Masinile se vor conduce singure in 2050

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.07.2008
Masinile nu vor mai avea nevoie de sofer in 2050 datorita faptului ca nimeni nu va mai accepta accidentele si victimele.

Esential

2050 este anul in care masinile vor rula singure pe sosele, conform declaratiilor lui Michael Robinson.

Masinile se vor conduce singure in anul 2050, acestea urmand sa isi primeasca pe de-a intregul rolul de vehicul de transport al pasagerilor. Aceasta este ipoteza lansata astazi de Michael Robinson, fostul sef de design de la Lancia, intr-o conferinta care a avut loc la Torino.

Conform spuselor lui Robinson, avansul tehnologic pe care companiile auto il vor lua in urmatoarea perioada vor face posibila aparitia unor inovatii care astazi par incredibile. In acel moment, cea mai mare grija a producatorilor va fi aceea de a asigura masini care nu vor mai permite erori si implicit accidente. Acest lucru va insemna automat excluderea erorii umane din aceasta schema logica.

Michael Robinson sustine, de asemenea, ca datorita faptului ca masinile anului 2050 vor fi perfect sigure, acestea nu vor mai avea nevoie de multimea de elemente de securitate care ocupa astazi o mare parte din masa proprie a unui autoturism. Rezultatul direct va fi scaderea maselor, deci scaderea emisiilor poluante si a consumului, un pas considerat de multi apropiat de ceea ce industria auto cauta de foarte mult timp: masina ecologica ideala.

via | Just Auto 

Comentarii (6)

  • Andrei Alexandru
    Mda
    Pentru economia perfecta, as propune sa fie ca lucratori numai roboti. Si pentru ca Pamantul sa fie ecologic perfect... as propune ca rasa umana sa moara pentru ca oricum facem umbra pamantului. Asa rezolvam cele mai mai probleme universale. Poluarea si prostia umana.
    1 0
  • fantezii
    Unii citesc prea mult Jules Vernes si ajung sa creada tot felul de fantezii. Cine credeti ca o sa cumpere o masina care se conduce singura? Mai bine isi ia bilet de tren, banuiesc ca peste 40 de ani o sa fie si alea super sigure.
    0 0
  • lol
    bine, dar atunci cum o sa se mai faca liniutzele? vor avea comanda speciala pentru asta? serios acum, cred ca vor avea optiunea de a se conduce singure, iar soferii putand sa ia volanul in brate cand doresc, astfel fiind o versiune mai evoluata a tehnologiei de la mercedes..
    0 0
  • N-o sa mai faca liniute, cei care fac asa ceva vor fi nevoiti sa-si comande masini speciale "cu volan si loc pentru sofer" si vor putea sa le foloseasca doar in locurile special amenajate (gen circuit), altfel ar produce accidente printre masinile "sigure". Numai ca nu va mai fi nici petrol...
    0 0
  • De acord cu Andrei Alexandru
    0 0
  • Blaa...
    2050....
    fostul sef de design n-a aflat ca petrolul se termina in 40 de ani , inca se chinuie sa scada consumul si emisiile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru