Daca ia Craiova, Ford face model nou in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 18.07.2007
Noul model va fi produs doar la uzina din Craiova si va fi destinat in special exportului.

John Fleming, presedintele Ford Europa, a declarat la Bucuresti ca Ford are in curs de proiectare un nou model  care va fi fabricat exclusiv la uzina din Craiova. Ford negociaza cu statul roman achizitia uzinei din Craiova, urmand ca cel mai probabil la 1 septembrie tranzactia sa fie efectuata.

"Va fi un model nou fabricat in Romania, care va produs numai in Romania insa nu va fi conceput in tara dumneavoastra, fiind in proces de proiectare in Germania si Marea Britanie, unde noi ne gandim si ne dezvoltam masinile", a spus Fleming intr-un interviu la televiziunea nationala.

Presedintele Ford a precizat ca grupul american intentioneaza sa creasca productia anuala de la Craiova la circa 300.000 de autovehicule, dintre care 90% vor fi destinate exportului, precum si 300.000 de motoare dintre care circa 70% vor fi livrate in strainatate.

Fleming a mai adaugat ca Ford va garanta toate locurile de munca existente la fabrica de la Craiova si chiar va crestere numarul acestora pana la minim 7.000 de angajati.

Comentarii (40)

  • romica
    ford
    pret estimativ
    0 0
  • emilio
    cit va costa fordu romanesc?
    (scump, doamna, scump...)
    0 0
  • cedrik
    pretz..
    da halatu, doamna, cat e halatu? :))
    0 0
  • Teapa
    E o alta teapa a diriguitorilor, dintr-o serie foaarte lunga...
    0 0
  • ursus2
    ok,
    Poate asa vom avea o masina "made in Romania" de care nu mai face misto toata lumea!
    0 0
  • Iulian
    made in Romania
    De Ford si asa face misto oricine... toata lumea stie ca sunt masini slabe. Daca se va fabrica in Romania, va dati seama ce misto se va face. Poate daca cumparau o fabrica in Japonia se mai "scoteau" un pic, dar asa... Dumnezeu cu mila!
    0 0
  • Mixaj de stiri
    Apropo de aceasta stitre si de cea de ieri, in care se pomenea ca Ford va produce o masina din canabis, daca mixam stirile ce o sa iasa? "Daca ia Craiova, Ford face model nou in Romania, masina de canabis?" Pai va dati seama ca oltenii o sa aiba in afara de zaibar inca un motiv de ameteala? sa nu iasa Fordcit pana la urma, ala cu carburator dublu corp de intra intr-o jumatate o benzinarie OMV si in cealalta inca una Petrom. O fi ca in "Nea Marin Miliardar", te pomeni.
    0 0
  • xmaniax
    ford
    pentru prostul de iulian "made in romania"...de unde esti ma tzarane?care toata lumea face misto de ford?ai avut tu ford si iti dai cu parerea?sau daca ai avut ce janghina de masina cumparata la mana a6-a?mai citeste bai baiatule,vezi ca in anul in care a aparut ford focus,a iesit masina anului in germania..si cred ca nemtii sunt mai priceputi la masini decat esti tu priceput cu sapa!
    0 0
  • ford
    in sfarsit e o investitie in fabrica aia de la craiova,tot ce sper e sa iasa o masina care sa si-o permita cat de cat un roman fara sa-si amaneteze rinichii :))
    0 0
  • oltcit
    ford
    Fix On Repair Daily
    0 0
  • hgrtlkn
    O avea "xmanix" Ford?
    Sau vorbeste din "reviste"? Si Fiat a fost masina anului nu stiu unde, si Renault. Nu inseamna chiar nimic. Cei care au Mondeo stiu ce inseamna zdranganitul la peste 10 000 km...si multe altele (suruburi care apar de te miri unde, plastice lucioase, parasolare care se rup). In fine, e o parere, nu inseamna ca mergem in Logan sau cu bicicleta si nici ca seceram graul.
    0 0
  • iulian si altii
    habar nu aveti despre ce vorbiti. Va uitati la poze si va dati cu pararea despre masini. Poate ca atunci cand veti avea carnet si va veti urca in sfarsit intr-o masina veti inceta sa vorbiti prostii. Pana atunci, va recomand solutia antiacneica!
    0 0
  • despre ford
    masina "ford" este de nivel cel mult mediu si nu cred ca o catalogare de masina anului chiar si in Germania sau mai stiu io este ceva deosebit. Nemtii oricum au cam fost batuti pe terenul lor de japozezi...parerea mea!
    0 0
  • Arlequin
    parerea mea care este.......
    .....este ca .... eu 'is foooarte multumit si de escortul meu de 26 de ani si de focusul meu de 4 ani...... niciodata nu m-au dezamagit !!! A se tine minte!!!
    0 0
  • laurro
    despre ford
    Doamne-ajuta sa faca Ford fabrica in Romania! Oricum o sa fie de 100 de ori mai bine de cat ce a facut Renault ! Focus, desi nu am, este o super masina si a castigat o multime de concursuri si premii automobilistice, pt cine nu stie. Iar Mondeo, de care am avut unul din 2002, 2000 cc si 116 cp. nu discuta cu multe masini. De frantuzesti sau japoneze nici nu vorbesc, ca nu conteaza prea tare in lumea amatorilor de automobile adevarate. Acum astept sa-mi vina noul Mondeo pe cere IL VREAU !!!!
    0 0
  • parere
    este usor sa gasesti defecte la masini (ca trancane, ca apar suruburi, ca nu-stiu-ce). sa nu uitam ca ford este un MARE producator mondial, cu traditie si cel mai mare volum de vanzari la nivel mondial. eu, sincer, nu cunosc pe nimeni care sa aiba ford si sa fie dezamagit, sincer. sa nu uitam ca nici nu are preturi prea mari (de ex, noul mondeo are acelasi pret cu un opel astra, insa apartine unei clase superioare).

    in final, nu conteaza parerea unor frustrati de pe aici, ci conteaza ca un lucru bun se intampla in romania: se vor creea locuri de munca, se vor produce masini (care chiar vor fi capabile sa concureze cu cele existente pe piata), va creste nivelul exporturilor, iar imaginea Romaniei nu are decat de castigat :p
    0 0
  • de ce vine ford in ro tocmai cand e pe pierdere la nivel global?
    poate pentru acelasi motiv pentru care a venit si renault. asa cum loganul a salvat intr-un fel renaultul, poate si "fordgunul" o sa insemne aceasi chestie pentru ford. despre pozitionarea marcii sa nu uitam ca ford, renault si vw sunt masini populare ... oricum, un model lowcost de la ford ar fi la nivelul loganului ... nu cred ca o sa faca la noi un model de lux :D
    0 0
  • DA!
    Foarte bine! sa vina Ford, si sa vina cit mai repede! 7000 de angajati! ce poate fi mai bine! inca o masina produsa in Romania! concurenta in deruta! adica Dacia Pitesti care niciodata nu a agreat fabrica din Craiova! oricum FORD este o marca cu mult peste Renault, oriunde in lume Ford este o garantie. E foarte bine ca vin aici la noi, si oricum nimeni nu este obligat sa o cumpere, si nici nu au beneficiat de atitea facilitati ca cei de la Renault, si nici nu amenintau ca francezii ca sa nu se scoata taxa pe care UE ne va amenda in curind! totusi economia Romaniei nu are decit de beneficiat de aceasta investitie, si oamenii si orasul respectiv!
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Laurro
    Tu cam ce-ai vrea sa te faci cand o sa cresti mare?
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Dinel
    Vezi ca ai inceput sa te enervezi si pe caldura asta iti creste tensiunea. Respira mai larg... Asa... Si acum incearca sa fii coerent...
    0 0
  • Catalin
    pentru Iulian
    Iuliane as vrea eu o masina "slaba" ,asa ca un ford mustang ,vezi aici: http://www.fordvehicles.com/cars/mustang/
    sau asa ceva : http://www.fordvehicles.com/trucks/superduty/

    :))
    0 0
  • fantaziu ioanid
    concurenta
    f. bine Ne bucuram ca vine un concurent serios pt dacia pitesti. ca prea s-au increzut astia ca au prins pe dumnezeu de picioare cu loganul asta . asa macar ori vor reduce pretul ca lumea ori vor trece la imbunatatir conforme cu pretul actual. ca minciuna de 5000 de dolari nici asa nu a crezut-o nimeni, acum vrem nu vrem nu avem ce alege ca masina romaneasca si avem o dacie cu motoare model 1997 cu 8 supape cu demaraj slab cu stabilitate precarta pe sosele la vant lateral fiind prea inalte, cu optiuni putine si alea impuse, cu frane din caleafara de slabe cu masina MCV care are dezaburire la luneta spate numai pe jumatate ( de rasul curcilor) adica exact partea cea mai dificila dreapta spate nu este dezaburita iarna. pt ce? pt cateva sute de lei vechi.. Asta da "economie. cu frane pe tamburi pe spate ca acum 10 ani etc etc si cu pret de pici pe spate peste 11.ooo eu unele modele. asa ca asteptam fordul....le dorim succes si sa nu repete experienta dacia sau oltcit.....
    0 0
  • pt iulian
    .. conduc un ford focus de 3 ani pe drumurile patriei in total 2200 km pe saptamana.., la masina nu am schimbat decat consumabilele , in rest.. talpa..
    0 0
  • niculescu constantin
    fiabilitate ford
    din 90 pina in prezent am avut in familie 6 forduri diferite ca model cilindree tip etc toate robuste si f bune pe drumurile noastre. in afarfa de consumabile nu am schimbat nimic mi s-a păarut mult mai rezistenta decat renault-ul ( avem si din astea in "casa" si decat opelul.... asa ca il asteptam
    0 0
  • da...
    Ba terminati cu prostiile, nu aveti ce face decat sa afaceti masini in romania, asa cum ne platiti asa o sa si aveti masinile... =))
    0 0
  • banuielile mele sau adeverit
    fordu papa uzina craiova
    desi noul model va fi doar pentru export se vor mai construi si alte modele, lowend pentru noi ,si cred cu tarie ca ni se va pregati si ceva pentru transportul in comun...care sufera la acesta ora din toate privintele...
    0 0
  • Tzaranul
    cugetare
    Mai, oameni buni, cred ca unii din voi ati pornit-o pe un drum gresit. Ce conteaza daca Fordul e bun sau slab, scump sau ieftin si asa mai departe?! Ce, e obligat cineva sa-l cumpere? N-au decat sa produca si carute cu motor din partea mea sau masini de superlux, ideea e ca o gramada de oameni vor avea locuri de munca, industria auxiliara se va dezvolta si ea si uite-asa multi oameni vor avea mai multi bani in buzunar (pentru carcotasi: oricum mai multi decat daca ar ramane someri). Iar cine vrea sa cumpere Ford bine, cine nu, iara bine, nimeni nu se supara! La urma urmei, si asa au zis ca 90% vor sa le exporte.
    0 0
  • Capitanu'
    BRAVO!!!
    Decat RENAULT mai bine FORD!!! Insa daca vreti o MASINA: VOLVO! VOLVO!! VOLVO!!! :-) :-) :-)
    0 0
  • ice866666
    Eu am avut doua
    MA cred in masura sa-mi exprim parerea in legatura cu acest subiect : Fordu e de cacat. Am avut o fiesta ghia noua bunicica( pe diesel, asta chiar m-a impresionat) era penultimul model nu asta cu farurile si stopurile alea de cacat. Dar dupa aceea mi-am luat un focus nou asta ultimu. acela trend pe diesel( peste el mai era ghia si sportu) de cacat, de tot cacatu... in afara de motor( care nu e de ford) toata masina e de cacat. Va garantez. Tot ce face fordu acum nu se compara cu ce facea..... Parerea mea tinand cont ca am avut o fiesta model ,, vechi" si am condus si un focus ( tot penultimul). Alea erau masini acum ce face fordu e un cacat de la tapitarie care cade si.... pana la discuri de frana care se ovalizeaza la dupa 10.000 km si ambreiaj care scartaie la apasare dupa 4.000 de km.
    0 0
  • Am avut 3 Ford
    Ptr...tzaranul de de xmaniax , sa ne gandim ca si Mercedes, BMW si multe firme Japoneze au vrut sa i-a piatza noastra auto si printre altele noi ca si ROMANI avem inventatorul motorului ce merge cu combustibi "apa" , ca si becului fara ardere ce s-a popus la ELBA Timishoara, dar nimeni nu ne baga in seama, caci am distruge o industrie supermafiota foarte masiv dezvoltata si care nu vrea sa cedeze cu toate ca polueaza si de aprox 5 ani avem doar doua anotimpuri. Cuvinte multe si de prisos, parerea mea nu FITZI TZARANI in gandire ....
    0 0
  • pt xmaniax
    sotiei i-am cumparat un focus diesel nou nout si la 160 pe autostrada abia puteam vb din cauza zgomotului.Imi pare f rau sa am luat-o.Si fratele meu are un Mondeo din 2002 si si ala e la fel!!! Zgomot f mare la viteze de la 150 in sus.Si iata un motiv sa zic ca e cam "jaf".
    0 0
  • Napocensis
    Prostia La Romani
    Prostia la romani, mai ales la cei din sud

    In loc sa va convina ca se face o investitie serioasa in zona Craiovei, ganditi tipic romaneste, nimic nu e bun, nimic nu e binevenit, voi nu vindeti tara (numai o amanetati), voi le stiti pe toate (de bubuiti :)) ). In loc sa ganditi un pic. E o chestiune economica. Macar astfel se va asambla o masina de la cap la coada si tot va castiga regiunea de pe seama aceasta (investitii, locuri de munca, oportunitati, salarii mai bune), in loc sa se fabrice volane sau alte subcomponente, sau sa nu se fabrice nimic si sa va ocupati cu lebenite sau daca aveti un pic de bani sa le dati peste nas si sa urlati cat puteti la amaratul chiar si de "sudist" de-al vostru. Ardeleanu de era om aspru pe cat sunteti voi de ai dreacu nu-si avea "capul tarii" in sud unde s-au nascut si au inflorit extraordinar furtul, mita si invartelile .
    0 0
  • investitii
    ford e la un pas de faliment si nu stie ce sa mai vanda sa mai faca niste bani si acum vor sa investeasca in Romania ...
    0 0
  • lasati prostiile
    wa voi astia sunteti inpotriva la orice fel de masina mai putin logan....cum zicea cineva mai sus...ford marca cu traditie..spre exemplu ford a produs cel tare suv din lume care a ocupat primul loc in lume timp de zece ani daca nu chiar mai mult....de mustang ati auzit...bafta
    0 0
  • parere
    este excelent. competitia si productia de cat mai multe marci de automobile pe teritoriul tarii noastre trebuie sa creasca cat mai mult altfel vanzatorii de masini nu vormai prididi sa ne omoare cu preturile mari.
    0 0
  • daniel;
    ford
    OAMENI BUNI IN LUMEA ASTA NU VEDETI CA SE VINDE RECLAMA CINE NU STIE DE ETERNUL "FORD".IN SFIRSIT SUNT SI ROMINII PE CALE SA FACA CEVA BUN,spun ca sunt pe cale pentru ca nu cred pana nu vad in tara asta de ciubucareala
    0 0
  • Adevarata semnificatie FORD
    Found On Road Dead
    0 0
  • da
    Vom avea Ford si Renault in Romania ! Ma bucur mult , constructori respectabili , masini bune concurenta.....Suntem pe drumul cel bun.
    0 0
  • Olteanu'
    versus Napocensis
    No, bine ca-s ardelenii destepti! Si, daca tot veni vorba, invata macar sa vorbesti corect romaneste. Se spune (si se scrie) LUBENITA si nu lebenita sau dreaq stie cum ii mai spui tu. Asta nu pentru ca sunt carcotas ci pentru ca nu suport infumuratii, fie ei de oriunde. Scuzele mele celor ce doar isi exprima o parere, fara a lovi in stanga sau dreapta. Si acum sa revenim la subiect. Faptul ca Ford(sau orice alt producator) vine la Craiova, in opinia mea e un lucru pozitiv. Aceasta va contribui la revitalizarea industriei locale, care, stim cu totii, e in colaps in zona respectiva. Nu sunt fan Ford dar nu am nimic cu ei. Am condus penultimul model Mondeo cat si o utilatara Transit. Ambele diesel. Desi berlina nu m-a impresionat, a facut-o-n schimb dubita de 3.5 t, care m-a dus cu 150 km/h (goala,desigur) si s-a comportat bine si incarcata la maxim. Asadar...orice e mai bun decat nimic!
    Si daca e sa ma pronunt vis-a-vis de producatori...Ei bine, eu iubesc japonezele! Sunt economice si foarte fiabile. Cine vrea sa ma contrazica, sa vina cu argumente! O zi buna!
    0 0
  • gigimarga
    ford ...masina?
    DA DA DA
    dar se zice ca :
    FORD IS MORD
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru