In 2025, toate masinile vor fi hibride

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.06.2008
Un studiu german arata ca tehnologia auto electrica va evolua exploziv, anul 2025 aducand cu sine o hibridizare de 100%.

Esential

2025 este anul in care tehnologia hibrida va acapara 100% din vanzarile de automobile.
16.000.000 de modele hibride vor fi vandute in Europa in 2025. Anul trecut, cifra s-a ridicat la 80.000 de exemplare.

Un studiu dezvoltat de Center for Automotive Research (CAR) din Gelsenkirchen, Germania, arata ca, in 2025, fiecare masina comercializata in lume va fi hibrida.

Marele boom va avea loc in 2010, atunci cand - conform oficialilor care au intreprins acest studiu - pretul de dezvoltare a bateriilor va scadea vertiginos prin implementarea unor noi tehnologii de productie. In acel moment vom asista la o dezvoltare in masa a acestui tip de tehnologie, procesul aducand cu sine una dintre cele mai mai mari revolutii din istoria auto.

"Tehnologia legata de baterii va cunoaste o dezvoltare exploziva, insa motorul clasic are inca un viitor destul de indelungat in fata, alaturi de cele electrice", sustine Ferdinand Dudenhoeffer, seful studiului german. cercetatorii germani au realizat chiar si o imagine comparativa a vanzarilor modelelor hibride in anii care vin. Astfel, daca in 2007 au fost vandute 80.000 de modele hibride in Europa, 2025 va aduce cu sine o cifra de vanzari de 16 milioane de exemplare.

via | Autoblog.it 

Comentarii (11)

  • marius
    Vreamea petrolului apune
    Tehnologi noi pe naiba, exista tehnologia de acum 10-15 ani ...dar era mai profitabil pentru uni sa vanda petrol...(vezi EV1 produs de GM)
    1 0
  • AndreiRN
    Hibride
    Trenurile au fost hibride de 30 de ani sau mai mult dar guvernele, si mai ales in EU nu au niciun interes ca masinile sa consume putin datorita faptului ca bugetele depind enorm de mult de impozitul pe carburant. Mai mult de 50% in EU.
    Toyota a spart ghiata si restul au cam ramas de caruta la acest capitol. India si China ar fi speranta nefiind mana in mana cu petrolisti. Tarile europene desi au technologia se invartesc in cerc pt a distrage atentia publicului.
    Hibridul pe aer, produs in India ar fi o solutie mult mai ecologica decat cel pe bateri.
    1 0
  • george
    NUMA` GUGUMANII HEAVY-DUTY
    @ AndreiRN

    Daca traiesti cu adevarat in AMERICA, nu ai voie sa spui prostii atat de crancene...decat daca te plateste cineva sa faci asta...desi nu cred ca ar da cineva o para chioara pe ideile tale de toata jena. Te contrazici singur in maxim 30 de secunde...

    Anyway, Uniunea Europeana mai are putin si baga in faliment industria auto din cauza legislatiei pe CO2 care e in stransa legatura cu consumul de zeama si tu vii ca o panseluta sa ne spui ca interesul lor e sa consume mult...Esti dus cu capu` pana in Groenlanda...

    Iar asta cu hibridul pe aer e de-a dreptul de "HIGH RISK DRUGS O.D."...las-o mai subtire baietas ca devii periculos...
    1 0
  • Viitorul e motorul cu apa, nu panarame hibrie
    Adevaratul combustibil al viitorului este chiar apa, care o gasim peste tot. Bateria mi se pare o prostie pentru ca necesita curent catre trebuie produs la randul lui prin metode care consuma energie.
    1 0
  • ...
    Si energia o sa fie de la panourile solare...o sa se ajunga sa nu mai poluam "deloc"...asta daca o sa mai apucam....
    0 0
  • Blaa...
    Global dimming
    cautati pe google Global Dimming
    0 0
  • ar fi bine sa fie asa da prea cred
    0 0
  • emilian
    "george",se pare ca le stii pe toate...ce de isteti sunt printre noi,tot ma mir cum nu ii descopera nimeni,doar ei insisi:P:))
    0 0
  • Kolegu
    in 2025...
    In 2025 toate marcile care produc Super Masini vor disparea nu? Nu cred k marci ca Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, Porsche samd.vor adopta aceasta tehnologie pt ca se pierde identitatea constructorului....
    0 0
  • george
    CHIBITAREALA IEFTINA...
    @ emilian

    Imi cer scuze ca te retin in conditiile in care ai extrem de multa treaba...da` daca tot ai facut sacrificiul asta, poate vii si tu cu ceva concret, nu doar cu chibitareala de preliminarii de campionat de table...
    0 0
  • Danboss
    Ferrari a anuntat ca va dezvolta un motor hibrid. Sunt sigur ca si ceilalti producatori de supercaruri vor face la fel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru