIAB, pt ca stiu ca merg toti cocalarii acolo si le fac poze.. masinile sunt in plan secundar.. ideea e ca pt ca sa le faca poze trebuie sa plateasca biletul de intrare... si uite asa se aleg cu bani :P asta se numeste strategie de marketing... :D
    0 0
  • sa dispara! dar nu de tot
    @sorinaccio101....mare dreptate ai "mai ales ca nu ai voie sa atingi exponatele" dar si @Catalin are dreptate: "ideea e ca pt ca sa le faca poze trebuie sa plateasca biletul de intrare" Eu propun sa mareasca pretul la bilete sa poti atinge "exponatele" Cu aceasta ocazie s-ar tranforma (oficial) SIAB-ul intr-un bordel :) pentru ca nu este nimic altceva. Asa ca e bine sa-l suspende macar pe vreo 10 ani, poate ne mai civilizam si noi.
    0 0
  • SIAB-ul se tine o data la 2 ani
    Urmatoare editie SIAB este in 2011 pt ca in 2010, daca o sa se tina si atunci, este la Budapesta.
    0 0
  • sunshine64sm
    S'o cam terminat imaginatia...
    Se pare ca si imaginatia sufera o criza de inspiratie, si daca marii "idioti" nu mai au idei, atunci o lasat-o mai moale... Dupa o betie crunta poate or sa le vine si alte idei, eventual ceva concepte mai "normale", ca destule "idiotenii" am vazut pina acuma.
    0 0
  • Romexpo si-a luat tseapa?
    Romexpo a ridicat cele doua hale expozitionale pentru eveniment. Structura e aproape gata. Se vad foarte clar. Acu' cefac? Le dau jos?
    Sper ca da. Sunt oribile si inghesuie Piatsa Presei.
    Nu cred ca le vor da jos pentru ca au dat bani sa le ridice si pot fi foarte utile cu alte ocazii .... Pacat de arhitectura de Ghiveci Babilonian a Capitalei noastre europene.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru