Bicicleta Dacia de 1000 de euro

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 01.04.2008
Dacia va lansa pe piata o bicicleta de 1.000 de euro, destinata oamenilor de afaceri din orasele aglomerate.

Esential

1000 de euro va costa bicicleta Dacia.

Dacia a pregatit o surpriza de proportii. Producatorul roman a pregatit un produs total nou si neobisnuit pentru gama sa de vehicule. Este vorba despre bicicleta Dacia de 1000 de euro, cu TVA inclus.

Producatorul autohton a dezvoltat in secret o versiune prototip a noului produs, iar Automarket a reusit sa intre in posesia primelor fotografii semi-oficiale. De la prima vedere se observa ca bicicleta Dacia poarta noul logo al companiei romanesti.

Din informatiile preliminare cunoastem ca bicicleta va purta numele companiei romanesti si va fi comercializata in toate showroom-urile Dacia din tara. De asemenea, Dacia va exporta noul produs in tarile vest-europene prin intermediul retelei Renault.

Noul produs Dacia a fost dezvoltat si conceput de Centrul Tehnologic Renault din Romania. Folosind un termen automobilistic, ne permitem sa va invitam sub capota bicicletei Dacia. Inginerii romani au recurs la implementarea unui program din care sa rezulte o bibicleta performanta, creata special pentru mediul urban aglomerat. Asadar, la capitolul design merita mentionat caracterul aerodinamic al bicicletei Dacia.

Forma finala a cadrului este rezultatul testelor intreprinse de proiectantii Dacia, care au colaborat cu specialistii de la Trek, una dintre cele mai mari companii de biciclete de sosea.

O alta caracteristica importanta a viitoarei biciclete Dacia este folosirea fibrei de carbon. Cadrul bicicletei si furca - fata sunt confectionate integral din fibra de carbon, ceea ce explica in mare masura pretul de 1.000 de euro la care este estimat modelul Dacia. In plus, bicicleta dispune de suspensii moi pe fata, adaptate in mod special drumurilor drepte, frane pe discuri si far automat cu halogen.

Noua bicicleta dispune de prezenta schimbatoarelor Shimano, ceea ce presupune ca toate subansamblele bicicletei Dacia sunt confectionate de producatorul japonez, dar nu exista inca o confirmare oficiala in acest sens.

Varianta standard prezinta 18 viteze, realizabile din cele 3 foi si 6 pinioane ale butucului - spate. Dacia a pregatit si o versiune racing a bicicletei sale, cu 21 de viteze si cu variatiuni mai mari intre foaia mare si pinionul mic.

Vorbim despre o foaie mare cu 55 de dinti si un pinion mic de 7 dinti, marimi specifice doar bicicletelor profesionale. Versiunea racing va fi disponibila fara aparatori si portbagaj, cu suspensii rigide si pedale profesionale. Bicicleta Dacia racing va fi comercializata din toamna alaturi de un pachet complet de accesorii, pantofi, casca si manusi de ciclist. Pretul la care specialistii de pe piata bicicletelor profesionale si performante il estimeaza pentru versiunea racing se ridica la circa 2200 de euro.

Prima generatie a bicicletei romanesti va fi produsa la Mioveni si este destinata in special tinerilor oameni de afaceri din orasele aglomerate. Bicicleta Dacia intra pe un segment de piata aflat la un nivel calitativ extrem de inalt, dar modelul romanesc are avantajul pretului. Se vehiculeaza ca Dacia va lansa pe piata noua bicicleta odata cu modelul Sandero in Romania, urmand sa existe o promotie prin care cele doua produse sa fie vandute la pachet.

Comentarii (134)

  • AndreiRN
    Oauuuuuu
    Incredibil. O bicicleta romaneasca cu componente chinezesti. Mai este si bicicleta de dama.
    3 3
  • buna asta de 1 aprilie :)
    3 2
  • huh?pacaleala de 1aprilie asa?:)))) pe noroc ca mi-am dat seama...totusi pt o bicicleta RO made nu ar fi fost prea mult 1000EURO?
    1 2
  • melman
    Ha ha ha
    Foarte tare portbagajul, o caracterisitca care nu lipseste la dacie. Sincer preferam un MTB sau un Xc. Respect decizia de a "produce" o bicicleta dar totusi, putea fi mai simpla si mai ieftina la un maxim de 1000 lei (ron, ptr cei care nu stiu ca moneda nationala a romaniei este leul)Toate bune!PS: Macar sa ofere si un suport de bicla moka, daca tot e la pachet
    1 2
  • jano_rajmond
    =))
    O sa aiba si RadioCD si ABS sau numai ESP standard si jenti de aliaj cu climatizare automata? O sa fie disponibila si o varinata diesel de 1,5? :PBuna farsa... oare cat ati lucrat in PhotoShop sa faceti imaginea aia?:))
    1 2
  • LOL
    Asta a fost, cred ca am ras 5 minute =))
    2 2
  • varza
    Alta gluma varza de 1 aprilie.
    2 2
  • :)))
    interesant..
    3 0
  • feldefel
    Bravo mei
    bravo baieti :) va tineti de sotii
    1 1
  • blaaaa
    =)))))))))))))) :))) ce kkt ma .. deja imi venea sa injur .. dupa aia mam prins .. orikum super tare faza =))
    1 1
  • :))
    bai tata astea de la dacia gandesc ? eu nu cred cas varza vad :))
    2 1
  • lol
    Pt o clipa am crezut ... pana cand am vazut pozele :))
    1 1
  • coiotu
    lol
    daca aveti masini vechi la dati an programul rabla si va loati si voi o bicicleta dar nu orcare dacia :)))
    2 1
  • buna gluma
    Sper ca este o gluma de 1 Aprilie :)
    1 1
  • mircea
    o gluma buna
    O gluma buna, subtila, ca intotdeauna, automarket.ro a demonstrat ca este administrat de niste baieti destepti :)
    2 1
  • :))
    gluma de 1 aprilie :))))
    1 1
  • Mihnea
    Interesant
    Este cunoscut faptul ca multi producatori de talie mare au in pachetul de accesorii si mult cunoscuta bicicleta...Eu zic ca nu este un lucru rau faptul ca inginerii de la Dacia se gandesc la sanatatea Romanului si ii ofera ca alternativa probabil mai sigura, deplasarea pe bicicleta decat cea cu autoturismul ce ei il produc...
    1 1
  • Siguranta
    Daca nu are ESP degeaba..
    1 1
  • Hehehe
    Cea mai buna poanta de 1Apr. ... so far :DPt cine poate intelege subtilitatile acestei poante e chiar funny rau.Sa aveti un 1apr. fericit :P
    1 1
  • URAGANU
    iti dai seama ?
    Va dati seama ? O sa fie o bibicleta AERODINAMICA =))))))))))))) de parca ar circula omul cu 300km/h =)))))))))))))))))))))))Oricum, e buna varianta bicicletei postasului din epoca de aur :))))))))) Cand o sa coste 100 Euro o sa cumparam si noi.
    1 1
  • florin
    c
    mi-a placut aia cu becu cu halogen :))) buna pe ansamblu...gluma
    1 1
  • f. tare
    Poate la biciclete se pricep mai bine decat la masini....Sper :)))
    1 1
  • bikeul dacia
    daca este o pacaleala de 1 aprilie,este f reusita.totusi multi producatori de masini fac si biciclete,si unele dintre ele sunt foarte reusite.dar daca cei de la dacia fac intradevar aceasta bicicleta la 1000 euro nu ar fi scumpa la pret tinand cont ca furca si cadru sunt din fibra de carbon,si daca mai este si echipata cu shimano cum spun cei de la automarket este chiar un pret bunicel sau foarte bun.depinde de linia shimano care este folosita,( pt necunoscatori shimano sunt printre cei mai buni din lume la piese,de exemplu o linie complecta shimano XTR cu frane hidraulice poate depasi 1000 EUR )Totusi furca de carbon nu mi se pare chiar asa de rezistenta la shocuri dar sunt sigur ca va fi ff usoara si tinand cont ca este o bicicleta de oras si nu una de trial sau de dh nu cred ca o si fie probleme cu ea daca o bicicleta este folosita doar pt mers normal,fara sa se faca sarituri sau alte scheme cu bikeu,si era sa uit ceva.Un cadru din fibra de carbon costa minim 2000 ron si ma refer la unul mediu ca unul profesional depaseste usor 1000 de euro.asa ca cei care va plangeti de pret mai bine interesativa cat costa un bike bun,sau orientativa catre RICH BIKE,,,,FIRST BIKE sau DHS,,si credetima daca nu o aruncati dupa cateva luni inseamna fie ca va-ti facut abonament la service fie ca nu va dati cu bikeul si asta tot din cauza abonamentului mentionat mai sus,
    1 2
  • Marius
    :)
    Fain de 1 Aprilie
    0 1
  • ursus2
    normal!
    Gata,au trecut la biciclete ca masinile sunt varza?!Gluma,dar parca devine maine-poimaine realitate si intra in concurenta cu aia de la Tohan!
    1 1
  • PACALEALA DE 1 APRILIE
    foarte tare frate!
    1 1
  • petrica
    dupa ce au facut dulapuri s-au apucat de biciclete =)),poate or avea acelasi succes k dulapu....pardon loganu
    1 1
  • ARtPopescu
    gluma de 1aprilie
    E clar ca e o gluma de 1 aprile!!!!!!!!!!
    1 1
  • gluma de 31 martie?
    e postat pe 31 martie so gluma gluma dar sa o posteze pe 1 aprilie nu 31 martie
    1 1
  • Claudiu
    Ce tare gluma!!!
    Haa, ce tare gluma!! Primele 3 secunde a functionat..
    1 1
  • foarte tare
    andreiRN eu cred ca tu nu ai auzit in viata ta de irma Shimano adik sigur nu ai auzit in primul rand e firma japoneza nu chinezeasca ..... si e una dintre cele mai bune firme de specialitate .... so ......... nu inteleg ce vi se pare asa scumpa..... cautati site-ul orbea din romania sa vedeti acolo preturi ........ sau trek sunt biciclete care valoareaza si 10k
    1 0
  • Cristina
    Bravo!
    Daca este asa cum se spune in articol, felicitari celor care au venit cu ideea! A venit momentul sa intram si noi in rand cu lumea civilizata. E nevoie de un exemplu sa ne faca sa renuntam la masini si sa mergem mai mult cu bicicleta..
    1 0
  • pacaleala si nu prea.
    Nu stiu daca e pacaleala sau nu. Pot spune cu siguranta ca anumite firme mari producatoare de masini isi pun emblema in scop promotional si pe biciclete. Si aici BMW este cel mai bun exemplu. Cat despre igoranta lui Andrei RN, ea este scuzabila. Natia aia indopata cu produse modificate genetic in sanul carei traieste el, e mult prea obeza ca sa mai circule si cu bicicleta.
    1 0
  • pocsan alin
    re
    Si cat e taxa de prima inmatriculare?
    0 1
  • aici e originalul
    gasiti aici originalul,e o bicileta mercedes benzhttp://www.emercedesbenz.com/Feb07/27_Infinite_Miles_To_The_Gallon_The_2007_Mercedes_Benz_Bike_Collection.html
    0 0
  • IceCub
    Gluma?!?
    Buna gluma...
    0 0
  • al3csys
    bravo dacia
    daca e real mi se pare o idee foarte buna, toata lumea isi cumpara masini cat casa ca sa se deplaseze de acasa la locul de munca si inapoi. in felul acesta toate orasele din romania sunt super aglomerate si nu poti ajunge nicaieri daca te grabesti din cauza traficului. ideea cu bicicleta e super. incetati sa mai folositi mashina pt mers prin oras doar asa pentru ca aveti masina, daca folositi o bicicleta ajungeti mult mai repede la locul destinat decat cu masina si ganditi-va si la atmosfera poluata din toate orasele mari.
    1 0
  • foarte tare
    Sunteti tari baieti! super pacaleala de 1 aprilie , aproape ca am crezut :))
    0 0
  • haha
    Da ce va facut soia , ce va dat de gol :)) oricum buna pacaleala ;)
    0 0
  • P.I.G.
    Nu ne dadeam seama...
    Ati scapat un amanunt care insa v-a dat de gol...cadrul e metalic(vezi sudurile din poze) iar voi ati zis ca e din carbon in totalitate...Totusi...felicitari !
    0 0
  • George
    buna gluma!
    Buna gluma de 1 aprilie!
    0 0
  • 1 aprilie
    Si exact astazi nu este 1 aprilie, nu-i asa?Putem crede stirea pe cuvant...P.S.:Au mai incercat cei de la Worldcarfans o stire azi de dimineata, cu nu-stiu-ce noua tehnologie speciala pentru vopsea apartinand SEAT UK. Mda, da, si marmota...
    1 0
  • GLUMA???!!!!
    Nu stiu daca-i gluma , dar daca e sa n uitam si in curtea vecinilor de la vest, o sa vedem si biciclete Peugeot, BMW,Citroen, etc....asa ca e o piata in plin avant ( si la noi )Vezi OPEL care scoate modele cu suport standard de biciclete.Iar la 1000E pretul e destul de mic....nu e Kona, Santa Cruz, Merida, etc
    0 0
  • tHANATOS
    CA SA FITI SIGURI...
    ca redactorii automarket au glume ( si azi chiar au voie ) uitati va la sudurile din cadru..in primele 10 sec cand am citit nu intelegeam cum au reusit sa sudeze un cadru de carbon..si multe alte faze..prea tare..bravo bajetzi..bagatzi photoshop..auzi sandero si bicla la pachet :)))o shaorma nu dati la pachet.. cu sigla dacia???
    0 0
  • Bicla + Sandero
    Promotie: Iei o bicla si primesti un Sandero moka...sau Logan :D
    0 0
  • Bicicleta e de la MERCEDES!!!!
    SERIOS, E BICLA SCOASA DE MERCEDES, ASA CUM AFARA E O OBISNUINTA SA VEZI BICLE PEUGEOT, BMW,ETC, ASTA E MODIFICATA-N FOTOSHOP......IN FINAL....CAUTATI PE NET....E BICLA MERCEDES!!!!!
    1 0
  • ADRESA CU BICLA-MERCEDES
    http://www.emercedesbenz.com/Feb07/27_Infinite_Miles_To_The_Gallon_The_2007_Mercedes_Benz_Bike_Collection.html
    0 0
  • Toti boii comenteaza
    bicicleta
    mergeti in showroom la mercedes si veti vedea ceva similar cu 2000 de euroin germania bmw am vazut cu 1000 eurofoarte bine ca scot bicicleta. dacia se comporta ca un producator adevarat.
    0 0
  • sergiu
    LOOOOOOL
    Daca nu e o pacaleala de 1 aprilie , atunci asta e cea mai penibila mishcare a uzinei dacia.... Pe principiul: "Daca la masini suntem codasi, trecem la biciclete" :)) Intrebarea mea este: Cand trecem la trotinete? =)) LOL
    0 0
  • Imi pare rau ca e o gluma.
    Imi pare rau daca aceasta "veste" este o gluma. Ar fii excelent pt. Dacia sa se apuce de biciclete si sa se lase de masini.
    0 0
  • INGINERII ROMANI?
    SLABUTA PACALEALA!....inginerii romani de la Dacia (cei care pot crea ceva, dintre ei) nu au voie sa gandeasca, mergandu-e pe principiul (comunist) :"bine ca esti tu destept,....stai dreacu-n banca ta", dovada stai cei peste 30 ani in care am produs ACEEASI Dacie "1300" (1310, 1400....aceeasi), cat despre DESIGN...chiar si posesorii de Logan, in prostia lor recunosc, ca un Rahat e mai frumos.........
    0 0
  • taxa de prima inmatriculare
    pai dupa noua lege, taxa de prima inmatriculare fiind proportionala cu emisia de CO2 si noxe, probabil ca va depinde la aceasta bicicleta de greutatea corporala, conditia fizica si preferintele alimentare ale utilizatorului. ;)
    1 0
  • aprilie
    heheheh buna asta =)) bicicleta dacia =))
    1 0
  • redundant
    misto ideea de 1 apr
    :))
    0 0
  • Biticlul
    Tin sa multumesc baietilor de la automarket ptr efortul de zi cu zi de a ne aduce stiri interesante, ce starnesc interesul atator impatimiti de masini. Stiu cat de mult timp ia sa aduni material necesar redactarii unui articol serios, si dupa care, se mai gasesc si tot felul de "dastepti" care comenteaza tot felul de tampenii legate de aceste articole. Mai baieti, ganditi-va ca este vorba de munca unor oameni, si mai mult, ganditi-va ce ati face voi daca ati fi in locul lor, cum ar suna articolele daca ar trebui sa fie redactate de voi.Inca o data, toata stima ptr echipa de la Automarket si felicitati ptr gluma de 1 aprilie, chiar am crezut - pana am citit comentariile legate de articol, din care mi-am dat si eu seama. Oricum, o bicicleta produsa de Dacia, nu ar fi un lucru rau - chiar deloc.
    0 0
  • Catalin
    Vai de mama lor =))
    inteleg ca Dacia a fost preluata d francezi, insa lucru asta nu prea se vede si la rezultate. La 1000 de euro iti dau o BICICLETA(vb unui predecesor: "cu piese made in China")facuta ca sa testeze fraierii, bicicleta care are niste imbinari care ma duc cu gandul la bicicletele din al II-lea razboi mondial. "O mare descoperire" ptr. Dacia ar fi sa schimbe tabla de "Golan"(Logan)..caci se cam "scurge", si nu "bicicleta de 1000 de euro". Insa suntem in Romania si se vor gasi "oameni de afaceri" care din dorinta sa fie "altfel", sa-si faca publicitate, o vor achizitiona.
    0 0
  • paul stefanescu
    nu e neaparat o pacaleala
    Peugeot are brand extension pe biciclete, mopede, scutere si e o divizie cu pondere importanta in cifra de afaceri. Nu ar fi deloc o idee proasta daca Renault, la nivel global, ar decide intrarea si pe acest segment, sub brandul Dacia. Invenatatorii glumei au pozitionat ideal "bicicleta Dacia" si ca pret si ca target (oamenii de afaceri) si au identificat si o nevoie relevanta pe care ar rezolva-o (traficul aglomerat). Un amic, presedinte al unei mari companii, circula cu un LandCruiser cu sofer si vrea sa-si cumpere un moped pe care sa-l tina in spate, iar cand e prins in trafic sa coboare, sa mearga cu mopedul unde are treaba, apoi soferul sa vina sa-l astepte. Nu e nimic de ras, felicitari baietilor de la automarket! Cei care "nu s-au pacalit" sunt de fapt cei pacaliti, pentru ca ideea ar fi geniala.
    0 0
  • e 1 Aprilie
    :)
    0 0
  • ten colo:)))
    statzy jos...k ii rondy curat:)):)):))..meretzy in colo romani:-j suntetzy pe nikaieri:-j
    0 0
  • like Logan
    la fel k si Logan-ul:SUPRAAPRECIATmultumesc
    0 0
  • Skyscraper
    de smecher
    :)) doamne :))ce vor mai inventa astea???[(se vede caci suntem in romania:))]
    0 0
  • chivu edward
    belea
    ce diferenta poate avea o bicicleta de o asa zisa masina cand simti aceeasi senzatie ca intro dacie .adevaru ca la banii astia poti avea o senzatie cand dai intro groapa
    0 0
  • bogdan
    bicla
    ce pot sa zic ... la biciclete ne pricepem,...mai putin la masini dar nui nimic astept cu nerabdare sa fac o liniuta cu bicla dacia eu am un dhs mai bn preparat decat asta:)))))))))))))))))))))))))000
    0 0
  • Oricum DACIA era si pana acum o firma de biciclete, asa ca nu ma mai mira faptul ca a ajuns sa si produca asa ceva.P.S. Daca nu cumva e o gluma :))
    0 0
  • bicicleta cu cadru unisex
    0 0
  • TU
    Pacaleala sigur nu e faptul ca merge mai repede la vale ca o dacia :)
    0 0
  • gluma de 1 aprilie.... :))
    0 0
  • F buna ideea
    ideea este foarte buna! designul este excelent! pretul pt Romania este poate un pic cam mare(poate un pic mai mult :P) dar in orice caz arata foarte bine! Cat despre faptul ca stirea apare de 1 Aprilie, raman putin sceptic :( si astept confirmarea oficiala!P.S. - @ AndreiRM: e la minte cocosului faptul ca produsele Shimano sunt de o calitate deosebia, si prinre cele mai bune; pe de alta parte cu acelasi nivel de inteligenta ne putem da seama si din text(persoanele carora ar fi destinata bicicleta) ca ea este o bicicleta de oras("city-bike"!!!) de aceea lipseste "ruda" care determina "masculinitatea" bicicletei! este o bicileta unisex!
    0 0
  • ce tzeapa
    pot lua unii....:)) sice suparati pe vioata, pe Dacia, pe "loganari" si pe lumea intreaga, in general. Mai respirati baieti si apoi scrieti :D
    0 0
  • ..
    in principiu buna initiativa celor de la Dacia, dar pretul este putin cam ridicat, mai ales ca din poze reiese un cadru din aluminiu si nu de carbon, iar piesele sunt din gama Alivio sau chiar mai jos si a caror caliatate lasa de dorit...
    0 0
  • vladutz
    de rasu lumii=))
    da meretzi fratzilor aksa cu jafu asta=))....k va facetzi de toate MINUNEALA=))).....datziva foc baii:))....romani looseri...k de 1000 de Euro imi fac bitza mai tare dekt harbu asta si de DH (pt ratatzi DownHill)...si de firma Kona sau Giant...mertzi aksa mah...pff...cand ii vezi frateeee=))))
    0 0
  • ce porcarie
    sa vad eu un om de afaceri cu o bitigla de femei, ar trebui sa ii zik Logan Bike.da prefer Mercedes sau Peugeot
    0 0
  • Dan Cristea
    da'p
    Da vezi ca se cunoaste trucajul la sigla !
    0 0
  • :)))))))))
    f tare fratilor :))))))))))))))))
    0 0
  • credos
    ASTA E GLUMA DE 1 APRILIE
    :)))!
    0 0
  • glumă
    Este de neînţeles cum, după atâtea posturi, după ce s-au dat două linkuri la bicicleta Mercedes, mulţi nu-şi dau seama de păcăleală! Asta înseamnă că este una reuşită ;).
    0 0
  • RUSINE!
    sa va fie rusine mha...las k platim taxe la impozit si tate celelalte taxe si voi o duceti bine...nesimtitilor..o bicicleta din fibra de carbon 40 de mil?? una misto misto ECHIPATA FULL SHIMANO e 30-40 mil....hai sai lasam cu fata-n soare neplatind taxele pe care le avem sa vedeti ce dau ei din buze;)
    0 0
  • bau bau
    taxa de poluare bicicleta
    cat va trebui sa pltesc taxa de poluare pentru bicicleta asta?si aa e scumpa la 1000 de euro, daca mai dau vreo 250 pe taxa de poluare, deja nu se justifica ...tzara de 2 lei ... :(:(:(
    0 0
  • Andrei
    :))
    0 0
  • trotineta
    pe cand trotineta de 2000 euro?
    0 0
  • dar eu
    noroc cu 1 apr
    ... noroc cu 1 apr., altfel, maine va-ti trezi ca sunteti dat in judecata de dacia, pa numai bine....
    0 0
  • La acest pret presupun ca nu trebuie sa rotesti pedalele decat o data/km. Am impresia ca pretul e doar de "1 APRILIE", pentru celelalte zile fiind necesar sa se taie un "ZERO".
    0 0
  • Stifler
    bah redactore
    ce mam enervat din cauza voastra pe 1 aprilie ... numai bine :P
    0 0
  • marian Mateescu
    Nu e FARSA!!!
    Ce telepatie a avut Robert cu cei de la alte publicatii!!! Pt ca stirea mai apare pe vreo 4 site-uri! Deci Nu e scornita si nici fotoshopata de el. Iata: http://www.prosport.ro/multimedia/bicicleta-dacia-de-1000-de-euro-2506740 Inginerii de la Dacia au voie sa gandeasca, numai ca in zilele noastre sa va intre bine in cap,Dacia apartine firmei RENAULT. Cititi pe Dacia.ro la capitolul Grupul dacia si convingeti-va: Renault a achiziÅ£ionat Dacia în 1999, detinând astăzi 99,3% din acÅ£iunile societăţii. In concluzie Dacia nu mai este firma aia condusa dupa o mentalitate invechita, ci este o fabrica ce pune in aplicare concepte revolutionare, O unitate de productie a grupului Renault care a reusit sa scoata pe piata o masina foarte ieftina pt clasa ei, urata ce-i drept, dar ieftina. Asa si-au marit vanzarile foarte tare. DACIA nu mai inseamna lucru romanesc. Dacia inseamna RENAULT, inseamna Francois Furmont, inseamna standard de calitate frantuzesc. Doar numele i s-a pastrat pentru cei care se imbata cu apa rece si striga ca nu ne vindem tara. De fapt e vanduta de mult iar noi lucram pe mosiile celor care au cumparat. Bicicleta din carbon este o initiativa laudabila dar cred ca doar cativa pasionati de miscare pluc cativa snobi au sa o cumpere. Apoi isi vor da seama ca nu prea ai unde sa mergi cu bicicleta in Romania pt ca pe strada se circula cu mult peste viteza legala si nu se mai respecta regulile de circulatie, iar pistele de biciclete din Bucuresti sunt adevarate atentate la siguranta biciclistilor (atunci cand nu sunt ocupate de masini). Pai ce sa faca tinerii oameni de afaceri din orasele aglomerate cu bicicleta Dacia? Cum sa-si mai etaleze ei caii putere? SUV-ul sau 4x4-ul, tunning-ul ? unde sa-si mai ia metresele, pe cadru? S-ar putea sa aiba succes si bicicleta, dar in occident, nu aici. acolo unde oamenii pretuiesc miscarea in aer liber si nu se sparg in figuri pentru ca nu-i intereseaza ce are cel de langa ei. Pt ca toti au si masina si telefon si bani si haine. Nu, nu au toti Hummer, nu au toti Louis Vouiton, Nu au toti iPod. Dar se simt bine cu ce au si traiesc cu bucurie, nu cu invidia ca vecinu de la scara B are masina mai puternica cu 3 cai putere si gagica lui e mai inalta cu 3 centimetri. Bravo RENAULT! Asta e! Vin altii si fac treaba pt ca noi suntem preocupati sa barfim. 18 ani au trecut degeaba. Romanii merg degeaba in occident. Nu invata nimic!
    0 1
  • ALX CT
    O sa puna eventual la sfarsitul zilei adminu un comment prin care o sa ne lamureasca daca e gluma sau nu.
    0 1
  • sorinaccio101
    pretu
    bicicleta asta nu va cota 1000 de euro,va fi 2500 dupa ce va fi lansata ca asa au zis si cu logan.sunt curios ce motorizari o sa puna pe ea...(first of april comment)
    0 1
  • Copie fidela
    E o copie fidela a modelelor scoase de Dacia(Logan) adika o troaca de
    0 0
  • cristee
    mda...
    pai in primu'rand e o implementare mai buna a noii sigle, in al doilea rand trebuie sa produca ceva si muncitorii care nu sunt (inca) in greva, iar in al treilea rand are emisii foarte mici de CO2, ceea ce ar scadea media emisiilor Renault muuult sub media producatorilor europeni (ia d'acilea Porsche si mori de ciuda!)(desi ar creste probabil nivelul emisiilor sonore la intalnirea fiecarui delushor mai semetz...)
    0 0
  • Victor
    none
    Noroc ca e 1 aprilie ca alfel mai sa cred!Oricum ati lucrat ceva in Photoshop ! Buna treaba ! pare foarte reala !Bv Sunteti foarte tari!
    0 0
  • asmaticu
    pt. innoirea parcului...
    eu propun sa fie cumparata de Parlament pt. innoirea parcului auto! poate le mai scad burtzile. si sa nu uit: sa fie taxata cum se cuvine si asigurarea sa fie pe masura ca doar n-are air-bag si alte minuni si sa plateasca si taxa de drum si de prima inmatriculare si ce alte taxe or mai fi.
    0 0
  • BITA DACIA
    AR PUTEA SA RAMANA NUMAI LA BICICLETE SI SA-I LASE PE ALTII SA FACA MASINI ...
    0 0
  • hmmmmmmmmm
    1 aprilie...... si photoshop :)))))))))
    0 0
  • Asta-i maxim 500 de euro!!
    Are Shimano Alivio (clasa medie-joasa), cadru de aluminiu, furca e frumoasa, saua probabil cu gel, in general are piese bune pe ea, dar ...1000 de euro??? Nici macar TREK nu le produce la banii astia. ;)
    0 0
  • t. alex
    F. tare
    Buna gluma!Cu respect, alex.
    0 0
  • Dacia pe 2 roti
    exact asa e si o masina Dacia...fara..nimik :)))
    0 0
  • bbbobbbo
    april fool
    yup dead right APRIL FOOOOOl....
    0 0
  • alexandru
    ha ha hi hyyyyyy
    oare pe cati fraieri io fi pacalit acest sait ...acum de 1 aprilieeee aiurea si vb unui alt tip ...o bicicleta romaneasca cu iese chinezesti ... si de ce tocmai de damaa si nu de barbati....:)));)):);)
    0 0
  • bogdan
    lol
    nu era de ajuns ca dacia face masini de tot kkt-ul.trebuia sa se bage si la biciclete.de fapt la cat de varza e dacia ar trebui sa invete intai sa faca triciclete.Dacia sucks!!!
    0 0
  • parerea mea...
    Eu zic ca e o farsa de 1 aprilie...intarziata...chiar e de ras ca Dacia sa faca inca un produs (bicicleta) de o calitate nashpa...E penibil fratilor...are o forma aerodinamica...furca din fibra de carbon??? mama...in fine...buna poanta...
    0 0
  • Iulian
    aaaaaaaaa
    daca vreti puteti sa ma bagati in lista voastra de yahoo? aidiul meu de yahoo este inuyashacuraj
    0 0
  • zanhero
    bah desteptilor, voi ati auzit de bicicleta BMW?
    0 0
  • Road Runner
    Cred ca e o gluma :))
    Sincer acu,lume astia au luato razna :))1000 euro pt chestia aia cu pedale =))La banii astia imi iau o KONA de 1000 ori mai buna,rezistenta si mai placuta ca aspect.Frane pe disc,suspensie fatza,sa fim seriosi :))Dupa parerea mea e un esec total ;)Frate nu compara BMW cu chestia aia pe doua rotzi,te rog :D
    0 0
  • de kkt
    unde dai tot manele gasesti...suntem un popor de intelectuali...si atatea comentarii, pai asta era si scopul, drept vorbind am muscat-o si eu ca am lasat coment dar...romanii tot cocalari raman, auzi dacia bike...poate o fii. unchi-miu lucreaza la uzina si e femeie de serviciu! va zic in premiera ca a gasit niste documente cu un proiect pt 2011. dacia cu nasa lucreaza de 11 ani la un scaun cu rotile...
    0 0
  • euGabi
    cul
    ...o da .ce tare...chiar mi-as lua....zilele
    0 0
  • stroie vasile
    dacia 1100
    vreau sa cumpar dacia 1100 din anul 1964 sa fie in stare de functionare
    0 0
  • Interesanta bicicleta...cadru ieftin de aluminiu(vezi sudura),piesele sunt varza,furca e nasoala,aspectul e infricosator,frana pe disc e buna,nu si cand o ei la vale :)),pretul e de 10 ori mai mare decat face,cauciucurile lasa de dorit,spitele sunt rezistente ca niste scobitori,de jante nici nu mai vb =)),lantul e un fel de DURA ACE =)),nu am testato in realitate(nici nu am vazuto)dar dupa cate vad in imagini e o bicicleta nu prea reusita,piese scumpe,de proasta calitate,si ce daca are piese shimano,depinde de care,la pretul asta ar trebui sa aibe shimano LX dar eu cred ca sunt mai mult TOURNEY =)),deci e cam praf.Oricum eu unu sper ca e o gluma,si este nu ?:D
    0 0
  • andrei
    arata bine
    putem sp ca pentru o bicicleta romaneasca arata foarte bine si e foarte avansata in privinta pieselor ,sper sa fie de calitate ca sa nu se faca praf repede
    0 0
  • marfa frate
    bai nu ma gandeam la asa ceva.Astia sunt nebuni.Mai bine ami cumpar o pereche de role cu ```122345678908877665655444556677 de mii de euro
    0 0
  • asta e un jaf dar sa vedem knd o scoate ferari sau masserati...sa ne pice fata =))
    0 0
  • bogu24 b
    ar fii fff buna ha ha
    cred ca daca ar fi afut si abes fata si lateral poate ar merita banii astii asa ca ar fii bine ca sa o imbunatateasca si cu asa ceva ca parerea mea ar merita banii astia ha ha ha
    0 0
  • ha ha ah
    e mai frumoasa bicicleta ca masina. marfa. tipic frantuzesc
    0 0
  • Linkin
    WOW
    Mah , pozele alea sunt super tari , daca chiar ar exista ar fi super , dar sa coste 100 de euro nu 1000 , pakat k e o gluma , mai bine faceau asa ceva , k sincer arata super tare :X
    0 0
  • ady_hawaii@yahoo.com
    ATENTIE...asta nu e tot!
    Am auzit ca vor sa faca si o productie de role...taxa de mediu tot ce trebuie ca or sa faca mult praf in urma,..nu`i asa Taricene?
    0 0
  • stefan
    vreau si eu de unde o cumpar?
    e sooooooper bicicleta dacia bv fratilor ma gandeam cand o sa apara
    0 0
  • eliseimiron.com
    Bicicleta arata bine si pare ok pentru oras insa cam scumpa la echiparea pe care o are(din ce mi-am dat seama e vb de echipare Shimano Alivio), cel putin cea din poza care nu e nici pe departe construita din fibra de carbon. (doar un cadru gol face mia e euro)
    0 0
  • Pai ce sa facem daca vedem ca nu mai mere cu masini ne bagam pe alta piatza da oricum e cam ridicolaaaa si 1000de euro $$$$$$$$$ wow cam mult sa nu uitam ca moneda nationala a RO este leull soo ia faceti un calcul pai cu bani astia imi iao o dacie vecheeee:))))))
    0 0
  • tare rau
    ce cutie de viteze are? :)
    0 0
  • Nimic nou sub soare
    Ei.. aceasta stire a aprut si anul trecut de 1 Aprilie. Bine ca macar au schimbat sigla de Dacie =))
    0 0
  • pacat ca este doar o gluma
    Mda... pacat ca este doar o pacaleala. am ajuns sa citesc acest articol tocmai pentru ca am rascolit netul in speranta ca voi gasi un model de bicicleta interesant. In fine, cei de la automarket s-au orientat binisor pana sa posteze un pret credibil pentru un produs de calitate. Dupa cum arata fotografiile, bicicleta ar fi fost un superlativ pentru pretul cerut , in conditiile in care suratele concurente care au la origini ceva sange albastru ajung binisor peste 3000 de euro !
    Chiar mi-as fi dorit si a-s fi platit pretul daca ar fi existat !
    Deocamdata am un logan care este de 8 ori mai scump decat presupusa bicicleta. daca e sa ma bazez in aceeasi fiabilitate pe care dacia a oferit-o pe Logan cumparam bicicleta cu inima deschisa.
    Cu Loganul meu, care mai e si GPL din fabrica ,am trecut de 100 000 km si nu i-am schimbat decat doua becuri. In conditiile in care am folosit-o de la sosele nationale pana la catarari pe drumuri forestiere, cred ca niciun comentariu rautacios nu-si are locul.
    M-am uitat foarte atent la fotografiile expuse. Chiar este afurisit de frumoasa bicicleta !
    Poata totusi Dacia nu o ia de gluma si produce si asa ceva, macar ca si accesoriu ;) .
    Va salut !
    1 1
  • euuuuuuuuuuuu
    minciuni
    pozele alea sunt de la o bicicleta mercedes benz . Pe cine credeti voi ca o sa pacaliti .
    1 1
  • bicicleta:))
    dacia sa faca bicileta ce farsa buna dabia au facut trei modele de masini si alea !!!:))
    1 0
  • biciclu de1000euro
    la banii astia iti comanzi in america una electrica de mergi ca boieru cu 45 km la ora siti mai ramine si niste bani
    0 0
  • Attila
    carbon
    Ce bicicleta eu tare ma uit unde sunt elementele de carbon dar in loc de carbon se vede o sudura zdravana . Asa ca cadrul acela nu a pupat o bucatica de carbon si de furca nu mai vorbesc.
    La ora actuala foarte putine firme produc furca partial de carbon.
    Asa ca mai mult praf in ochi decat adevar.
    Mai documentativa la niste firme adevarate care produc cu adevarat cadre de carbon: Orbeea, Fondriest, De Rosa, Pinarello Colnago.
    Eu cred ca ajunge.
    Ar fi o idee dar cu calitate.
    0 0
  • Dragos
    Zau!
    ZAU! lasati-va, ramaneti mai bine la masini. Uitati-va umpic mai intai la producatorii straini, TREK spre exemplu. o bicicleta nu inseamna numai niste fiere cu roti. conteaza geometria, functionabilitatea...
    0 1
  • Mircea
    Dacia
    Hai lasati carcoteala ! ca e dacia ca e china, nu conteaza, barim de am merge toti cu bicicleta si sa scapam de poluare, pacat ca pretul ....
    0 1
  • nbdfhjs
    tare
    este cea mai belea bicicleta pa care am vazuto
    0 1
  • silviu
    nui buna de nimic
    vreau sa dau comanda de asa cv dar nu cred ca aveti optiunea cu stergatoare cu lama dubla si 12 airbaguri asa ca nu mai dau comanda
    0 1
  • sergiu
    risuri
    sa-mi suga pula cui nui place bicicleta
    1 0
  • big brow
    naspa
    io cred ca astia glumesc in viata mea no sa dau 1000 de euro pe o bicicleta de la dacia
    0 0
  • bicicleta
    vreti ceva tare pe piata mondiala la capitolul biciclete produsa de mine personal accesati ghera_doru@ yahoo.com
    0 1
  • 0747682077
    OOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUU O VREAU NEAPARAT:X:X:X:X
    0 0
  • STELUTA
    WOW!!!!!!!!!
    0 0
  • :))
    asta ne mai lipsea:)):)):))))))
    0 0
  • Ce gluma, de cand se sudeaza carbonul? :) "Cadrul bicicletei si furca - fata sunt confectionate integral din fibra de carbon, ceea ce explica in mare masura pretul de 1.000 de euro "
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru