Frankfurt LIVE: Premierele coreenilor

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 13.09.2007
Hyundai, Kia si SsangYong s-au inghesuit sa prezinte concepte revolutionare pentru a recupera terenul pierdut in fata japonezilor.

Coreenii nu au ramas impasibili la progresul constructorilor japonezi si au venit la Frankfurt inarmati pana in dinti cu concepte inovative si solutii ecologice.

Hyundai a facut senzatie cu cele doua concepte care au stralucit constant sub blitz-urile jurnalistilor: I-Blue si Veloster. I-Blue Concept a tinut curiosii la distanta dar a dat de inteles ca brandul coreean se afla pe drumul cel bun in ceea ce priveste designul viitoarelor sale modele. Spatiozitatea, liniile ascutite si designul inovativ sunt cele trei trasaturi definitorii ale conceptului cu care Hyundai spera sa atraga publicul.

Sportivitatea a fost reprezentata de coupe-ul Veloster, care va anticipa probabil un nou model spotiv, posibil urmas al actualului Hyundai Coupe. Si in privinta acestuia coreenii au fost foarte stricti, accesul jurnalistilor nefiind permis in apropierea sa. Daca Hyundai va decide ca Veloster merita o versiune de productie speram ca va pastra macar interiorul futurist.

Cei care se gandesc la o masina de familie vor gasi probabil o solutie tot la standul Hyundai.

Este vorba de break-ul i30 CW, pe langa care s-au invartit o multime de jurnalisti asiatici, drept dovada ca liniile coreene prind cel mai bine tot in Orient.

La capitolul standuri coreene trebuie sa vorbim si despre Kia, care a marcat de asemenea mai multe premiere ce ar putea constitui motive de ingrijorare pentru dominatia japoneza. Printre principalele atractii s-a numarat al patrulea model al gamei de succes cee'd: hatchback-ul Pro_cee'd, care s-a bucurat de reactii pozitive inca de la dezvaluirea primelor fotografii oficiale. Audi A3, Golf 5 si Fiat Bravo vor avea de acum inaine noi motive de ingrijorare. Standul a fost completat de noua Kia Picanto si de varianta break a actualului cee'd.

Asemenea celor de la Hyundai, Kia s-a gandit sa testeze reactiile publicului tanar cu un concept sportiv, botezat Kee, un coupe cu linii agresive vopsit intr-un verde crud.

Desi a beneficiat de o suprafata expozitionala mai mica, SsangYong a cautat sa-si puna in valoare cat mai bine singura prezenta notabila de la standul sau: sedanul concept Wz. Si aici tehnologia si-a facut loc incet-incet, de la oglinzile retrovizoare inlocuite cu camere video pana la blocurile optice de tipul LED.

Comentarii (1)

  • m3lcool
    hmmm....
    conceptele hyundai mi se par cele mai intereseante... restul kinezisme
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru