Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Hyundai Vision G Coupe Concept: marca sud-coreeană virează spre zona premium

Publicat Marti, 15.09.2015
de Mircea Meșter
Comenteaza 8
Hyundai Vision G Coupe Concept: marca sud-coreeană virează spre zona premium - Poza 1
Hyundai Vision G Coupe Concept: marca sud-coreeană virează spre zona premium - Poza 2
Hyundai Vision G Coupe Concept: marca sud-coreeană virează spre zona premium - Poza 3
Hyundai Vision G Coupe Concept: marca sud-coreeană virează spre zona premium - Poza 4
Hyundai încearcă de ceva vreme să prindă aderență în zona premium, iar cel mai nou concept coupe al mărcii dezvăluie o nouă strategie în acest sens: linii dinamice și un interior fără butoane fizice.

Hyundai încearcă din răsputeri să-și construiască o imagine premium care să contrasteze cu cea urbană pe care o dorește Kia, marca-soră din Coreea de Sud. Iar pe lângă o diferențiere mai serioasă la nivelul modelelor aflate pe aceleași segmente, Hyundai și Kia mizează și pe modificarea imaginii cu ajutor unor concepte de profil complet diferit. Ei bine, noul Hyundai Vision G Coupe Concept, care are premiera europeană astăzi în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, este cel mai recent exemplu în acest sens. Prototipul fusese prezentat anterior la Pebble Beach (SUA), un eveniment dedicat trendurilor din lumea auto

Conform comunicatului Hyundai care însoțește imaginile oficiale, noul Vision G Coupe Concept este "o evoluție a limbajului de design Hyundai care va inspia o familie de produse premium, demonstrând pasiunea Hyundai pentru performanță și lux". Trecând peste cuvintele mari, avem în față un prototip de segment superior care va da naștere, probabil, unei viitoare generații a modelului Genesis Coupe, reprezentantul mărcii coreene în zona modelelor sport de dimensiuni medii cu tracțiune spate.

Pe lângă influențele directe pe care le va avea supra unui viitor model de serie, conceptul Vision G Coupe ne oferă, foarte probabil, și primele indicii legate de linia de design pe care o va adopta marca sud-coreeană pe modelele sale în viitorul apropiat. Altfel spus, este foarte probabil ca unele elemente estetice de pe acest concept să-și facă loc pe modelele de serie din segmentele consacrate în Europa, implicit pe viitoare generații sau facelift-uri ale modelelor i10, i20, i30, i40 sau ale SUV-urilor mărcii.

Interiorul conceptului Vision G Coupe este unul dintre punctele de urmărit ale viitorului mărcii Hyundai

Un alt indiciu care ne trimite la viitoarele modele ale mărcii este interiorul grevat de orice fel de buton, cei de la Hyundai prezentând un display curbat care oferă o grafică de înaltă calitate și o semisferă care ia rol de touchpad așezată pe consola centrală și care comandă toate sistemele multimedia și de infotainment ale mașinii.

Dacă partea estetică a conceptului Hyundai a fost realizată printr-o colaborare strânsă între echipele de design pe care marca le are în Europa, America de Nord și Asia, sub capotă avem un motor care ignoră complet noile tendințe din industria auto: V8 de 5.0 litri care dezvoltă 420 de cai putere la 6000 rpm. 

Conceptul Vision G Coupe este al doilea prototip care afișează particula "Vision" lansat de Hyundai la Frankfurt 2015, după conceptul sportiv N 2025 Vision Gran Turismo. 


Comentarii (8)

  • VAG ce se mai aude de Italdesign? I-ati pus sa varuiasca bordurile din incinta fabricii ca in ultima vreme, parca, au ramas doar desenatori tehnici pe'acolo.
    6 9
  • @vianu, o sa-ti explice anonimul frustrat cum e cu designul VAG.
    stii tu...eterna poveste cu designul conservator, aerisit, care va fi la moda si peste 3000 ani :)
    5 8
  • mishazaitev
    Nu am comentat niciodata designul, considerandu-l mereu o chestie de gusta. Insa, sa ma ierte Dumnezeu, daca masina asta nu are grila si sigla de Bentley cu ceva din Aston Martin, eu chiar nu mai vad bine.

    In rest, tot respectul pentru coreeni. Ultimele modele i30 si i 40 mi se pare foarte frumoase.
    5 0
  • @misha

    nici bentley nici aston nu are un diamant stilizat...
    3 7
  • Eu nu ma refeream la forma in sine, ci pur si simplu la aspect, dle Vianu.

    Diamant, nediamant, mie cu astea doua mi se pare ca seamana.
    6 1
  • am inteles...pai se vrea premium...senzatia trebuie sa fie de premium iar daca primele grile sugerate sunt ale lui aston si bentley inseamna ca "subinginerii" de la hyundai sunt mai buni decat scolitii de la italdesign

    a, si inca ceva parca e plasa de gard :))
    4 6
  • fara un motor diesel , macar de 3.0 l slabe sanse in Europa!
    1 2
  • nu dcred ca-i intereseaza europa, sunt piete mai interesante in asia si america.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru