Bulgaria: 32 de Porsche ca ambulante!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.03.2007
Ministerul Sanatatii din Bulgaria a cumparat 32 de Porsche Cayenne pe care le foloseste ca ambulante!

Bulgarii nu apar in aceste zile in presa internationala doar in context fotbalistic (vezi egalul pe teren propriu contra Albaniei) ci si in alte situatii, care mai de care mai neobisnuite. Astfel, agentia sofiota de presa Novinite informeaza ca Ministerul Sanatatii din Bulgaria a anuntat in aceasta saptamana achizionarea unei noi flote de masini destinate serviciului de ambulanta in comunele si satele din muntii vecinilor de peste Dunare. Radoslav Gaydarski, ministrul bulgar al sanatatii in Guvernul de la Sofia, a detonat insa bomba cand a afirmat ca cele 32 de masini destinate acestui serviciu sunt...Porsche Cayenne.

Problema este ca nimeni nu l-a putut acuza pe ministru de rea intentie din moment ce nu si-a insusit vreunul dintre aceste exemplare, insa in Bulgaria se afla pe rol o discutie extrem de aprinsa legata de necesitatea acestor masini. Banii necesari achizitiei (115.000 de euro exemplarul x 32 de masini = 3.7 milioane de euro) provin dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si erau destinati dezvoltarii tarii.

Si totusi, contribubilii bulgari afirma ca acesti bani ar fi trebuit investiti in spitale, aflate intr-o stare degradata.

Gaydarski se apara insa spunand ca cei de la Porsche sunt singurii care au inaintat un pret in licitatie si, deci, au castigat. Singura pretentie a Ministerului era ca masinile participante la licitatie sa poata sa faca fata pe drumuri de munte, unde vor avea loc cele mai multe interventii.

Ramane de vazut daca Ministerul va aloca in fiecare an un buget destul de ridicat pentru a plati benzina consumata de cele 32 de Cayenne-uri.

Comentarii (25)

  • bingo_floryn
    si la noi
    si noi ne putem lauda cu VW Touareg cu care ne putem deplasa in zonele inundate si sa scoatem caprele din apa. deci sa nu radem de capra vecinului ca nu suntem asa de diferiti de ei(sau mai bine spus cei ce ne conduc sunt la fel de inventivi!)
    0 0
  • castravecioru`
    mai bine luau logan mpv
    pentru ei ca si pentru noi cea mai reprezentativa este carutza...asa ca mai bine luau logan...oricum este o treaba buna. e mai tare sa dai ortu` popii intr-un porsche, nu? ca de medici...
    0 0
  • Razvan
    Nino-Nino
    Sper sa nu puna girofare pe ele ca le vad nemti si le iau inapoi
    0 0
  • the clown
    mda
    Maine e 1 aprilie :))
    0 0
  • *
    sau cu 4 touareguri la politia comunitara din mogosoaia:))
    0 0
  • cristi
    pentru bingo_floryn
    da dom'le dar din cate stiu un touareg nu costa 115.000 E. asa ca stai linistit ca nu au fost cumparate ca sa facem pe smecherii. si acum ce ai vrea sa nu mai progresam deloc? tu te-ai fi bucurat sa ne fi cumparat mai bine niste dacii 1310.
    ps: bine ca opelurile astra si masinile de teren pentru a captura imigrantii care vor sa intre in tara la noi nu le-ai mentionat
    0 0
  • Mircea Mester
    Aprilie?
    The Clown, maine e 1 aprilie, asa este, Cauta pe agentiile de presa bulgaresti acesta informatie. Vei avea o mare surpriza sa o gasesti.

    P.S. Pana la 1 aprilie mai e putin :D
    0 0
  • Avem si noi Gaydarski-ii nostri
    Mai Mestere, o fi si la bulgari 1 aprilie, mai stii! :D
    Cu toate ca daca stai putin si te gandesti e stilul inconfundabil balcanic de a cheltui banii publici. Avem si noi exemplarele noastre, nu obligatoriu "specialisti in masini".
    0 0
  • Cu caruta pe marte...
    problema se pune in felul urmator...
    Care e faza? Macar ei nu au bagat banii in buzunar, ca pe la noi, si a facut ceva progresist. Sa inteleg ca e mai bine sa mergem tot cu caruta (ca de... e mai ieftin), nu?
    Tipic atat pentru noi cat si pentru bulgari. De asta suntem asa de dezvoltati. Noi dezbatem chestii d-astea si altii dezbat daca sa exploreze alte planete si cum...
    0 0
  • băi băiete...
    Corupţia nu e exclusiv românească... Se practică şi la alţii. Cred că peste tot.
    0 0
  • johny bravo
    ...asta da, curiozitate!
    "...azi noapte am facut cumparaturi in oras". Cu ce ne ajuta pe noi aceasta optiune a bulgarilor sau cu ce ne incurca? Dorinta de capatuiala si orgoliul este general. Ai nostri au luat cate 2 touareg-uri pentru fiece judet iar la Bucuresti restul dpana la 100. Si am iesit mai ieftin cu 4,5 mil la 22 mil de locuitori fata de 3,7 la 6 mil. locuitori.
    0 0
  • desfigurel
    respect! radem de paiu' din ochiul altuia... noi le facem si mai boacane, cum spuneau si altii mai sus
    0 0
  • cristi
    respect!
    oameni care se gandesc la binele altor oameni...nu ca in romania parlamentari si minsitrii handicapati care umbla in S uri a8 uri si alte limuzine...si ambulantele si spitalele sunt cam vai de ele...
    0 0
  • Freelander2
    K-yenne Rescue Team
    Indraznesc sa cred ca shpilul e altul : tsaranu' bulgaresc din varfu' muntelui "X" se imbolnaveshte,cade la pat... Hazeaika lui cheama ambulanta cu un Nokia Versace,de exemplu,vine Porsche Cayenne,tsaranu cade in extaz de placere si nu mai are nevoie de spitalizare. Iaca-ta ca investitia in SUV-ul de lux a fost mai eficienta decat cea intr-un spital de provincie,cu doctori infatuatsi si asistente ingalate visand la joburi in West Europa.
    0 0
  • emi 715300
    si la mai mare
    domnul nicolaescu o sa imbumatateasca serviciile de ambulanta autohtone cu ambulante ENZO FERRARII
    0 0
  • AndreiRN
    Iresponsabilitate
    Inca un exeplu de iresponsabilitate a celor pusi la carma. Interesant este ca doar un individ decide ce se face cu un buget asa de mare ceea ce este o absurditate mostenita de la sistemul comunistilor. Doar sunt fii lor.
    Orice cheltuieli peste $10k trebuie aprobata de un grup la conducere nu un individ. Rad cei din Vest de se prapadesc pe incapacitatea celor din Est.
    0 0
  • johndoe
    AndreiRN ne-a dat esenta acestei stiri...si din pacate asa este
    0 0
  • CE treaba...
    Nu erau mai potrivite niste Hummer-uri? ca un Cayenne mi se pare mai potrivit pe o autostrada plina de gropi gen Bucuresti-Pitesti, nu pt munte...
    0 0
  • nu e 1 aprilie .... e adevarata faza..
    http://www.autoblog.com/2007/03/30/bulgaria-gets-a-loan-to-buy-fleet-of-porsche-cayenne-ambulances/
    0 0
  • Cristian S.
    Porsche
    Sunt fonduri europene care trebuie cheltuite daca nu se retrag.Ei macar le cheltuie pt. ca fac proiecte,ai nostrii pierd bani pt. ca nu stiu sa -i cheltuiasca !
    0 0
  • Bratosin
    Fasss
    Satu' arde si baba se piaptana.. cam asa e cu conducatorii si cu tara pe care o conduc.
    0 0
  • AndreiRN
    Conducatori
    Conducatorii INTOTDEAUNA reprezinta majoritatea populatiei.
    Chiar daca unora le este rusine cu ei.
    Sau isi dau hotia pe fatza.
    0 0
  • tare
    tre sa ne luam si noi,nu?
    0 0
  • no ... !!!
    Daca vom vedea pe strazile bulgare masini de pompieri marca Ferrari sa nu ne miram ...
    0 0
  • b=crazy_about_cars
    si politia...
    atunci politia din Bulgaria ar trebui sa aiba porsche 911 turbo (tot 32 daca se poate)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru