Cea mai rapida berlina din lume

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.11.2006
A cazut recordul mondial de viteza pentru berline! Noua performanta ii apartine lui Brabus Rocket: 365.7 km/h.

Brabus, tunerul oficial al celor de la Mercedes, a reusit sa doboare recordul mondial de viteza pentru berline. La inceputul lui 2006 echipa Brabus R&D a realizat intr-un numar mic de exemplare (65), Brabus Rocket, bazat pe modelul de serie Mercedes CLS. In luna octombrie a acestui an, mecanicii Brabus au decis sa testeze modelul pe pista Nardo, din sudul Italiei. Sub atenta supraveghere a Agentiei Germane de Inspectie Tehnica (TUV Sud), automobilul de 348.000 euro a atins viteza de 365.7 km/h, doborand recordul mondial de viteza pentru un sedan.

Viteza maxima de 365.7 km/h nu este singurul atribut de invidiat la Brabus Rocket. Acest model este de asemenea si una dintre masinile cu cea mai rapida acceleratie. El atinge 0-100km/h in 4 secunde, 0-200km/h in 10.5 secunde si 0-300 km/h in 29.5 secunde. Brabus Rocket este echipat cu un motor twin-turbo Brabus SV 12S bazat pe ultimul propulsor cu 12 cilindri al seriei 600.

Brabus a incercat astfel sa combine puterea maxima cu un condus placut si cu o eficienta maxima in protectia mediului.

Capacitatea motorului a fost marita de la 5.5 litri la 6.3 litri, sistemul de evacuare a fost inlocuit cu unul de inox iar sistemul intercooler a fost marit. Motorul Brabus SV 12S produce o putere maxima de 730 cai putere la 5100 rotatii pe minut. Valoarea maxima a cuplului motor este de 1.320 Nm, dar este limitata electronic la 1.110 Nm. Puterea este transferata rotilor din spate cu ajutorul transmisiei automate in cinci trepte.

Modelul a fost testat intr-un tunel aerodinamic iar in urma testelor garda la sol a fost coborata pentru a crea o balanta aerodinamica. Brabus Rocket satisface si pretentiile legate de aspectul interior. Cockpit-ul este "captusit" cu piele Mastik si Alcantara iar volanul si vitezometrul, care arata 400 km/h, au insertii din fibra de carbon.

Pentru cei pasionati de viteze extreme Brabus a pus in vanzare o editie limitata de tricouri cu mesajul "Special High Speed Edition". Tricourile costa 75 de euro si pot fi comandate online la adresa www.brabus.com.

Cu aceeasi ocazie, circuitul de la Nardo a mai gazduit doborarea a doua recorduri. Primul dintre acestea se refera la modelele compacte, recordul absolut de viteza fiind batut de Golf R32 Twin-Turbo (323.1 km/h).

In sfarsit, cea mai rapida masina a zilei este de acum si cel mai rapid cabrio existent in lume: 9ff Turbo Cabrio a ajuns la 380.5 km/h.

Comentarii (10)

  • 365.7 km/h.
    la 350 mii euro trebuia sa poata mai mult!!!
    0 0
  • Record viteza.
    Stirea este foarte veche.
    0 0
  • fals
    fals
    0 0
  • Mircea Mester
    E cat se poate de real
    @Vlad: citez din text: "In luna octombrie a acestui an, mecanicii Brabus au decis sa testeze modelul pe pista Nardo, din sudul Italiei."

    Evenimentul in sine a avut loc acum o luna, confirmarea oficiala a fost facuta alaltaieri de TUV Germania.

    @yo: Ai argumente contra? Te-ar angaja baietii de la Cartea Recordurilor in cazul asta.

    Va mai astept.
    0 0
  • un roman
    interesant
    interesant,mai naspa e ca noi abia daca avem bani de-o rabla de dacie.
    0 0
  • Record?!
    exista cumva si o filmare ceva????
    0 0
  • Merlin
    mda
    Brabus confirma faptul ca :atunci cand iti ajunge cutitul la os ,(vezi Audi) .......
    0 0
  • Sunteti varza
    Stirea cu Brabus "pt cunoscatori" o puteti citie de vreo juma de an pe site-ul oficial al firmei www.brabus.com. Intrati acolo si dati pe CLS Brabus si o sa vedeti ca de acolo a fost preluata informatia. Altadata sa fiti mai prompti.
    0 0
  • Mircea Mester
    Brabus
    Recordul de viteza al lui Brabus Rocket a fost stabilit la finalul lui octombrie. Jumatate de an insemna sase luni cand am verificat eu ultima data. Informatia a fost pblicata pe site imediat dupa ce a performanta a fost confirmata oficial de forul german TUV Sud.
    0 0
  • Marius
    Brabus
    Posibil sa vb de doua chestii diferite?
    poate au avut loc doua teste diferite in perioade diferite de timp....?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru