Maserati exclusiv: MC12 Corsa

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 30.05.2006
La ce va ganditi cand pronuntati cuvantul “exclusiv”? Italienii va dau un indiciu, construind o masina care are interdictie pe strada si, mai mult, nu va putea fi admirata nici macar in cursele de viteza. Este ceea ce se poate numi o masina pura de expozitie.

Asa cum Ferrari Fxx sta langa Enzo, Maserati MC12 Corsa reprezinta un pas inainte al lui Maserati MC12. Versiunea Corsa a supercar-ului italian poate fi considerata transpunerea in practica a exclusivitatii.

Cum altfel am putea explica cele doar 12 exemplare care vor fi fabricate? In plus, pentru a deveni cu adevarat scump la vedere, noul exemplar Maserati nu va putea fi vazut pe strazi sau pe pista, in concursuri de viteza. Singurele ocazii in care colectionarii isi vor putea etala noul model vor fi reprezentate de intalnirile private sau de expozitiile proprii ale celor de la Maserati.

Cei 767 de cai putere dezvoltati de motorul lui MC12 Corsa raman astfel ascunsi de ochii privitorilor de rand, pentru care singura alternativa este versiunea GT1, care va putea fi admirata in cursele de viteza.

Pretul lui MC12 Corsa este de aproximativ un milion de euro plus taxele aferente.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru