Un instalator a construit cel mai lung scuter din lume: 22 metri

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.08.2011
Colin Furze, un instalator britanic, a dat naştere unui scuter care măsoară 22 de metri şi poate transporta până la 25 de pasageri. Creaţia sa fost recunoscută de Guiness Book of Records.

Esential

22 de metri măsoară scuterul lui Furze.
25 de pasageri pot călători pe cel mai lung scuter din lume.

Un instalator din Lincolnshire, Marea Britanie, şi-a dorit şi a reuşit să-şi treacă numele în dreptul recordului pentru cel mai lung scuter din lume. Instalator de meserie, Colin Furze a dat naştere unui scuter de 22 de metri, care a stabilit un nou record de lungime omologat de Guiness Book of Records.

Furze a fost nevoit să gândească o serie de modificări importante pentru a putea suporta creşterea în lungime. Britanicul a folosit un scuter de 125 cmc căruia i-a modificat suspensia şi i-a aplicat un ampatament cu structură din aluminiu. Proiectul final a fost capabil să transporte 25 de oameni, garantând, cel puţin pe hârtie, o viteză maximă de 55 km/h.

Pentru a putea fi omologat recordul său, Furze a fost nevoit să conducă scuterul pe o distanţă de cel puţin 100 de metri. Creatorul a fost mai încrezător de atât şi a parcurs o distanţă totală de 1.6 kilometri, suficient pentru a-şi asigura viza pentru Guiness Book of Records. Vechiul record era stabilit de un scuter care măsura doar 14 metri lungime.

"Atunci când m-am urcat prima dată pe ea credeam că nu va funcţiona.

Este aproape imposibil să o ţii pe şosea la viteze mici. Totul devine mai uşor pe măsură ce porneşti la drum, deşi este foarte greu să foloseşti direcţia. Această motocicletă a fost atât de greu de realizat şi de condus încât sunt de părere că este aproape imposibil să construieşti ceva mai mare de atât. Cred că acest record va rămâne în picioare o lungă perioadă de timp", a declarat Furze, proaspătul recordman.

via | egm

Comentarii (4)

  • Marian
    Si asa merge pe strada cu ea plina de prosti? Tine caramida aia la jumate?
    2 0
  • Motociclistu'
    Motocicleta?
    Din cate vad eu e vorba de un scuter si nu o motocicleta. Cred ca ar trebui sa va rezumati la stiri din lumea celor 4+ roti..
    1 0
  • titi21
    gluma buna
    acest vehicul nu poate merge nici macar un cm, pentru ca fara caramida din poza se indoaie de la mijloc si se sprijina de pamant - in cazul in care nu se rupe :))
    2 0
  • numarati
    voi ati numarat sa vadeti cati sunt ?
    mie imi da numai 23
    daca ii iei caramida e mai scurt:d:))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru