Circuit de Grand Prix la Snagov

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 10.12.2007
Constructia circuitului de Formula 3 va demara anul viitor, acesta urmand sa masoare 3,8 km.

Esential

3,8 km va masura primul circuit de Grand Prix din Romania.

Compania South Pacific Group va incepe in vara anului viitor constructia la Snagov a primului circuit Grand Prix One din Romania, care va include o pista de automobilism de 3,8 kilometri, spatii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele.

"Circuite Grand Prix One exista la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra. Ne-am gandit sa dezvoltam un astfel de proiect in Romania pentru ca nu exista o pista pe care sa se organizeze curse de masini. Un astfel de concept, care este similar cu toate Grand Prix-urile din lume, include o pista de Formula 3, galerii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele", a declarat pentru Mediafax Andrew Prelea, directorul executiv al South Pacific Group.

Potrivit acestuia, costul pentru obtinerea licentei Grand Prix One a depasit 25 de milioane de euro, urmand ca in fiecare an de functionare, compania italiana Mainstreet, care detine acest concept, sa primeasca o taxa din incasari. Valoarea totala a proiectului va depasi 300 de milioane de euro, investitia apartinand exclusiv companiei South Pacific Group.

Banii vor proveni in principal din credite bancare, dar si din surse proprii.

"Am ales Snagovul pentru ca este aproape de Bucuresti si acolo se poate ajunge usor de la aeroport. Am discutat cu primaria si ei au fost incantati de idee. Pe data de 10 ianuarie 2008, se va organiza un referndum la Snagov, si vom vedea daca si locuitorii vor fi de acord cu acest proiect", a afirmat Prelea, care a adaugat ca Primaria Snagov ii va concesiona 56 de hectare de teren pentru dezvoltarea circuitului.

In afara de pista de 3,8 kilometri, pe care se pot organiza curse de Formula 3, curse si testari de masini, proiectul include si 60.000 de metri patrati de galerii comerciale - inchiriate in principal firmelor de haine si accesorii vestimentare - si 90.000 de metri patrati, care vor fi destinati amenajarii unor showroom-uri auto si mai multor restaurante si cafenele. Va fi construit si un hotel de 140 de camere, clasificat la patru stele. "Va fi un complex in care barbatii pot veni pentru curse si pentru testarea masinilor, iar femeile isi pot ocupa timpul cu cumparaturi. Vor fi si locuri de joaca pentru copii.

Restaurantele si magazinele vor fi, preponderent, italiene. Proiectul va arata identic cu celelalte Grand Prix-uri din lume. Dupa un an de la inceperea lucrarilor, cand circuitul va fi deschis, ne asteptam la incasari anuale de sute de milioane de euro", a afirmat Andrew Prelea.

Prelea spune ca nu este exclus ca in urmatorii ani sa incerce sa omologheze proiectul si pentru circuite de Formula 1. Alaturi de Snagov, in urmatorii ani vor fi amenajate circuite Grand Prix One in Bilbao, Pescara, Singapore, Zagreb, Split, Bangkok, Sidney si Auckland.

C.

Taguri: Grand Prix

Comentarii (10)

  • prudentul
    Doamne-ajută
    În sfârşit se mişcă ceva...Singura mea nedumerire: "Dupa un an de la inceperea lucrarilor, cand circuitul va fi deschis, ne asteptam la incasari anuale de sute de milioane de euro".Tare bine ar fi. Dar nu prea vad cum. Cred totuşi că se refereau la întreg complexul dezvoltat în jurul pistei:magazine, cafenele, galerii comerciale...
    0 0
  • in sfarsit
    ma bucur de stirea asta oficiala.
    cu siguranta impatimitii de viteza se bucura tare mult.
    vor scoate banii doar cu cele aferente circuitului, nu doar cu pista...

    bafta!
    0 0
  • vladone
    nu inteleg
    pana la urma vei avea voie contra unei taxe sa te dai cu masina ta pe circuit sau o sa fie numai pentru curse oficiale si teste?
    0 0
  • nu intelegi
    se vor face numai curse oficiale din ala cu Sena si alti ,tu vi ca spectator .Un castig din partea amatorilor este acela ca se poate organiza ceva de nivel national unde poti participa si tu daca te tine buzunaru ,pana atunci te dai pe centura sau la aeroport.
    0 0
  • prudentul
    nu înţeleg
    De unde ştii că vor fi doar curse oficiale? Câte curse oficiale există acum în Romania? Cam toate circuitele din lume permit accesul publicului doritor să se dea cu maşinuţa, contra unei taxe, normal. Altfel, din biletele spectatorilor români de la "cursele oficiale" nu poţi plăti nici portarul şi femeia de servici de la un sezon la altul. Şi, în fine, de unde ştii că poate participa "Sena"? (presupun că te-ai referit la Bruno Senna şi nu la unchiu-su, fie iertat).
    0 0
  • daniela
    grand prix one
    bravo.incepem sa iesim din bucuresti
    0 0
  • Adrian
    Vor fi castiguri!!!
    Acest circuit nu este numai pt romani, vor veni si persoane din afara....sa zicem de ex:bulgaria, moldova..etc...cursele de grand prix sunt destul de mediatizate si au tot timpul spectatori...si din privinta castigurile ...cred ca este un pariu deja castigat...numai notorietatea evenimentului starneste "fluturasi in stomac".[..parerea mea..]
    0 0
  • ovidiu
    un inceput
    Am fi si noi in rand cu lumea
    0 0
  • fratilor au trecut aproape 3 ani de atunci:))) s-a evaporat proiectu sau ce s-a intamplat?:)))
    0 0
  • Santon
    Proiect ?
    Ce proiect ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru