Salonul Auto de la Geneva 2013

Mansory Carbonado, o versiune twin-turbo a lui Aventador, vine la Geneva

Publicat Luni, 04.03.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 3
Mansory Carbonado, o versiune twin-turbo a lui Aventador, vine la Geneva - Poza 1
Mansory Carbonado, o versiune twin-turbo a lui Aventador, vine la Geneva - Poza 2
Mansory Carbonado, o versiune twin-turbo a lui Aventador, vine la Geneva - Poza 3
Mansory Carbonado, o versiune twin-turbo a lui Aventador, vine la Geneva - Poza 4
Supercarul de 700 CP al mărcii italiene a primit un kit twin-turbo de la Mansory, care îi aduce 1.250 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.6 secunde.

Lamborghini Aventador nu este un model care să necesite tuning la părăsirea fabricii, în principal datorită celor 700 CP dezvoltaţi de motorul V12 de 6.5 litri. Însă, cei de la Mansory s-au gândit la clienţii care vor dori mai multă putere, aşa că oferă modelul Carbonado, un pachet de tuning complet, disponibil în doar şase unităţi. Acesta include numeroase componente din fibră de carbon, realizate cu o ţesătură specială, menite să asigure un aspect ”stealth”. Sigur, obiectivul este dificil de atins când eşti la bordul unui Lamborghini, indiferent de vechimea sa.

Motorizarea V12 a primit un kit twin-turbo, care urcă puterea maximă la 1.250 CP. Viteza maximă a modelului rezultat este de 380 km/h, pe când timpul de accelerare 0-100 km/h a scăzut la 2.6 secunde. Cuplul maxim este limitat electronic la 690 Nm, pentru a preveni eventualele avarii la nivelul cutiei de viteze. La nivelul motorului, avem un set de pistoane noi, biele noi, un arbore cotit nou şi o chiuloasă cu elemente de motorsport.

Toate acestea au fost schimbate pentru a adapta pachetul twin-turbo.

Urmareste Automarket
Caroseria din fibră de carbon a lui Mansory Carbonado este desăvârşită cu un set de jante din aliaj de 20 inch pentru puntea faţă, respectiv 21 inch pentru puntea spate, îmbrăcate cu anvelope 255/30/20, respectiv 345/25/21, modelul Pirelli P Zero. Habitaclul a fost îmbrăcat în piele şi fibră de carbon cu cusături albe şi modele familiare fanilor Mansory.
Butonul de pornire a motorului a fost relocat pe plafon.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Echipa Automarket se află în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă prezintă live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.


Via Mansory


Comentarii (3)

  • Cuplul maxim nu are cum sa fie limitat la 690 Nm, in conditiile in care Aventador stock are tot 690 Nm, iar cuplul motor este primul lucru pe care il cresc turbinele. Mai mult, Mansory Carbonado aspirat are 754 CP si 750 Nm valorile maxime pentru putere si cuplu.

    Putere = (cuplu * turatie)/7015 => turatie = (putere * 7015)/cuplu => turatie = (1250 * 7015)/690 = 12.700 rpm - asta este turatia minima pentru puterea maxima daca puterea si cuplul motor ar avea valorile maxine la aceiasi turatie, ceea ce nu se intampla pentru nici o masina.

    Eu ma astept sa aiba un cuplu maxim de cel putin 1200 Nm.
    8 2
  • doar ca puterea se ia in Kw,de acolo va rezulta si o turatie mai mica.
    1 1
  • @aa
    In primul rand formula data de mine este pentru CP si Nm, stiu ce am scris, nu este o formula luata de pe un site obscur fara nici un fel de explicatie.

    In al doilea rand, presupunand ca ai dreptate, si puterea este in Kw, in urma calculelor ar rezulta o turatie de ~9330 rpm, ceea ce este la fel, mult prea mare.

    In al treilea rand formula de la care am pornit este luata de aici - http://en.wikipedia.org/wiki/Torque#Derivation
    Folosind acea formula, transformand valorile in marimile folosite in acea formula, cuplul in lb-ft (508.5) si puterea in BHP (1230), rezultatul este 12.704 rpm.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru