Se ieftinesc carburantii OMV, Petrom si Rompetrol

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 16.10.2008
Grupurile Rompetrol si Petrom au anuntat reduceri de preturi pentru benzina si motorina in statiile proprii.

Rompetrol si Petrom au anuntat noi reduceri ale preturilor carburantilor la pompa. Noile preturi sunt valabile incepand cu 16 octombrie. Compania Rompetrol anunta ca reducerile in statiile proprii ajung la trei bani pe litru, in timp ce Petrom se bazeaza pe reduceri de 11 bani/litru in cazul benzinei si de noua bani/litru pentru motorina.

In aceste conditii, motorina Efix diesel (Euro 4) costa acum 4.15 lei/litru, in timp ce dieselul Super Euro 5 costa de acum 4.44 lei/litru. Benzina Eco Premium 95 va avea un pret nou de 3.65 lei/litru, Premium 95 va costa 3.62 lei/litru iar benzina Top Premium 99+ trece la 3.95 lei/litru.

In acelasi timp, OMV Carrera 95 va costa 3.72 lei/litru, iar OMV 100 ajunge la 4.35 lei/litru.

In ceea ce priveste combustibilul diesel din statiile Petrom si OMV, acesta ajunge la 3.84 lei/litru in cazul sortimentului Euro Diesel 4, 3.92 lei/litru in cazul Top Euro Diesel 4 si 3.97 lei/litru pentru OMV Sprint Diesel. Cel mai scump sortiment de motorina in statiile Petrom si OMV ramane OMV Premium Diesel, care va costa 4.25 lei/litru.

Conform comunicatelor oficiale ale companiilor in discutie.

preturile pot varia, in functiile de statiile fiecarei companii, cu +/- 5 procente.

Comentarii (17)

  • dilema
    In Cluj, 1 litru de motorina TopEuro Diesel 4, unde alimentez eu este 4.1 RON, asta ar insemna ca ieftinirea sa fie de 13 bani/litru. Asa ceva...
    Oricum dilema mea este de ce costa motorina diferit la acelasi vanzator dar in statii diferite?Adica, motorina din Manastur de la Petrom, costa diferit de cea de pe strada Oasului, fiind acelasi Petrom. Sau , de ce motorina din Cluj are alt pret fata de cea din alt oras, judet limitrof, acelasi Petrom? niciodata nu mi-am putut explica acest lucru.
    0 0
  • unimportant
    ziar d tot rahatul
    ce cacat de anunt...lucrez la petrom si nu e asa...ieftinirea are loc incepand cu data de 17 si nu e asa cum ati scris dvs ci 8 bani in cazul benzinei si 6 bani in cazul diesel-ului ...sa ma cac scuzati-mi exprimarea in tot ce inseamna media scrisa din romania si in obiectivitatea ei
    0 0
  • halal limbaj
    Hai sictir. Cu un asemenea limbaj, dvs sunteti probabil vreun pompagiu care stie "lucruri" din auzite. Pastrati-va va rog cuvintele "la pompa" si nu va imprastiati in public. Multumim.
    0 0
  • Marketing
    Mai Mircea , trece reportajul la Publicitate, preturile la combustibili sunt variabili de la o regiune la alta, dar pot sa spun ca in C-ta e cea mai scumpa.
    0 0
  • Diferentele de preturi
    Diferentele de preturi de la statiile aceleashi companii sunt ,,normale''.Ei hotarasc nishte limite de pret la fiecare produs in parte.In zonele cu cerere foarte mare se intalnesc intotdeauna preturile mari.In zonele mai putin populate sunt preturile ushor mai mici.De fapt sunt nishte ,,zone''.Shi hotarasc pt. ,,zona 1'' pretul cutare, pt ,, zona 2 ''pretul cutare si asha mai departe.La fel shi cu produsele nepetroliere din magazinele statiilor fiecarei companii.
    0 0
  • dilematicul
    pret diferit in functie de zona
    daca pretul se face la statie, impozitul pe profit se plateste pe fiecare statie in parte? sau se centralizeaza undeva si se ia in calcul cel mai mic pret?
    0 0
  • tot e un jaf
    pai pretul petrolului a ajuns sub 80 dolari, atat cat era in sept 2007 cand motorina nu depasea 3,5ron asa ca acolo ar trebui sa ajunga in maxim 1 luna. Asa ca tot e jaf la drumul mare- sa isi faca ei buzunarele mari. Ia nu mai cumparati fratilor 1 luna sa vedem ce fac astia cu preturile lor!!!Nesimtire mare in tara asta. PAi in Canada si alte tari au fost reduceri de aprox 30% numai din septembrie pina acum si la n oi ne arunca cu praf in ochi cu cate 6 bani? RUSINE!!!
    1 0
  • Preturile nu se fac de catre conducerea statiei.L e fac cei de mai sus...si contabilitatea se tine pt fiecare statie in parte...se face un raport de vanzari pt fiecare statie...acest raport cuprine shi pretul carburantilor...dar de platit impozitu se poate ca toate aceste cheltuieli sa se adune shi sa se plateasca pt toate statiile la un loc...nu shtiu asta...
    0 0
  • Romania ar putea acoperi necesarul intern de petrol din productie propie dar e mai avantajod pt comercianti sa importe...shi pt stat pt ca pretul carburantului contine taxe...shi ca de obicei populatia plateshte
    0 0
  • true
    tdi are dreptate, suntem condusi de incompetenti
    dupa 18 ani de la revolutie...
    0 0
  • marius
    pret???
    buna, nu vad pretul pentru Benzina EFIX??? era pana ieri 3,94 la rompetrol. cat va fi noul pret?
    0 0
  • numa bine:p
    k am 2000cmc turbo benzina...si mno ....o zi buna la toti....!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Furt
    Pretul la combustibil trebuie sa se schimbe saptamanal ca sa reflecte fluctuatia pretului la petrol. In alte parti in lume se schimba si de doua ori pe saptamana.
    Benzina e $3.28 Gallonul (3.8l) si motorina $3.21
    0 0
  • articol bun?! comentarii tari!
    Deci articolul este evaziv. Trebuie sa te documentezi sa stii cine vine Efix si cine Carrera. Cam au dreptate ceilalti forumisti - daca te ocupi cu stiri din lumea auto, atunci e de datoria ta sa stii cum sta treaba cu datele articolului respectiv preturile. Toate bune
    0 0
  • PRAF IN OCHI
    In ultima vreme pretul barilului de petrol s-a redus la jumatate, astfel ca de la 140 dolari a scazut la 70 si totusi, benzina si motorina a scazut cu doar 1000 de lei. E bataie de joc pt ca guvernul tine taxele si accizele la fel de mari, iar statiile Peco nu vor sa renunte la preturile practicate, avand un profit urias. Daca ei isi bat joc de noi, haideti sa-i boicotam. S-A DECIS CA IN ZILELE DE 27,28 29 OCTOMBRIE TOTI SOFERII CARE VAD ACEASTA MIZERIE SA FACA FRONT COMUN SI NIMENI,PENTRU NIMIC IN LUME, SA NU ALIMENTEZE MASINA SI SA NU CUMPERE NIMIC DIN STATIILE DE CARBURANTI. SPERAM CA PRIN ACEST MOD DE PROTEST SA-I PROVOCAM SI SA VEDEM O REACTIE POZITIVA A ACESTUI GUVERN CARE CONTINUA SA ISI BATA JOC DE NOI! daca sustii ideea (si chiar daca nu o sustii ), da mai departe
    0 0
  • nu conteaza...
    ieftinire relativa
    Salutare! Lucrez in Rompetrol (la pompa!) si stiu ca preturile se schimba saptamanal,adica in weekend sunt mai mari cu 4-6 bani, dupa care scad luni dimineata din nou la valoarea de vinerea precedenta. Totusi, ieftinirea asta nu va rezista mult timp, pentru ca suntem in pragul unui colaps atat pe plan national cat si mondial, iar pretul petrolului va creste mai tarziu... Totusi am si eu cateva nelamuriri... De ce pretul petrolului pe baril era 150$ acum cateva luni(3 maxim 4) si acum e undeva pe la 70, iar pretul carburantului nu s-a modificat semnificativ? Referitor la "colegul" de la Petrom, sa plateasca pe cineva sa ii dea lectii de gramatica...Daca va ganditi ca nu are bani va inselati, ca la cata spaga scoate in fiecare zi...Isi poate lua masina noua o data la 6 luni!

    RE5PECT!
    0 0
  • Dragos
    Spaga pe ce?
    pe ce sa scoata spaga frate?
    ca maine ma fac si eu "pompagiu"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru